Използване на чипс в пушенето на риба

Пушеното месо е включено в нашата диета от време на време. Освен това, когато говорят за опасностите от тези продукти, те приемат употребата на различни химически препарати, като течен дим. Ако, обаче, пушене риба екологични стърготини или чипове се използват, както и се наблюдава технология, вредата от крайния продукт е минимална. Какви материали са необходими, кое дърво е най-подходящо за подготовката на дървесни стърготини, всеки, който се занимава с пушене на риба трябва да знае.

Характеристики на избора на дърво за пушене

За приготвяне на чипове и дървени стърготини за пушене рибата използва дървесина от ябълки, круши, череши. Жителите на юг успешно използват кестен и кайсия, средната лента на Русия - топола, дъб, пепел. Приложени също върба, елша, хвойна. По ирония на съдбата, във Франция дори смърчът намира приложение в процеса на пушене, но не е дърво, а сушени борови игли. Добавя се към дървесината от гореспоменатите дървесни видове. В миналото, а в Русия в северните райони, са били взети борови игли и шишарки за пушене на риба, а рибата не изпитваше горчив вкус, беше обвита в марля.

Важна роля играят не само вкусът, но и цвета на пушената риба. За тъмно жълт цвят, елха и дъб са подходящи. За златисто жълто - клен, липа, обаче, те се използват по-често при готвене в месо за пушене.

Дървесина за пушене

Дървесина, използвана при производството на чипове за пушене

Каквото и дърво да е избрано за чипс или дървени стърготини, то трябва да е здравословно, без гъбички и с резултатите от короятен бръмбар. Ако се появи плесен, дървеният материал не е подходящ за опушване.

Производство и приложение на дървесни стърготини

За пушената риба дървесината трябва да бъде смляна. Тогава няма да даде горчив, но ароматен дим. Този аромат ще бъде прехвърлен върху продукта. Специален аромат се получава от дървесината от овощни дървета, както и широколистните видове: бук, дъб, елша.

Не използвайте дървени стърготини и дървени стърготини от иглолистни дървета, тъй като те съдържат катран, който дава горчивина на рибата. Бреза, ако се използва, не е пресушена и не е прекалено влажна.



Преди да се извадят чиповете от дървото, кората се отстранява от него. Това е особено вярно за брезовата дървесина, в кората, на която има много терени. Накълцайте дърво може да бъде по различни начини: брадвата заедно трупи за дълги чипове, кълцане разпалване на кръст на кубчета ще се побере и дървени стърготини, след третиране на дървесина на машината или трион. Свещите могат да бъдат нарязани с градински орех. Основното нещо, което чипове са подобни по размер и не твърде малка, в противен случай рибата ще горчи и придобиват скучно сянка. Ако е неравномерно, димът също ще е неравен.

Дървени чипове от елша

Чиповете трябва да бъдат калибрирани

Чиповете или стърготините се поставят равномерно на дъното на контейнера за пушене на риба. Ако това е кофа, а след това достатъчно шепа, ако цевта - две, три шепи. Прекалено сухият чипс ще трябва да се поръсва с вода от време на време, в противен случай бързо ще изгори и ще даде кратка топлина за кратко време. При силна топлина ще настъпи преждевременно източване на мазнините и рибата ще се изсуши с горчив послевкус.

Препоръчваме: Как да направите чипове за пушене

Правилните дървени стърготини за пушене на риба

За разлика от чиповете, дървени стърготини за пушене се продават в супермаркети в хартиени торби. Готовите са много удобни за употреба, тъй като всички те са еднакво сушени и имат еднакви размери.

Когато самоподготовката на дървени стърготини, вземете сухо дърво. В едно ново дърво за дърво, дървени стърготини не се вземат, тъй като те дават продукта катран при изгаряне.

Съставът на дървени стърготини може да бъде хомогенен или смесен. В повечето случаи е необходимо за пушена риба елша или хвойна, а в тяхно отсъствие Vishniac, ябълка или круша. Експерти твърдят, че смес от дървени стърготини и елша градина дам най-необичайни и вкусни аромата на пушена риба, както и апетитен златисто кафяво. Можете да експериментирате с вкусове чрез смесване на дървени стърготини с натрошени черупки от орехи, борови шишарки, или обелки от кедрови ядки, клончета от хвойна, листа от мента и череша дървен материал.

Стърготини, както и дървесни стърготини, се събират само след като дървото се изчисти от кората. Можете да използвате самолет за това, движейки се с него през багажника. По-малко от половин час по този начин можете да подготвите гориво за пушене на риба за една година. Съхранявайте ги по-добре в добре вентилирани торби на сухо място.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепта за гореща пушена риба у домаРецепта за гореща пушена риба у дома
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
За чиповете за пушенеЗа чиповете за пушене
Студено и горещо пушене човекСтудено и горещо пушене човек
Рецептата за студена и гореща пушена кашаРецептата за студена и гореща пушена каша
» » Използване на чипс в пушенето на риба
© 2021 BggeHat.com