Рецепта за студена и гореща пушена сьомга

Всяка година в руски семейства, сьомгата все повече се превръща в маси, престава да бъде рядък деликатес. Няма по-добра закуска за силни напитки, отколкото пушена сьомга, приготвена със собствени ръце. Освен това няма нищо сложно в процеса на пушене.

Полезна риба сьомга

Тази хищническа риба, наричана още сьомга на езеро, достига дължина 1,5 м. Месото е червено, така че се нарича червено. Сьомгата се оценява не само защото има малко кости и вкусно месо.

Голямо количество от омега-3 мастни киселини, което го прави необходимо блюдо за тези, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, псориазис, както и за бременни жени. Микроелементи (флуор, фосфор, магнезий, йод, калий, калций), витамини А и D допринесе за повишаване на имунитета, подобряване на кръвообращението, предотвратяване на тромбоза.

Ежедневната протеинова норма за възрастен се съдържа само в 200 грама от тази полезна риба. Доказано е, че редовната консумация на сьомга намалява риска от рак, ревматоиден артрит, атеросклероза.

Сьомгата е много питателна. Високото калорично съдържание се увеличава няколко пъти по време на пърженето, като много витамини изчезват. Ето защо, най-добрият вариант за готвене е осоляване или пушене на тютюн на студен път.

Пушена сьомга у дома

На вечерята тази риба се появява в различни форми. Много вкусна супа от сьомга. Добър печени пържоли със зеленчуци. Трябва да си виртуозен готвач, така че да не пресичат. Но най-добрият начин за готвене остава соленето и пушенето.

Подготовка на риба за пушене

Има няколко прости начина за определяне на свежестта на рибата. Тя не трябва да има остър поглед. На кланичния труп няма пръсти след натискане на пръста. Жлебовете трябва да са червени или червеникаво-кафяви.

Сьомгата е много голяма риба. Ето защо, преди да пушите, тя трябва да бъде отрязана. Най-удобно е да разделите рибата на две филета. Ред на подаване:

  1. Обелете рибата от люспите.
  2. Погледнете корема и червата вътрешностите.
  3. Прекъсни главата.
  4. Като обърна трупа със гръб към него, наряза едната страна по гръбнака.
  5. Обърнете рибата нагоре и също по протежение на гръбначния стълб, отрежете втората част.
  6. Изрежете гръбната перка и мастната тъкан от корема (tesha).
  7. Използвайте клещи или клещи, за да премахнете костните кости.

За да пушите кожата от рибата, не е нужно да стреляте.

От костите, перките и главата на сьомгата можете да приготвите чудесна супа. Просто не забравяйте да намалите хрилете.

Нормално студено пушене

Такова сьомга пушена варени начин, има калорична плътност 117 ккал на 100 г В този stogrammovom част съдържа 18.28 грама на протеин и 4.32 грама мазнина 0 грама въглехидрат.

Рецепта за осоляване на сместа за 1 кг риба:

  • сол 2 супени лъжици;
  • захар 1 супена лъжица.

Подготовка на сьомгата за пушене.

  1. Вземете широк плитък съд и налейте малко солена смес на дъното.
  2. Нарежете филето на парчета, така че да се поберат удобно на два слоя.
  3. Поставете първия слой шкурка надолу и обилно го поръсете със смес.
  4. Поставете втория слой шкурка от филе и накарайте останалата смес.
  5. Покрийте с филм и поставете в хладилника в продължение на два дни.
  6. Изплакнете излишната сол от рибата.
  7. Закачете парчетата сьомга на въжетата за сушене за 4-6 часа.
Препоръчваме: Пушенето на риба в аерогрил


За този метод ще трябва да купите в магазина за пушене или специална фурна, направена от самия вас. Разстилайте фолио върху решетката, преди да сте пробили много дупки в нея. Сложете сьомга на фолиото и оставете да пушите за 4-5 часа при температура на дима от 30 ° С.

Извадете рибата, оставете я да "диша" в продължение на 2 часа, така че допълнителният дим да изчезне. След това обвийте фолиото и поставете в хладилника за 4 дни. Това е необходимо, за да се разпределят равномерно всички вкусове в парчето.

Изрежете тънки плата 2-3 mm през влакната и сервирайте на масата под формата на сандвичи с хляб, масло и копър.

Дим сьомга без напускане на дома

Тази рецепта е полезна за тези, които не разполагат с дим или дача, но има бутилка с "течен дим". Цялата подготвителна работа е същата като в предишната версия. Разликите започват след измиване и сушене. Между другото, издухването на въжетата тук може да замени обичайното заличаване и избърсване с кърпа.

Смесете "течния дим" с вода в еднакви части и изсипете филето с разтвор. Поставете в хладилника за 8 часа. Не забравяйте да превръщате сьомгата на всеки 2 часа. Извадете филето, отново го избършете с кърпа и го поставете на скарата в стаята за 8 часа.

Сьомга горещо пушена

Ако рибата е малка, не е необходимо да изрежете и обелете кожата за тази рецепта. Достатъчно е да отрежете главата и да го почистите от везните. На големия труп ние разделяме филето. Големи парчета, нарязани настрани, нарязани настрани, без да се отстраняват костите.

За марината, направете смес от магданоз и черен пипер. Заспиваме с тази смес от риба, поръсена с лимонов сок. Сгънете филетата, пържолите и увийте рибата в хранителен филм. Оставете за 3-5 часа. Някои експерти използват само сол, с право да вярват, че сьомгата, пушена по този начин и без подправки ще излъчва красиви аромати.

Изплакнете в студена течаща вода. Поставете в помещение за опушване за 30-40 минути. Температурата на дима трябва да е по-висока от 70 ° C.

Прясно приготвената сьомга с гореща пушене се разбива лесно, костите й са напълно разделени. Тази процедура трябва да се направи докато рибата е гореща, преди да сервира. То се сервира топло и студено със зеленчукова гарнитура и като самостоятелно ястие.

Този деликатес има дори по-голямо съдържание на калории, отколкото суровия продукт.

Ако имате собствени тайни на пушена сьомга, рецепти за марината, състави на дървени стърготини и др., Ги споделете в коментарите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Студена и гореща пушена сьомгаСтудена и гореща пушена сьомга
Две оригинални салати с пушена рибаДве оригинални салати с пушена риба
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
Пушена капелина у домаПушена капелина у дома
Популярни начини да пушите розова сьомгаПопулярни начини да пушите розова сьомга
» » Рецепта за студена и гореща пушена сьомга
© 2021 BggeHat.com