Технология за производство на бетон

Технологията на производство на бетонни стърготиниОпростеността и ниската цена на компонентите в много отношения влияят върху приложимостта на материала. Възможността за самостоятелно производство също привлича потребителя. Тъй като бетоновият бетон придобива нови обеми на продажби.

Прилагането му започва през деветдесетте години. Но след това разпространението на панелната конструкция отхвърли иновациите. При условия на висока цена и недостиг на материали, производството на бетонни плочи се възстановява, привличайки все повече и повече клиенти.

Приложение бетонни пропорции и състав

Веднага е необходимо да се изясни, че бетонът от дървени стърготини не е арболит. Съществуват много различия в състава. Съставът на описания материал включва дървени стърготини. За приготвянето на арболита се използват дървесни стърготини, тръстика, коноп и памучни стъбла. Също така, арголитът не съдържа пясък.

В зависимост от състава, материалът може да промени свойствата си. Пясъкът добавя сила към продукта. В същото време топлинните инженерни качества се губят. Но хигроскопичността намалява и устойчивостта на замръзване на продукта се повишава. Изобилието в разтвора от дървени стърготини води до увеличаване на задържането на топлината от блоковете, но намалява показателите за издръжливост. Често от бетон, наситен с дървени стърготини, се издигат вътрешни стени или външни конструкции от едноетажни сгради.

Намаляване на производствените разходи чрез заместване на основното свързващо вещество с други вещества. Някои цимент се заменят с вар или глина. В този случай продуктът става по-екологичен, но губи своята устойчивост на износване.

Оптималният състав на разтвора зависи от много фактори:

  • брой на етажите на сградата;
  • влажност на дървени стърготини;
  • качество на използваните материали;

В зависимост от състава стърготините са разделени на класове. Продукти с плътност от 500 и 650 кг / м3 са съответно марките M5 и M10. Използват се за затопляне и реконструкция на стените на мазетата. Големият количествен обем дървен материал увеличава задържането на топлинни блокове. От продукти с плътност 800 и 950 кг / м3 се изграждат стени, вътрешни и външни. Такъв бетон има марките M15 и M20.

Състав на елементи за марки
Марк на бетон бетонТегло на компонента (kg)
дървени стърготинициментпясък

вар

или глина

M52005050200
M10100200150
M15150350100
M2020050050

Как да направите бетон бетон - технология за готвене

Технология на бетона от бетонПреди да започне процесът на смесване, стърготините се пресяват през сито. Първоначалният размер на скрининговата клетка е 10 мм. След това останалата маса се пресява през клетка от 5 мм. Увеличава трайността на внасянето на малки чипове в продукта.

За бетона, чиято работа се извършва при условия на висока влажност, чиповете трябва да бъдат добивани. За да подобрите свойствата на пълнителя, го накиснете във варосмага. След изсушаване стърготините се импрегнират допълнително в течно стъкло. Пропорции стъкло: вода 1: 7.

След обработката на дървени стърготини протича процесът на смесване на компонентите. Първо, пясъкът и циментът се смесват в определени пропорции. Те добавят малко количество дървен материал. Водата, както и пиещите, се въвеждат постепенно. Това ще отнеме приблизително 300 литра на куб разтвор. Излейте течността от пръскачката или от контейнера за напояване на малки порции.

Смесете сместа ръчно или с помощта на бетонов смесител. Във втория случай материалите ще бъдат разпределени равномерно, а характеристиките на продуктивността ще бъдат по-високи.

Проверете готовността на сместа, като я изцедете в дланта на ръката си. Ако водата не излъчва при натискане и след деформацията топката не променя формата си, това означава, че процесът на готвене е свършил. Готови дървени стърготини могат да се поставят в кофража за правене на блокове. Преди полагането, вътрешната повърхност на кофража е намокрена с вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени чипове за арболита изграждаме собствена икономично арбилитна къщаДървени чипове за арболита изграждаме собствена икономично арбилитна къща
Какви са пясъчните фракции?Какви са пясъчните фракции?
Arbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блоковеArbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блокове
Използване на чипс в пушенето на рибаИзползване на чипс в пушенето на риба
Бетон m300Бетон m300
Arbolit недостатъци на материала при изграждането и експлоатацията на частна къщаArbolit недостатъци на материала при изграждането и експлоатацията на частна къща
Технология за производство на KevlarobetonТехнология за производство на Kevlarobeton
Бетонови плочиБетонови плочи
Бетонови блокове 20х20х40 смБетонови блокове 20х20х40 см
Прозрачен бетонПрозрачен бетон
» » Технология за производство на бетон
© 2021 BggeHat.com