Пушена половинка рецепта

Такава обичайна риба като половинка, когато се пуши, се превръща в вкусна деликатес, която също е доста просто да се готви самостоятелно с помощта на пушенето. Има много модели за продажба, някои от тях позволяват да се извърши такъв проблемен процес дори в кухнята на обикновена градска височина. В тази статия ще научите как да приготвяте риба, няколко рецепти за пушене и полезни свойства на полковника.

Ако искате да ядете здравословна храна, като пушено месо, но не искате да изразходвате значителни количества, пушеното мляко е чудесно решение. Лесно се приготвя у дома, не е скъпо, но вкусът е нежен и изискан и е най-полезен за човешкото тяло. Трябва само да си купите една от пушилните, които днес са широко достъпни и можете да започнете да ги произвеждате. Готвенето може да бъде голямо количество в големи инсталации в крайградските зони и малки обеми директно в обичайната кухня на градския висок. Пушенето на пушек у дома е лесно да се подготви, процесът е разделен на два етапа: подготовка и директно пушене. Има две възможности: студено пушене и горещо. И в двата случая резултатът е отличен, така че изборът зависи от личните предпочитания.

Подготовка на риба за пушене

Труповете трябва да бъдат размразени, изстъргвани от люспи, да бъдат отрязани главите, когато са налице и изкормени. Въпреки, че има любовници, които обичат горчивината, и те не отстраняват червата. След това трябва да сортирате рибата по размер, те ще бъдат подготвени отделно:

  • малкото полукълбо се осолява от 1 час до 1,5;
  • средни трупове - 2 часа;
  • голяма риба - от 2,5 до 3 часа.

Не се страхувайте да спасите - рибата ще вземе сол толкова, колкото има нужда. След очистенето, рибата трябва да се накисва в студена вода в продължение на половин час и да се остави да изсъхне.

Веднага след като кожата изсъхне, замърсяването трябва да бъде покрито с растително масло. Практиката показва, че е по-добре да се използва слънчогледово масло. Други видове - орех, царевица или маслини - образуват по-малък ефект. Рибата след размразяване е по-добре да се пуши на грила, след като е подредена, така че отделните трупове да не се докосват.

Горещо пушене

Горещото готвене изисква предварително подгряване на опушващата камера до 70 градуса. След това скарата се поставя в устройството. При тази температура продуктът се готви за 1,5-2 часа. След това можете да намалите топлината с 15-20 градуса. Пушенето трябва да се направи в рамките на 5-6 часа. Специалистите препоръчват да се добави отново температурата в последния половин час.

Студено пушене

Студената готварска пепел продължава по-дълго. Температурният режим в помещението за пушене трябва да се поддържа в градуси +35. Процесът, в зависимост от размера на труповете, ще отнеме от 1 ден до 3 дни. Можете да постигнете по-наситен и рафиниран вкус, ако поставите полюс след готвене за един ден на тъмно проветриво място.

Препоръчваме: Подготвяме платното от студено и горещо пушене

Химически състав на половинка и съдържание на калории



В полюс, много протеини, малко мазнини и абсолютно никакви въглехидрати. Този баланс води до висока хранителна стойност на продукта. В допълнение, тази риба съдържа:

  • голям брой наситени мастни киселини "Омега 3" и "Омега 6";
  • различни микро- и макроелементи: желязо, цинк, калий, фосфор, мед, молибден, манган и други;
  • различни витаминови групи: А, С, В1, В2, В6, В12, РР и други.

Pollock може да се припише на диетични продукти, тъй като съдържа само 70 kcal на 100 грама продукт.

Полезни свойства

Този вид риба е полезен, може би, за всички човешки системи и органи:

  • има благоприятен ефект върху състоянието на кожата и косата;
  • позволява стабилно функциониране на нервната система дори при стресови ситуации;
  • активира мозъчната активност;
  • предотвратява бързото окисление, отстранява радионуклидите и токсините;
  • предотвратява депресията и затлъстяването;
  • благоприятен ефект върху костната тъкан;
  • нормализира функционирането на ендокринната система и много повече.

Съвети при подаване на полюс на масата

Принципите на здравословното хранене препоръчват да се консумира пушено месо, заедно със зеленчуци и плодове. Продуктите, съдържащи въглехидрати, трябва да бъдат минимално представени на масата с това ястие. Продуктът е по-добре да сянка с допълнителни вкусове, защото има подчертан вкус.

Как да съхранявате рибата

Ако сте приготвили партида полюс и дори не сте можели да ядете от вашите гости, проблемът със съхранението възниква пред вас. В зависимост от периода, рибата може да бъде поставена:

  • В хладилника студеното пушено полюс ще продължи до 10 дни, горещо - до 5. Преди да ядете риба, внимателно я изследвайте за наличието на слуз, което е първият признак за влошаване на продукта.
  • Във фризера, в зависимост от температурния режим, рибата ще може да запази свежестта си до една година. Размразявайте продукта в хладилник за няколко часа.

Както можете да видите, превръщането на това обичайно половинка в изискан деликатес не е трудно у дома. Важно е да се следват основните принципи. Предимствата на тази храна са, че тя остава естествена, т.е. не се добавят вредни индустриални канцерогени. И освен това можете да приготвите ястие точно в съответствие с вашите вкусови критерии. Статията разглежда принципния подход към контрабандата на контрабанда, ако имате интересна или полезна информация по този въпрос, публикувайте я в коментара.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Студена и гореща пушена сьомгаСтудена и гореща пушена сьомга
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
За съхранение и замразяване на пушено пилеЗа съхранение и замразяване на пушено пиле
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
» » Пушена половинка рецепта
© 2021 BggeHat.com