Разтвори за зидария

За да се изградят надеждни стени, не е достатъчно да се купуват качествени блокове, също толкова важно е да се подготви разтвор за полагане на блокове от шлака. Не е толкова трудно да се направи това, най-важното е да се спазват всички пропорции и правила.

Има два типа адхезивен разтвор: приготвени на ръка и закупени готови формулировки. За различни строителни работи са необходими различни композиции, като разликите са в крайната сила на реколтата. Това от своя страна зависи от пропорцията на съставките.

решения

Решение M 25

За да се подготви такъв зидарен състав, ще са необходими следните суровини:

  • Портланд цимент M300 - 100 килограма;
  • 1 m3 пясък;
  • Вода - 2 кофи;
  • Пластификаторът;
  • Глината е 30 килограма.

Процес на готвене:

Циментът се смесва с пясък. Колкото по-задълбочено е сухата смес, толкова по-надеждна ще бъде решението. Постепенно се прибавя вода, в количество, което е със среден вискозитет. След това поставете малко в състава на течен сапун. Този малък фокусен трик е необходим, за да не седи.

Ако желаете, можете да добавите пластификатор, той ще даде сила. Неговото количество трябва да се дозира в съответствие с приложените инструкции. Трябва да се помни, че някои пластификатори добавят вискозитет към него и поради това тяхното количество трябва да бъде минимално.

За да се увеличи пластичността, към формулата се добавя червена глина. Той не влияе на силата, подобрява качеството и намалява консумацията.

Решение M 25

Решение M 75

Да разгледаме подготовката на разтвор от тази марка с добавка на варовиков прах. Той действа като пластификатор - добавя сила.

Необходими суровини:

  • Портланд цимент M400 - 1 част;
  • Пясък - 4 части;
  • Варовик на прах - 0,5 части;
  • Вода.

Получаване:

Разбъркайте пясъка с цимент. Варовик на прах се разрежда с вода до появата на "вар мляко". Те са тези, които водят суха цименто-пясъчна смес.

Решение M 75

Решение М 100



За подготовка ще се изисква:

  • Портланд цимент M400 - 1 част;
  • Пясък - 4 части;
  • Варовик на прах - 0,3 части;
  • Вода.

Решение М 100

Решение M 150

рецепта:

  • Портланд цимент M400 - 1 част;
  • Пясък - 2,5 части;
  • Варовик на прах - 0,1 части;
  • Вода.

За по-голяма гъвкавост и работоспособност на всеки 50 килограма цимент, добавете 50 грама от всеки (най-евтиния) детергент.

Решение M 150

Готови зидани разтвори

Ако не искате да купувате суровини поотделно, можете да си купите готови миксове. Това е доста лесно да ги използвате. Необходимо е само стриктното спазване на инструкциите на опаковката.

В такива състави вече са налице всички необходими елементи. Следователно, не се препоръчва добавяне на вар, пластификатор или течен сапун към него. Те само разбиват състава на решението и влошават неговите характеристики.

Такива зидарски съединения са универсални, така че те могат да се използват не само за главните фуги, но и за запечатване на изпръсквания и неравности в блоковете на шлаката.

Дебелината на шева не трябва да бъде по-малка от 3 милиметра. Дори такъв минимален слой ще бъде достатъчен за силна адхезия на груби блокове.

Има една мазнина "но". Готовите смеси имат относително висока цена в сравнение с домашно приготвената смес. Тази разлика е значителна, дори ако слоят се прилага с минимална дебелина. След като я купихте, не можете да се притеснявате за нейното качество и надеждност на стената поставяне на клинкер.

Най-накрая

В заключение, бих искал да отбележа, че за подготовката на зидария хоросан не си струва да се избират по-евтини суровини. В крайна сметка зависи от това колко здрави и издръжливи ще бъдат стените на къщата ви.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сместа за зидария, като използвате готовата версия и направете сама себе сиСместа за зидария, като използвате готовата версия и направете сама себе си
Видове разтвори и смеси за зидарияВидове разтвори и смеси за зидария
Композиция на хоросан за подова замазкаКомпозиция на хоросан за подова замазка
Как да се разтварят съвети за гипс от майсториКак да се разтварят съвети за гипс от майстори
Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?
Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?
Консумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедноКонсумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедно
Методи за приготвяне на хоросан за зидани пещиМетоди за приготвяне на хоросан за зидани пещи
Съотношението на хоросана за подовата замазкаСъотношението на хоросана за подовата замазка
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
» » Разтвори за зидария
© 2021 BggeHat.com