Как и колко да съхранявате пушената розова сьомга

Пушената сьомга е деликатно и вкусно ястие, но обикновено се приготвя на партиди, тъй като е нерентабилно да се направи продукт за едно хранене. Във връзка с това възниква проблемът с съхраняването на рибата, но не и загубата на вкус и ароматни свойства. В тази статия ще разгледаме начините и условията за запазване на пушената розова сьомга.

Подготвяйки партида от розова сьомга в пушенето и вкус на това вкусно ястие, все още ще имате още един продукт. Съществува проблем със съдържанието му. Така че, преди да възникне въпросът, как да съхранявате пушената сьомга така, че да не губи своя вкус и ароматни свойства? Възможните методи за съдържание директно зависят от технологията на подготовка на продукта.

Методи за пушене на розова сьомга

Рибата може да се пуши по три начина:

Готови пушени сьомга

С всяка технология за обработка на риба с тютюнопушене, тя е наситена с дим, сол и други вещества, ако са били използвани. Това означава, че продуктът получава известно количество консерванти. Практиката показва, че при студено пушене веществата се вкарват по-дълбоко в продукта и следователно могат да се съхраняват по-дълго. След горещо третиране, в рибата остава много течност, което прави тенджерата нежна, но по време на съхранението тя е средата, в която бактериите се размножават по-интензивно.

Условия за съхранение на розова сьомга

За пушената риба условията на съдържанието се определят в съответствие с метода за нейното приготвяне:

  • Студена пушена риба. Този продукт може да лежи до 10 дни без загуба на вкус, но при условие, че се съхранява при ниски температури, т.е. в хладилника.
  • Гореща розова пушена сьомга. Може да се съхранява за не повече от 3 дни, също и при условия на ниска температура. Оптимални параметри: от -2 градуса С до +3 градуса С.
  • Продукти за полутвърдо третиране. Това ястие ще запази свежестта и вкуса в продължение на 4-5 дни в хладилника.

Процесът на производство на розова сьомга



Но такива условия не винаги могат да се уредят. Има ли начини за съхраняване на рибата за по-дълго време? Известно е, че по-ниските температури позволяват да се увеличи времето за допустима свежест на продуктите. Ще разберем, мога ли да запазя пушена сьомга и друга риба във фризера.

Препоръчително: Всичко, което трябва да знаете за горещо пушене

Как да увеличите срока на годност на пушената риба

Pink сьомга пушена можете да запазите по-дълго, ако се намали количеството на температура до -5 градуса С. По този начин продуктът може да остане в продължение на 2 месеца, но този път той трябва да бъде добре да се проветри. В противен случай мухъл ще се появи и ще трябва да бъде изхвърлен. Pink сьомга пушена могат да се съхраняват 1 месец при температура от -30 градуса С. По отношение на този продукт, има изисквания за влажност в замразяване камера, тя трябва да бъде в границите от 75 до 80. Размразяване нужда розова сьомга при температура не по-висока от 8 градуса по Целзий, но ясно е, че колкото по-дълго се запази рибата, толкова по-малко тя ще запази своя аромат и вкус.

Важно! Всички пушени продукти имат вкусна, но силна миризма, която може да разваля други храни, поставени в хладилника. Ето защо се препоръчва предварително опаковане на розова сьомга в хранително фолио или полиетиленово фолио. Можете да направите друго. Поставете рибата в контейнер, например буркан или тиган, и поставете клонка хвойна на дъното.

Други начини за съхранение на пушената розова сьомга

В допълнение към модерния метод за съхранение на пушената розова сьомга в хладилника има и други, които нашите прадеди използват от векове:

  • В солта. Вземете вода и сол в съотношение 2/1, се прави решение. Необходимо е да се импрегнира тъканта от естествени суровини. Материята обвива продукта. Тъканта се обвива отгоре с хартия. Конволюцията трябва да бъде поставена в условия на ниска температура, без температурни промени. Например, в мазето на вилата.
  • В кутиите. Ако имате пушена риба в природата, можете да я запазите за известно време. За да направите това, то трябва да се постави в кутии от хартия или дърво, т.е. материал, който диша. Розовата сьомга трябва да бъде засадена с хвойна и да ограничава достъпа на насекоми и чужди миризми. Добри резултати се получават, ако се използва хвойна вместо дървени стърготини или резбовани резници.
  • В тавана. Доброто място за съхранение на пушена розова сьомга е вентилирано таванско помещение. Рибата е идеално запазена в продължение на няколко дни в тъканни торбички в безсъзнание.

Съхранение на розова сьомга в тавана

Ако имате интересна информация по този въпрос или знаете други начини за съхраняване на пушената розова сьомга, споделете опита си в коментара.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете най-доброто за пушене на рибаИзберете най-доброто за пушене на риба
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Студена и гореща пушена сьомгаСтудена и гореща пушена сьомга
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Рецепта за студена и гореща пушена сьомгаРецепта за студена и гореща пушена сьомга
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
Популярни начини да пушите розова сьомгаПопулярни начини да пушите розова сьомга
» » Как и колко да съхранявате пушената розова сьомга
© 2021 BggeHat.com