Консумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедно

Работата на зидаря изисква значителни физически усилия от господаря, а хоросанът, който държи тухлите, губи своята пластичност много бързо. Поради това са необходими не само лекота и физическа сила, но и способността да се изчислява скоростта на собствената работа, синхронизирайки ги с обемите на свързващия състав, изразходвани за час или смяна. И в тази статия ще говорим колко композиция е необходима за оборудването на квадратен метър зидария от различни типове.

Как се приготвя разтворът - пропорции и общи правила

За да се подготви решение за закрепване изправено зидари стенни използвани Портланд цимент 400 или 500 и обикновен пясък, строителство пресява през сито, за да се отървете от бучки, корени, камъни и органични вещества. И двата компонента се комбинират в съотношение 1: 3 или 1: 4 (цимент: пясък). Три части пясък са свързани с една част от цимента само при конструиране на натоварени архитектурни елементи - носещи стени, основи, колони. Във всички останали случаи използваме съотношение 4: 1

Приготвяне на закрепващия разтвор

Приготвяне на закрепващия разтвор

Процесът на подготовка на свързващия състав за фундамент или друга поддържаща структура на ръка изглежда така:

  1. 1. На дъното на коритото изливаме една част от цимента.
  2. 2. На върха на свързващия компонент заспивайте три или четири парчета пясък.
  3. 3. Продължете да разбърквате сухата смес до гладка, без да добавяте вода.
  4. 4. Накрая изливаме вода в коритото, като се съсредоточаваме върху съотношението: половин литър течност на килограм цимент.

Подготвен по този начин, съставът се зарежда в кофи и се транспортира до работните места на масоните, където вече са доставени градивните елементи. Капитанът трябва да използва крепеж за 30-40 минути (максимум - един час). Следователно, заряд на чирака смес от пясък-цимент строго необходимо за получаване на аерозолен обем на разтвора създаден чрез фокусиране на половин час или час, или площта се изгражда консуматив кубичен съдържание По същото време керамични блокове. И тази област и кубатура зависят не само от лекотата на зидаря, но и от разнообразието на зидарията.

Типични сортове класификация на дебелината на зидарията

Използването на иновативни строителни материали и изолация позволи да се отклоним от практиката на изграждане на носещи стени с дълбочина повече от половин метър. Следователно, от предишното разнообразие от видове в съвременния класификатор, само четири от сортовете остават в дебелината на стените, а именно:

  • Опцията "в половин тухла" - в този случай 51 стандартни (единични) тухли се оставят за 1 м2, а дълбочината на стените е 120 мм.
  • Съединител "единичен" - той осигурява дълбочина на стените от 250 мм, принуждавайки да похарчи 102 блока на квадрат.
  • Опция "един и половина" - тук дебелината достига 380 мм, а потреблението на строителни материали - до 153 броя на квадратен метър.
  • Зидария "двойно" - дълбочината на стената в този случай е 510 мм, а потреблението на строителни материали - 204 бр / м2.

В допълнение, не толкова често масоните се обръщат към схемата "в два и половина тухли". Тази опция дава дълбочина 640 мм, което е достатъчно, за да се осигури топлоустойчивостта на сградата без използване на нагревател. Въпреки това, съвременните изолационни материали евтини керамични блокове, така че много популярни сред клиентите сграда не използва тази възможност, и при определяне на обема на разтвора за 1 м3 зидария или 1 м2 площ, ние няма да го разгледа.

Видове тухлена зидария

Видове тухлена зидария

От другите тънкости, свързани с изчисляването на потреблението на крепежни елементи, трябва да знаем точния брой тухли в кубичен метър. И тук е необходимо отново да се вземат предвид видовете зидария. След опция "в половин тухла" притежава (включително всички шевове) до 420 парчета от градивни елементи в куб солидна стена, единична - 400 бр / m3, а един и половина и два пъти - за 394-395 единици / m3. Знаейки всички тези тънкости, можем да започнем да изчисляваме потока.

Изчисляване на обема на разтвора за изградената площ на стената

Ако вземем под внимание факта, че се препоръчва дълбочината на хоризонталната връзка трябва да бъде 10-15 мм, а вертикалната - 8-12 мм, за настаняване на един тухла чирак ще подготви следния обем състав: 600 cm3 за затваряне две легла стави ((25h12h1) х2) - 156 cm3 лепило за затваряне на два шева ((6,5h12h1) х2) - 325 cm3 за затваряне на двете страни на носилка ((6,5h25h1) х2).



В резултат на това трябва да се използват 1081 cm3 (1,08 литра) разтвор за подреждане на един блок. Точната консумация на хоросан на 1 m2 тухлена зидария обаче се определя не само от пролуката между параметрите на шевовете и стените, но и от разнообразието на самата зидария. В края на краищата, всеки тип има свой собствен обем на вертикални и хоризонтални фуги, напълнени с фиксатор. Например, няма стени с лъжици в стената в половин тухла. Ето защо, за да поправите един блок в този случай, ще трябва да прекарате само 756 cm3 крепежни елементи.

Обем на хоросан за тухли

Обем на хоросан за тухли

Да, и с други видове стени не е толкова прост, на теория, така че изчислението е по-добре да се съсредоточи върху средната стойност между 1 081 cm3 (като голяма част от решението, което трябва да се затвори по шевовете) и 540.5 cm 3 (като търговец на наркотици трябва да приключат половината на ставите). Средната стойност ще бъде 810, 75 см3 или закръглена - 0.811 литра. След това можем да изчислим колко решение е необходимо за квадрата на всеки тип зидария, разчитайки на броя тухли, които вече знаем:

  • За 51 парчета в полагането "in polkirpicha" се нуждаем от 41,3 литра от сместа.
  • За 102 парчета в стена от един тип са необходими 82.7 литра.
  • За 153 блока на стена с една и половина дълбочина са необходими 124 литра.
  • За 204 парчета стена в две тухли са необходими 165,4 литра смес от цимент и пясък.

Приблизително същите обеми се препоръчват от съставителите на повечето справочници за масоните. Ето защо не сме грешили в нашите изчисления.

Колко решение е необходимо за поставяне на кубичен метър тухли

Консумацията на цимент за 1 кубичен метър тухлена зидария се изчислява на базата на горната методология и известния брой блокове, които държат кубическия метър от завършената стена. Спомнете си, за куба на основата или носещата стена е необходима половин тухла за 420 броя, за една тухла - 400 броя. И за дълбочина от един и половина и две тухли - съответно 395 и 394 броя.

Потребление на цимент за 1 куб тухлена зидария

Потребление на цимент

В резултат на това за обикновена стена в polkirpicha се нуждаете от 340 литра разтвор на 1 куб.м зидария. За един вариант - 324 литра, за една и половина и двойна дебелина - 320 и 319 литра. Въпреки това, в официалния SNIP можете да видите много различни препоръки. Там за дълбочина на половин тухла се препоръчва 189 литра смес, за една версия - 221 литра, а за един и половина или двойно - 234 и 240 литра. Коя възможност да изберете на практика - да решите за клиенти и зидари. Въпреки това, директорите работят върху цифрите, получени при изграждането на конструкцията в идеални условия, и на базата на твърд, а не на кухи керамични блокчета.

Затова препоръчваме на нашите читатели да обърнат внимание на средната стойност или на максималните обеми, получени в резултат на нашите изчисления.

Е, в случай на обзавеждане на каменна или каменна зидария, където се използва композиция на глинест и кварцов пясък вместо пясъчно-циментова смес, се практикуват абсолютно различни пропорции. Опитните производители на печки се съветват да вземат на всяка тухла поне един килограм глинесто-пясъчна смес, която съответства на 1,07 литра разтвор. В резултат на това куб от огнеупорна тухла ще отнеме най-малко 400-420 килограма суха смес или не повече от 450 литра работен разтвор на пясък, вода и глина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Композиция на хоросан за подова замазкаКомпозиция на хоросан за подова замазка
Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?
Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?
Методи за приготвяне на хоросан за зидани пещиМетоди за приготвяне на хоросан за зидани пещи
Съотношението на хоросана за подовата замазкаСъотношението на хоросана за подовата замазка
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
Как да изчислим цимента за кубчета бетон?Как да изчислим цимента за кубчета бетон?
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
» » Консумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедно
© 2021 BggeHat.com