Съвети и съвети как да пушите в пушенето

Приготвянето на топли и студени пушени продукти вкъщи не е трудна задача, а изисква определено умение. Трябва да научите как правилно да използвате опушвач за приготвяне на вкусни и качествени ястия. Оптималната възможност за готвене на месо, риба или морски дарове е пушенето в пушенето, инсталирано в градината или директно в апартамента.

опушвална

За да се приготвят ястия с горещо и студено пушене, се използват различни технологии. Съответно, u опушвална устройство ще бъдат различни. Ако тютюнопушенето в пушенето се предполага да се извършва на улицата, тогава е възможно да се инсталира пушач. Разбира се, това ще продължи по-дълго, но срокът на годност на продукта е много по-висок.

Понастоящем производството произвежда различни варианти за пушене: за домашно и улично потребление, електричество, газ и просто дърво. Можете също така да организирате помещение за пушене. За да подготвите правилно ястията във всяка от тях, трябва да знаете някои нюанси.

Видове пушещи къщи

Умивалниците са на път да подготвят:

  • студено пушене;
Студено пушене пушене

Студено пушене пушене

  • горещо пушене.
Пушенето

Пушенето

По метода на отопление, пушенето е изолирано:

  • дървесина. Тази умивалня за монтаж на парцела. Дървените чипове в отоплителната камера се запалват по отворения метод.
  • електрически. Най-добрият вариант за апартаменти. Загряването на гориво се извършва от нагреватели (топлинни електрически нагреватели)
  • газ. Също така се използва в апартаментите. Те се инсталират директно върху газовата плоча на печката.

Най-популярни са уличните и домашни пушачи. Процесът на готвене на продукта в тях става много по-бързо. В допълнение, поради специалната технология на готвене при високи температури, суровините почти не губят влагата, така че приготвеното ястие се оказва достатъчно мазна.

В пушилни за студено пушене, продуктът се обработва вече със студен дим при ниски температури, влагата от него постепенно изчезва. Това ястие ще се съхранява по-дълго, но това ще отнеме няколко дни, за да го подготви.

Ето защо, най-често се създават рецепти от различни пушени деликатеси за опушване на горещо пушене.

Искате да научите повече за това пушенето за пушене?

Подготовка на пушена гореща пушка

За правилното подготвяне на пушени деликатеси, трябва да подготвите пушенето. За да направите това, трябва:

  1. събира устройството и проверява експлоатационната способност на пещта;
  2. почистване на помещението за пушене от изгаряне, печени подправки и други замърсители;
  3. загрявате машината до 200˚, след това охладете до 100 градуса.
  4. обръщайте внимание на избора на дървени стърготини. Дървеният вид оказва силно влияние върху вкуса и мириса на приготвения продукт. Най-добре е да изберете дървени стръкове от плодни дървета, върба, липа, орех или елша. Категорично не се препоръчва използването на гориво от иглолистна дървесина за пушенето.
Завършени чипове

Фабрични чипове за пушене

Приготвяне на продукти

  • Месото се маринира по удобен начин един ден преди пушенето. Можете също така просто да го триете със сол или подправки. Най-добре съхранявайте месото в хладилника.

    марината

    Преди да пушите, месото трябва да бъде добре мариновано

  • Рибата се подготвя за пушене много по-бързо. Необходимо е да го почистете добре и да го изцедите, да го изплакнете и да го държите малко в солена вода, за да премахнете неприятната миризма. След това трябва да потапяте рибата в солев разтвор само за един час.

    Посланик на рибата

    Рибата е добре осолена

  • пилето се държи в саламура за около четири часа. Като правило солта и захарта се разтварят във вода, но можете да добавите вино или специални подправки за домашни птици.
  • мазнината трябва да се накисва в разтвор със сол, подправки и чесън в продължение на две седмици. Периодично мазнината се обръща и преди да започнете да го готвите, тя се измива.

    Пушене на мазнини

    Мазнината се накисва в солев разтвор

Горещ пушек процес

  1. необходимо е отоплителната камера да се нагрее до 200 градуса, след което да се охлади до желаната температура;
  2. Рибата се пуши при по-ниски температури от месо или свинска мас.
  3. в газовите пушици дървени стърготини се поставят в фолиева торба, в която е необходимо да се направят няколко дупки -

    Стърготини в фолио

    Направете дупки във фолиото

  4. в пушенето с хидрошок във водата понякога слагате пресни билки. Това ще даде на месото специален вкус.
  5. След запалването на огъня, клапите трябва да са напълно отворени. След достигане на максимално нагряване и последващо охлаждане до работна температура те трябва да бъдат затворени за по-добро образуване на дим.
  6. Колкото повече парчета от продукта, толкова по-висока е температурата.
  7. домашните газови и електрически умивалници са проектирани за високи температури, така че трябва предварително да настроите регулатора до минимум.
  8. в процеса на пушене е необходимо да се провери състоянието на чиповете и въглищата в пещта и, ако е необходимо, да се добавят.
  9. често не се препоръчва да се отвори помещение за опушване: това намалява температурата в нея.
  10. е необходимо да се следва стягането на капака на помещението за пушене. В противен случай, суровината няма да бъде пушена, а заварена, тъй като димът и топлината няма да бъдат достатъчни.
  11. Ако пушенето се случи на решетката, трябва да обърнете продукта на всеки 20-30 минути.

Време на пушене продукти

  • месото се приготвя при температура 100-150 градуса. Очакваното време е около 2,5 - 3 часа на килограм продукт.
  • свинската мас се налага да бъде приготвена за около два часа при същата температура. Готовността му е лесно да се определи от златния цвят.
  • За около час се приготвя риба с дължина до 25-30 сантиметра. Температурата в помещението за пушене трябва първо да бъде много ниска, 60-70 градуса, а след половин час да се повиши до 100.
  • пилето, в зависимост от неговия обем, ще пуши около 1,5 часа при температура 110 градуса по Целзий. Готовността му лесно се удостоверява с помощта на специален термометър. В най-дебелата си част завършената птица трябва да има температура от 80 градуса.

Пушени продукти лесно да направите сами вкъщи. Цената им ще бъде много ниска и процесът не отнема много време и усилия. Използването на пушени продукти, приготвени на естествени стърготини или въглен, без да се използват химически течности за пушене, е неоспоримо. В крайна сметка, с този метод на готвене месо, риба, птици или морски дарове, много по-полезни вещества остават в тях, отколкото в пържене. Пушеното месо не предизвиква появата на излишен холестерол в кръвта. В тях практически всички витамини и полезни свойства на протеина се запазват.

Методът за горещо пушене дава много поле за експеримента. В допълнение към класическите ястия от месо или риба, можете да пушите твърди сортове сирене, плодове, зеленчуци и дори яйца. Разнообразие от маринати и туршии ще позволи да се приготвят нови ястия от обичайните продукти и много специални подправки за пушене ще украсят деликатесите.

След прости правила, действащи smokehouses и полуфабрикати, да пушат, лесно можете да създадете в дома истинските кулинарни шедьоври.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Уют от медицински биксеси със собствени ръцеУют от медицински биксеси със собствени ръце
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Марк 6060 преглед на пушенето за пушенеМарк 6060 преглед на пушенето за пушене
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Избор на пушене за домашно пушенеИзбор на пушене за домашно пушене
» » Съвети и съвети как да пушите в пушенето
© 2021 BggeHat.com