Конкретни пропорции за основа

Подготовка на бетонБетон - универсален материал - притежава свойства, които са близки до свойствата на естествения камък. Приготвя се от смес от вода, пясък (натрошен камък, чакъл) и цимент. От бетон е възможно да се направят различни сглобяеми стоманобетонни конструкции, плоча, блокове и т.н. Широко използван бетон в строителството. Няма да го заместим, когато изливаме основата. Конкретни пропорции за основа

зависи от естеството на почвата.

Бетонните класове варират от M50 до M1000. Широко използвани марки в обхвата на M100-M500.

Основни свойства на бетона

  • сила, не по-малка от естествения камък, с течение на времето, увеличава силата;
  • трайност, не се подлага на корозия и образуване на гъби, не изгнива;
  • топлоустойчива, не горя и не се топи;
  • замръзване;

Подготовка на бетонза лента фондация, основно използвана бетонна марка M200, M300, M400. Можете да го купите в готов вид или да готвите сами. Основният състав: вода, пясък, чакъл и цимент. Бетонни пропорции за основата:
- цимент - 1 част;
- пясък - 3 части;
- трошен камък (чакъл) - 4-5 части
- вода 1 част.

Технология на подготовката на бетона

Готовата смес е прясно напълнена кофраж. Най-добре е да направите това едновременно с малки интервали от време, така че сместа да е еднаква. Над основата е покрита, за да се предпази от валежите.

При сухо време, той е много навлажнен, така че той придобива най-добрите свойства и не се напуква, когато изсъхне.
Има ситуации, при които използването на стандартни пропорции от бетон за запълване на основата не е възможно.



Важно е да се вземат предвид такива показатели като влажност на въздуха и близостта на подземните води. Широката гама от бетонни класове позволява да се решат най-трудните задачи. Нека разгледаме някои от тях:

1. При намалена влажност на въздуха до 60 и с ниско съдържание на течност в почвата се приготвят бетонови разтвори с повишено съдържание на вар. При такива условия се използват разтвори от клас М10, М50, М100, М150 и М200. Пясъкът се добавя към разтвори на M100 и M200. Количеството инжектиран цимент също зависи от неговата марка. За дефиниране на точни параметри е по-добре да се обърнете към GOST.

2. Ако влажността на въздуха е над 60 и при средно ниво на течността в земята, разтвори на M10, M50, M100, M150 и M300. В разтворите се въвежда и вар и нараства делът на пясъка.

3. За висока влажност и за изграждане на фундаменти под нивото на подпочвените води се използва циментов разтвор с пясък без добавяне на вар: M100, M150 и M300. Те се приготвят главно с циментови отливки M400, M500, пропорционално на пясък от 2 до 5 части. По-долу са приблизителните пропорции на съставките за приготвянето на 1 кубичен метър бетон M250.

Конкретни пропорции за основа

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основни характеристики на бетонаОсновни характеристики на бетона
Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?
Кое е по-добре да избирате развалините за типовете фундаментиКое е по-добре да избирате развалините за типовете фундаменти
Съотношението на хоросана за подовата замазкаСъотношението на хоросана за подовата замазка
Как да изчислим цимента за кубчета бетон?Как да изчислим цимента за кубчета бетон?
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Строителни материали разширени глинен бетонСтроителни материали разширени глинен бетон
Бетон m300Бетон m300
» » Конкретни пропорции за основа
© 2021 BggeHat.com