Студена и гореща пушена сьомга

Много статии са написани за пушенето. Днес ще научите основните тайни на готвенето пушена сьомга, както горещо, така и студено.

Гореща пушена сьомга

Много хора харесват горещото пушене. У дома готвенето не отнема много време. Това гарантира висока температура от 60 ° C. Гореща пушена сьомга има свободна структура, подобно на варено месо.

Гореща пушена сьомга

Горещото пушене е лесно за организиране в страната или на екскурзия. Достатъчно е да се оборудват с фурнир или кофа - това ще бъде камера за пушене, където ще бъдат разположени трупове на риба. Под камерата запали огън и на дъното му постави парченце дървета. Можете да го направите сами или да си купите готов.

За самоподготовка е необходимо да се приготвят дървени препарати от плодове или ягодоплодни дървета. Можете да добавите повече от една порода. Брезата и иглолистните сортове не го приемат - това ще развали вкуса. Някои професионалисти успяха да опишат тези породи, но за един обикновен човек на улицата това е сложен процес.

Пушената сьомга се превръща в сочна и вкусна, ако тялото не е отрязано, и пуши в неговата цялост. Можете да премахнете главата и съдържанието на корема. По принцип тази опция е по-добра от първата, защото червата могат да причинят изгаряне на месото.

След като месото се приготви, трябва да решите кой продукт искате да получите: солен или свеж. За сол е необходимо да се направи марината. Между другото, някои маринати замества целия процес на пушене. Основната съставка е течен дим. Може би добро решение, но вкусът все още е различен.

марината

  • Най-простият марината е сух. За да се разтривате със сол, можете да сезон с риба, да обвиете фолио и да оставите на хладно място за половин ден. За по-интересен вкус на сол, добавете кафява захар в размер на: 1 част захар на 5 части сол.
  • Мокър метод: захарта и солта се разтварят в минимално количество вода. Не се успокоявайте, цялата сол и захар не трябва да се разтварят. Пипер черен грах, дафинов лист и сушен копър, докато се получи прах. Добавете разтвора и изсипете рибата. Сложете сместа внимателно, поставете я в контейнер и покрийте с хранителен филм. Един ден по-късно процесът приключва и ястието е готово за консумация или пушене.

Със сьомга, босилек, чесън, различни видове чушки, лимон, розмарин, резене и всички зелени са добре комбинирани. Може би вашият любим подправка също е подходящ, опитайте се да го добавите към малко парче риба. Ако искате, можете да готвите според собствената си рецепта. Ако вече имате, споделете го в коментарите.

Пушена сьомга

За да отидете на тютюнопушенето, сухо мариновано месо от сьомга в добре проветрявана зона или избършете със салфетки.

След това можете безопасно да продължите към основния процес. В дъното на камерата поставете чипс: елша, хвойна, круша, ябълка, череша - вземете го според вашия вкус. Можете да добавите един плод или шепа плодове. Погледнете дървените чипове за пушене, не трябва да горят, а само да размажат малко и да отделят качествен дим.

Препоръчваме: Какво можете да готвите от пушена риба?

Изкормени риби кисели и смазана (за предпочитане зехтин), лимон постави в корема (и не може) и се разпространява върху решетка.

За да готвите директно в камерата, това отнема около 15 минути с огъня, а след това и да се държи горещо, но без огън. Пушената сьомга е готова за употреба, но е по-добре да изчакате друг ден, докато изсъхне рибата. След всички манипулации рибата разпределя аромата и вкуса равномерно и можете да се насладите на този деликатес.

Студена пушена сьомга

Студената пушена сьомга е леко мазна. Месото му не се разпада и понякога изглежда сурово. Това месо е доста скъпо, но пушената сьомга, приготвена вкъщи, се оценява по-високо, а цената на цената е по-ниска.



Студеното пушене се постига при ниски температури. 40 ° C е най-високата температура за студения метод. За да се получи такава температура, камерата и огнището са отделени и между тях е отворен комин. Важно е да се освободи първият дим. Този дизайн е неудобно да се използва в кампанията, за да се подготви студена сьомга, трябва да чакате от ден на седмица.

Студена пушена сьомга

За пушената сьомга беше вкусно, трябва да я маринирате. Можете да използвате всякакъв вид сол и да добавите различни подправки. Сушенето е важно за студения метод. Най-добре е да прекарате деня си, но същевременно се уверете, че мухите не са пристрастени към вашия полуготов продукт.

Когато пушите, трябва да поддържате правилния дим: постоянно снабдяване и еднородност. Ако димът дойде тогава, тогава не - рибата ще бъде неравномерно пушена. Еднородността също влияе върху вкуса, защото димът от чиповете дава ароматични бележки.

съхранение

Пушената сьомга трябва да се съхранява на хладно място. По-добре в хладилника на централните рафтове, по-близо до задната стена.

Студеното пушене дезинфекцира месото, така че се съхранява около месец, и е по-добре веднага да се използва горещо. Или максимум една седмица.

Енергийната стойност на пушената сьомга

Сега мнозина наблюдават диетата си и kbzh - това е правилно. По-рано бяха изброени само калории, но учените доказаха, че съотношението на протеините, мазнините и въглехидратите е по-важно.

Сьомга след пушене

Пушената сьомга има в състава си протеин в 21 гр., Мазнини - 8 гр., Но няма въглехидрати. Искам да кажа за мазнини в сьомгата: тя има изключителна стойност за тялото ни, особено за жените. Омега 3 и 6 помагат да останат дълго красиви и млади.

Много голям брой макро- и микроелементи и прости витамини. Предлага се на старите хора да поддържат техния тон, както и тези, които се нуждаят от висококачествен животински протеин. Пушената сьомга е превенцията на раковите заболявания.

Калоричното съдържание е ниско в пушената сьомга - 160 kcal. Това ви позволява да го наречете диетичен продукт. Истината, дори лекарите съветват малко да я ядат.

Разбира се, пушенето прави собствени корекции. Доказано е, че то оказва лошо въздействие върху тялото ни, но в разумни количества е позволено, особено толкова много предимства, описани по-горе.

Очаквам Вашите коментари по тази тема. Може би имате интересни рецепти или съвети за пушачи. Бон апетит.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Рецепта за студена и гореща пушена сьомгаРецепта за студена и гореща пушена сьомга
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
Популярни начини да пушите розова сьомгаПопулярни начини да пушите розова сьомга
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
Как да пушите гореща пушена боб в пушенетоКак да пушите гореща пушена боб в пушенето
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
» » Студена и гореща пушена сьомга
© 2021 BggeHat.com