2 Обикновени методи за пушене щука

Пайкът е традиционна риба за Русия. От нея заври едно ухо, печете, запържете. Но от тази риба можете да готвите истински деликатес, просто като го пушите. Магазин Каталог изцяло на разположение, и изглежда, защо прекарват лично време, но ястията, приготвени на собствената си, няма да са канцерогенни и други вредни компоненти, които са необходими в промишленото пушено. В тази статия ще научите как да подготвите щука за пушене и как да го пушите.

Пушената щука е истински деликатес, който може да украсява всякакви, дори празнични маси. Този продукт не е дефицит, той може да бъде закупен в специализиран магазин за риба. Но пушенето на щука в промишлен мащаб се извършва с помощта на различни вещества, вредни за хората, включително "течен дим". Толкова вкусно ястие може да причини непоправими щети на човешкото здраве. Но ситуацията се коригира лесно с помощта на собствената стая за пушене. Предлагат се различни модификации. Някои от тях ви позволяват да пушите щука в обичайната кухня на градската висота сграда.

Подготовка на трупа за пушене

Преди да пушите щука, трябва да го подготвите. Ако готвите голяма риба, нейният труп трябва да бъде разделен на парчета. Първо, щука се почиства и изкормва, а след това нарязани на парчета. Изрежете каркаса така, че да не наранявате перитонеума. След това щука трябва да бъдат измити добре в прясна вода, а след това можете да продължите да очистете. Има два начина да направите това:

  • Посланик. Стандартната рецепта препоръчва да вземете 1 супена лъжица сол на 1 килограм продукт. Корпусът се разтрива със сол и се потиска. В зависимост от размера, рибата ще се осолява за 12 часа до 2 дни. Можете да използвате билки и подправки за вкус.
  • Мариноване. Вторият метод включва използването на марината. Има много рецепти за подготовката му, но в стандартната версия се прави по следния начин. 1 грам вода отнема 12 грама сол. Необходимо е солта да се разтвори напълно във вода. Труповете се поставят в марината изцяло. Времето за готвене е от 3 часа до 1 ден.

Подготовка на трупа за пушене

Студено пушене

Студената пушена щука изисква търпение и време. Преди да поставите рибата в пушенето, проверете дали е напълно изсолена. Температурният режим трябва да бъде в рамките на градусите +35. То трябва да бъде точно на възраст от първите 7 часа, след което малки капки са допустими. Пушенето отнема средно три дни.

Студено пушене на щука

Важно! Пушейте щуката само на чипове или дървени стърготини от широколистни дървета. Иглолисените продукти дават на продукта неприятен вкус и мазна текстура. Оптимално използване на следните дървета: елша, дъб, овощни дървета, клен, пепел или бук. Горивото трябва да бъде оптимална влажност, ако надхвърлите цифрата до 70, ще получите варена риба, при 30 - твърде суха. Необходимо е да се контролира и плътността на дима: колкото по-наситено е, толкова по-бързо протича процесът, но продуктът получава остра горчивина. Да се ​​развалят и да изглеждат.

Горещо готвене



Горещо пушената щука се готви по-бързо, рецептата може да се коригира според личните предпочитания, но стандартното готвене е както следва:

  • преди да пушите гореща пушена щука, трябва да загреете пушача до температура от 65 градуса по Целзий;
  • труповете могат да бъдат поставени върху решетка или окачени на куки;
  • щука изисква периодично сушене, за това на всеки 30-40 минути отворете вратата и освободете натрупаната пара;
  • времето за готвене варира в зависимост от размера и температурата на рибата, но не може да продължи по-малко от 3 часа;
  • Преди да изключите отделението за пушене, не забравяйте да проверите наличието на рибата;
  • В края на процеса щукът от горещия пушек трябва да се охлади директно в помещението за пушене, само след като може да бъде изваден.
Препоръчваме: Ние подготвяме стерла на студено и горещо пушене

Горещо пушене на щука

Пушена риба във фурната

Подуване на корема и щука може да бъде във фурната, но е ясно, че това ястие няма да се различават изискан вкус и аромат като дървени стърготини може да бъде върнат малко. Необходимо е предварително да се помисли за изпускателната система. По принцип процесът е много проблематичен и резултатът не е много важен. По-добре е да си купите модерна умивалница за дома и да готвите всичко, което ви харесва: пушена риба, пушено сирене, пушени зеленчуци и др.

Полезни свойства и съдържание на калории

Пайк е трудно да се обадя на мазнина риба, защото тя е хищник и тя трябва да се движи много, за да получите храна. Съдържанието на калории е само 84 хиляди калории на 100 грама продукт. В щуката няма абсолютно никакви въглехидрати, много протеини и малко мазнини. Рибата съдържа голям брой немаслени киселини "Омега 3" и "Омега 6". Тези компоненти допринасят за метаболитните процеси в човешкото тяло. Голям брой витамини доставят продукта. Това е А, С, Е, няколко групи V, РР и F. Също така, много различни макро- и микроелементи в рибата: желязо, фосфор, манган, хлор и др. Трябва да се отбележи, че пушената щука практически не губи полезни вещества в помещението за пушене.

Ако сте собственик на интересна информация по темата - месо за готвене у дома, как да пушат щуката или имат интересни рецепти, да ги споделят с кулинари и рибари в блока коментар.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за готвене на гореща пушена рибаТехнология за готвене на гореща пушена риба
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
» » 2 Обикновени методи за пушене щука
© 2021 BggeHat.com