Прозрачен бетон

технология прозрачна бетонна снимкаДвадесет и първият век е пълен с нови открития в областта на строителните материали. На пазара всяка година представиха най-новите изобретения, които преди няколко години бяха просто фантастика. Хората не можеха да си представят, че е възможно да се създаде прозрачен бетон. Към днешна дата - това не е фантастика.

Прозрачният бетон, или както се нарича "litrakon", се използва вече в много страни и всяка година става все по-популярен. Само си представете сграда, изработена от такъв материал. Какви учени ще ни представят след няколко години? Няма да погледнем напред, но ще разгледаме по-подробно технологията за създаване на въпросния материал.

Технологичен прозрачен бетон (litrakon)

Унгарският архитект, който създаде този бетон, се казва Арон Лоониш. Изобретението е публикувано в началото на XXI век. Този материал е добре видим чрез насочени светлинни потоци.

Материалът става прозрачен поради използването му при производството на оптични входове. Технологията за производство на прозрачен бетон е проста, влакнести частици Lucem се добавят към бетоновата смес. Въпреки че прозрачният материал заема само 5 от обема, това е достатъчно. Светлината може да проникне в конвенционално прозрачни стени до дълбочина 20 метра.

Съгласно характеристиките на здравината, материалът не е по-нисък от цветния човек. Външните влакна, въведени в състава, са равномерно разпределени. Следователно тяхното влияние върху характеристиките е минимално.

За да имате представа за прозрачността на LitraCon, се нуждаете от бутилка, изработена от трайно стъкло. След като го разгледахме, е възможно да разберем какъв ефект ще има от приложението на материала с добавяне на фибростъкло.

Ако сградата е издигната от прозрачни бетонни блокове, тогава можете да видите само изображенията на хора и някои обекти в сградата.



Производството на блокове е възможно в различни размери и нюанси. Формата може да бъде традиционна правоъгълна. За проекти, които изискват нестандартни решения, технологията включва производство на извити продукти.

Приложение на прозрачен бетон

светлопроводими бетонни литраконтракториЛитракон, необичаен материал, сгради, изработени от такъв материал, също са необичайни и красиви. Следователно, рядко се използва при строителството на сгради. Основно служи като декорация. Да приемем, че трябва да направите стената прозрачна, но не искате да използвате голямо стъкло. Но има желание за нещо специално, рафинирано. Прозрачният бетон ще дойде на помощ. Стените й ще бъдат достатъчно здрави. Къщата ще бъде трансформирана без признание.

По-често построени от litrakona, това е някои изкуство кафе или други сгради, свързани с модерното изкуство (музеи, сянка театри).

Също така въпросният материал е много скъп, за разлика от конвенционалния бетон. Това е друга причина строителните компании рядко да използват прозрачен бетон.

Строителите използват материала за вътрешно обзавеждане. В офисите често се строят стени от прозрачен бетон и в резултат на това офисът се оказва необичайно и по-обемно.

Най-голямата популярност litrakon, придобита в Германия. Това е така, защото фирмата, която произвежда този материал, е в тази страна. Фирмата Хайделберг Цимент се счита за лидер в производството на прозрачен бетон. В местното производство материалът рядко се използва. Тя е широко разпространена в Европа и Япония.

Изпитаният продукт, който използва прозрачен бетон, беше лампа. Широкото приложение на материала все още не е възможно поради високата цена. Но учените работят за намаляване на разходите за стоки и достъп до голям пазар.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за производство на бетонТехнология за производство на бетон
Нанобетон нови технологии в строителствотоНанобетон нови технологии в строителството
Бетонов бетон или керамика за строителството?Бетонов бетон или керамика за строителството?
Прозрачен бетонен материал на бъдещетоПрозрачен бетонен материал на бъдещето
Сортове светлинни стени блоковеСортове светлинни стени блокове
Полезна информация за бетонаПолезна информация за бетона
Декоративни бетонни нюанси на приложениеДекоративни бетонни нюанси на приложение
Пяна Бетон Какво е добро?Пяна Бетон Какво е добро?
Технология на работа с бетонТехнология на работа с бетон
Бетон с цветни добавкиБетон с цветни добавки
» » Прозрачен бетон
© 2021 BggeHat.com