Тайните на пушенето на гъска у дома

Днес всеки знае за употребата на вредни компоненти в производството на промишлени храни, но как може да се забрани на любимия на пушача да се наслаждава на любимите си ястия? Излизане от ситуацията е много проста - да си купите собствена умивалница и да приготвяте всякакви продукти: пушени домашни птици, риба или месо. В тази статия ще ви разкажем за особеностите на пушенето на гъска, нейния вид, нейните ползи и съдържанието й на калории.

Учените казват, че гъската е една от първите опитомени птици. Разбира се, това беше направено за практически цели. Ето защо всички ястия от гъска имат древни традиции. Пушената гъска вероятно е украсила масите на нашите най-древни предци, защото за подготовката им имаше всичко, от което се нуждаеха. И това е общ комин от печка или огън. Оттогава са изминали няколко хиляди години, но човешките вкусове не са се променили, пушената гъска днес има много почитатели. Изпечена пушена гъска може да е у дома. Моделите на модерните пушилни са разнообразни, някои от тях позволяват пушенето на гъска директно в кухнята на обикновена сграда. Ястието може да бъде от два вида: студено пушене и горещо, но се изисква предварителна подготовка - подготовка на говеждо месо.

Подгответе плътта от гъски преди пушенето

Подготовката на вкусно ястие започва с подготовката на трупа или неговите парчета. Ако сте закупили свежа, изтръгната птица, трябва да стоите 3-4 часа, за да я охладите. След това тялото трябва да се свали в кипяща вода, но не повече от 1 минута, за да се избегне кипене. След това перата и пухът лесно се отделят. Те трябва да бъдат отстранени по посока на растежа, за да не се повреди кожата. След това извадете лапите, главата и крилата и се изкачете над огъня. Сега отидете директно за готвене corned говеждо месо.

Прясна гъска

Приготвяне на саламура

Трябва да направите марината за пушене на гъска от вода, сол и черен пипер. Пропорциите се избират за вкус. Рецептата за саламура може да бъде допълнена с различни подправки. Марината се вари за 20 минути. Клетката трябва да бъде напълно потопена в саламурата и да остане там в продължение на поне 6 часа. След това птицата трябва да се изсуши, тя трябва да бъде във въздуха до 4 часа. Сега коритото говеждо е готово за пушене. Марингът и очистването не зависят от това как ще пушите гъска, подготовката трябва да се извършва според вашите предпочитания за вкус.

Горещ пушен гъски

Коритото говеждо е фиксирано на разделители и поставено в помещение за опушване, загрято до 80 градуса С. При тази температура пушенето на гъска продължава 2-3 часа. След това трябва да се намали до 50 или 60 градуса С. Общото време за готвене на пушената птица може да бъде от 12 до 15 часа. След отстраняване на трупа от пушенето, трябва да го проверите за готовност, ако кръвта тече от него, трябва да повторите процедурата. Както можете да видите, гъска на горещо пушене в дома не е трудно да се подготви.

Препоръчваме: Подготовката на пиле за пушене е правилният начин за сол и туршия

Горещ пушен гъски

Приготвяне на студена гъбичка

Гъската на студено пушене готви по-дълго. Трупата трябва да бъде осолена под игото. След това, говеждо месо се отстранява от марината, изсушава се и се поставя на опората в пушач, загрята до 35 градуса С. В него птицата ще остане за 5-7 дни.

Важно! Има малък трик как да направите ястието дори по-вкусно. След изсушаване птицата може да се напълни с ябълки и да се втрие с подправки. Тогава трупът трябва да се накисва в съставките в продължение на няколко дни - до една седмица.



Студено пушене

Компонентен състав на гъската и нейното съдържание на калории

Гъската не може да бъде наречена хранителна чиния, а нейната калорична стойност е 420 kcal на 100 g продукт. Но химическият състав на месото му е много полезен за човешкото тяло, той съдържа:

  • полезен холестерол;
  • голямо количество мазнини, достатъчно протеини и въглехидрати;
  • много микро- и макро елементи: мед, цинк, желязо, селен, калий, калций, натрий, сяра, манган, фосфор и други;
  • много групи витамини: A, C, E, PP, H, B1, B2, B9, B12 и други.

Полезни свойства на пушената гъска

Полезният холестерол, който се съдържа в гъската, има положителен ефект върху храносмилателната и нервната система. Също така, този компонент премахва токсините и радионуклидите от човешкото тяло. Във Франция, където гъската е традиционна на масата, учените са показали увеличена продължителност на живота и по-малък процент на онкологични, сърдечно-съдови и белодробни заболявания. Традиционната медицина препоръчва използването на този продукт в следните случаи:

  • по време на стресови ситуации;
  • хора, страдащи от холелитиаза;
  • Отравяне от различни видове;
  • с някои заболявания на кожата и косата.

Пушена гъска

Препоръки за ядене на ястие

За да се пуши пушената гъска в тялото, трябва да се придържате към това правило:

  • това ястие се сервира по-добре на масата, не само като основен, но и единствен;
  • с него можете да ядете зеленчуци, зеленчуци и плодове под всякаква форма;
  • продуктите, съдържащи въглехидрати, трябва да присъстват на масата, където има пушена гъска, в минималната сума.

Как да съхранявате пушена гъска

Как да пушите гъска, която сме подредили. Но птицата най-често се приготвя в помещение за пушене на партиди. Ако сте подготвили големи обеми от нарязано пушено месо, вие сте изправени пред проблема как да го съхранявате. Има две решения и те зависят от периода, за който искате да запазите свежестта на продукта:

  • Съхранението в хладилника ви позволява да оставяте продукта годен за няколко дни: гъската на горещо пушене може да лежи до 5 дни, на студено до 10.
  • Запазване на по-дълго време пушене ще позволи на фризера. В зависимост от температурния режим, той може да се съхранява до една година.

Ние ви разказахме общите принципи как да пушите гъска у дома. Те не са сложни, но те ви позволяват да готвите любимото си ястие без вредни индустриални канцерогени. Но има и други начини, как да се маринират и пушат птицата. Ако знаете някаква интересна информация за пушенето на гъска, нови начини за готвене, любопитни рецепти или притежавате друга полезна информация, сподели ги в коментара.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Студена и гореща пушена сьомгаСтудена и гореща пушена сьомга
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецепта за пушене бобърРецепта за пушене бобър
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
» » Тайните на пушенето на гъска у дома
© 2021 BggeHat.com