Бетон m300

Снимка на бетон m300Бетонът е призрак, който не се среща в нито един нормативен документ, е конкретен m300. Въпреки че е етап на преход между леки и тежки решения. По стандартите от клас B22.5 не съществува. Но това не пречи на широко разпространените продажби и използването на този материал за производството на основи, подови плочи, решетки, огради, канализационни кладенци и бетонни блокове.

Благодарение на широкото разпространение, характеристиките на този вид бетон трябва да бъдат разгледани по-подробно. Какво ще бъде разгледано в следващия материал.

Бетон m300 - технически спецификации

Действителният клас, съответстващ на бетон M300, B22.5. Увеличете силата на бъдещия продукт до индекса B25 чрез:

  • използване на висококачествен цимент;
  • подходящи добавки;
  • контейнер;

За да се направи продуктът по-издържлив като пълнител, се използва гранит. Увеличаването на водоустойчивостта и устойчивостта на замръзване се постига чрез въвеждане на добавки в състава на масата. Те регулират свойствата на решението, което води до желания резултат за потребителите.

Якостта на продукта се характеризира с индикатор за устойчивост на товара от 269-300 kg / cm2.

Пластичността на бетонната маса трябва да бъде в коридорите A2-P4. Това са оптималните условия за работоспособност. В някои случаи параметърът може да се разшири до P1-P5. За да се подаде сместа с тави или друг капацитет, се използва пластичността на РЗ. В присъствието на системата ABN се изисква индикаторът P4.

Съпротивлението от замръзване на конструкции от конкретния бетон е от F100 до F200. При формирането на сместа е необходимо да се помни, че варовиковите агрегати намаляват този индекс.

Устойчивостта на разрушаване на водата е W6. Някои доставчици обещават дори марка за устойчивост на вода W10. С този показател е целесъобразно да се интересувате от други имоти, поради намаляването на които са постигнали подобен резултат.

Захващането на бетоновата смес става доста бързо. Следователно този вид материал не се транспортира на големи разстояния. Най-добре е да се произвежда в строителен обект.

Състав и съотношения на бетона m300

Състав на бетон m300 снимкиНе само подготовката на бетон изисква познаване на пропорциите. Познавайки правилните взаимоотношения, можете да контролирате процеса на готвене и, съответно, свойствата на бъдещия материал.

За приготвяне на хоросан се използва цимент М400 или М500.

Като пълнител може да се използва следното:

  • чакъл;
  • варовик;
  • счупена тухла;
  • пясък с глинени примеси;

Последните две възможности са характерни за занаятите. Използването на този тип агрегати намалява характеристиките на работата в зависимост от качеството на материала. В производствената фабрика се използва трошен камък с размери от 5 до 40 мм.

Смесването се извършва в следните пропорции:

Марка цимент



Обем част

цимент

пясък

трошен камък

M400

1

1.9

3.7

M500

1

2.2

3.7

Към обема от 0,5 обем цимент се прибавя пречистена вода. Въпреки че възникването на този компонент зависи от съдържанието на влага в пясъка и циментовата маса. Ако влажността на околната среда се увеличи, количеството течност се намалява.

Първо, циментът и пясъкът се смесват. Пясъчната маса се пресява предварително от замърсявания и отломки. След смесване се излива вода. Налейте постепенно във вода, като постоянно смесвате сместа. Необходимо е да се контролира вискозитетът, в противен случай консистенцията може да е неподходяща за продукта. И накрая, към решението се добавя голям агрегат.

За обекти с труден достъп до машини и машини, които носят композитни компоненти, използвайте готови сухи смеси. Те са опаковани в торбички с тегло 25 или 50 кг. Съставът вече включва всички елементи, включително тези, които образуват определени характеристики, добавки.

Въпреки че е много по-удобно да се произвеждат конкретни m300 на строителната площадка, по-добре е да се поръча сместа. В този случай ще бъдат осигурени висококачествени продукти и правилните характеристики на бъдещите дизайни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?
Съотношението на хоросана за подовата замазкаСъотношението на хоросана за подовата замазка
В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?
Течни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолацияТечни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолация
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Технология за производство на KevlarobetonТехнология за производство на Kevlarobeton
Бетонови блокове 20х20х40 смБетонови блокове 20х20х40 см
Технология за производство на бетонТехнология за производство на бетон
Добавки за подобряване на свойствата на бетонаДобавки за подобряване на свойствата на бетона
Конкретен състав M200 и пропорцииКонкретен състав M200 и пропорции
» » Бетон m300
© 2021 BggeHat.com