Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария

Потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария не е толкова трудно да се изчисли независимо, ако използвате правилата за изчисление. Такива изчисления незабавно ще определят кой материал ще бъде използван, какви разходи ще бъдат необходими при извършване на работата.

Тухлена зидария

Правилното изчисляване на тухла преди изграждането ще намали разходите за материали.

Зелените шевове, отворите на прозорците и вратите задължително се вземат предвид, 10 се добавя към битката. За да се премахне липсата на продукти или изобилие, е важно да се изчисли правилно потреблението на материали.

Обем на зидария

За изграждането на стени се използва специален зидарен хоросан, който се различава от обичайния циментов пясък. Изборът на марката на композицията зависи от това кои структури ще се използват, какъв вид тухлена зидария е необходима.

Таблица изчисление на тухлена зидария

Таблица изчисление на тухлена зидария.

Изчисление за тухлена повърхност, която е направена от силикатен материал:

  1. За твърда структура се използват продукти с дебелина 250-640 мм, изисква се 62-160 литра композиция.
  2. Ако има въздушен слой и слой мазилка отвън и отвътре, размерът може да бъде 420 и 550 мм, а масата на разтворите - съответно 85 литра и 117 литра.
  3. В присъствието на топлинни характеристики изолация kolodtsevoy зидария външната Муфата и мазилка на вътрешния слой материал консумация ще бъде както следва: дебелината на 380 mm изисква 71 литра от състава, и 420 mm - 74 л при 510 мм - 77 л, и за стена 580 mm - 80 л.

Стената на кухия блок има въздушен слой, израстъкът е външен. Конструкциите обикновено се правят на 420 мм, а сместа изисква 66 литра. При завършване на зидарията се добавя глина към сместа. Неговият брой зависи от вида блокове, необходими за изграждането. Например, за кухи продукти с дебелина на конструкцията от 1,5 единици, това отнема 0.023 m3 на строителни кубчета, т.е. почти 400 броя. Силикатното бяло изисква вече 0.21 м³. Ако се използва пълна тухлена зидария, дебитът е 0,3 м³. Средно, при изчисленията, специалистите използват този модел: за всеки куб на обща зидария около ¼ от общата стойност отива за зидария смес, а останалата част се отчита от блокове.

Обемът на тухли за 1 куб.м зидария: правилата за изчисляване

Консумацията на материали за изграждане на стени може да бъде различна. Всичко зависи от вида на тухла, необходимата дебелина на стените, други параметри и изисквания за топлоизолация на стените. Ето защо зидарията, чийто разход се изисква да се научи, се изчислява заедно с изготвянето на къщата.



Общото количество материал е повлияно от такива фактори:

Видове тухли

Видове тухли.

  • тип тухла, тя може да бъде единична (стандартна), една и половина или двойна;
  • дебелина на шевовете.

Повечето начинаещи правят грешката да откажат да вземат предвид хоросанните стави, когато се определя материалното потребление. Въпреки малката дебелина приблизително 1 / 4-1 / 3 от обема на цялата стена преминава точно до шевовете. Следователно, трябва да се обърне внимание и на размера на ставата. Това се прави първо за един кубичен метър, след което се определя общият брой на тухла плочи и смеси за тяхната инсталация. За 1 m³ са необходими приблизително 512-513 броя. Ако вземем предвид дебелината на фугите за разтвора, тогава общият брой е вече 394 броя. т.е. икономиката е 118-119 бр. Икономиката е значителна и следователно не си струва да се пренебрегват изчисленията. Предвид размера на всички хоризонтални и вертикални шевове, известни параметри за първия продукт, можете точно да изчислите броя на материалите. В действителност, обаче, се използва приблизителна стойност, тъй като определен процент отива за битка и prirezku.

Консумацията на материали може дори да се изчисли от начинаещи. Необходимо е първо да се определи обемът за 1 тухла на базата на известния размер, за тази цел дължината се умножава по ширината и височината. След това кубичният метър се разделя на получената стойност, т.е. се получава броят на парчетата, но без да се вземат предвид съединенията на разтвора. Например, за работа ще се използва стандартна керамична шина с параметри 0.25x1.12x0.065 mm и обем 0.00195 m³. Тези параметри просто се умножават помежду си. След това трябва да се разделят 1 m³ на 0.00195, резултатът е стойност от 513 блока. Както вече беше споменато, консумацията на тухли и хоросан е взаимосвързана. Минималното количество смес за работа е ¼ от обема.

На битката, prirezku се нуждаят от около 10.

От получения обем продукти за строителство, т.е. от 513 единици, е необходимо да се извадят 118 блока. В резултат на това ще са необходими 395 броя за работа.

Консумацията на тухли на 1 куб.м зидария зависи от много параметри. Трябва да се обърне внимание на вида на самата смес и размерите на тухла. Изчисленията се извършват бързо, но най-важното е да не забравяте за битката на материала, дебелината на хоросанните стави. Важно е да направите такива изчисления на етапа на проектиране, така че да не се налага да коригирате собствените си грешки и да обвинявате себе си, че харчите твърде много пари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да се определи количеството тухли в зидариятаКак правилно да се определи количеството тухли в зидарията
Технология на тухлената зидарияТехнология на тухлената зидария
Консумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедноКонсумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедно
Основни правила и методи на тухлена зидарияОсновни правила и методи на тухлена зидария
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Тухлена зидария за частно строителство в РусияТухлена зидария за частно строителство в Русия
Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
» » Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
© 2021 BggeHat.com