За съхранение и замразяване на пушено пиле

Малцина от нас си помислиха, че пушенето на всеки месен продукт е не само подготовката на вкусна и оригинална деликатес, но и един от ефективните начини за неговото съхранение. А димният дим съдържа специални бактерицидни вещества, които предпазват пушеното месо от окисляване и разваляне, което значително удължава срока на годност на пушеното месо.

Дори и без да знаят тънкостите на химическите процеси, които се появяват в процеса на пушене, хората са интуитивно снабдени с такива продукти, ако планират да ги използват не веднага, а след известно време. Нищо чудно, че пътниците на влакове за дълги разстояния вземат със себе си на пътя пушено пиле, което можете да ядете на следващата сутрин.

Ако пушеното пиле се съхранява във фризера

Много хора смятат, че най-сигурният и най-сигурният начин да се съхранява - това е замразяване в домашен хладилник, въпреки че въпросът за "дали е възможно да замрази пушено пиле" постоянно и активно обсъжда домакини в различни форуми в интернет.

Както винаги, мненията са полярни: някои твърдят, че това е нежелателно, тъй като след размразяването месото на пилето губи своята приятна еластичност и става водна. Други, напротив, съветват замразяването да спаси пушен продукт за възможно най-дълго време.

Поддържане на пушено пиле във фризера

Нека се опитаме да разберем дали можете или не можете да задържите пушена пиле във фризера. Истината, както обикновено, е в средата: всяка храна по-добър вкус на свеж вид, но ако не разполагате с възможност за бързо всички консумират пушено в магазина, най-добре е да се възползвате от фризера, да ви даде бездната вкусен и здравословен продукт.

Например, можете да се замразява пушени гърди или цели крака, купен преди празника, а след това да се точното време за размразяване и готвене супа или салата, един тюрлюгювеч, и в същия ден. Ако се чудите дали е възможно замразяването на готовата салата от пушен бекон, отговорът ще бъде отрицателен.

Важно: По-късно е невъзможно да се съхранява размразеното пушено месо - те бързо се превръщат в развалящ се продукт.

За безопасно съхранение на пушения продукт във фризер, следвайте правилата:

  • разделете пилето на парчета;
  • увийте всяко парче в хартия за храна;
  • поставете го в пластмасова торбичка или го обвийте с хранителен филм;
  • да се съхранява в продължение на не повече от две седмици (при условия на бързо замразяване, пушеното пиле може да се съхранява до един месец).

Желателно е да се извърши размразяване в хладилника. Някои хора използват за това микровълнова фурна, но това не е най-доброто решение - вкусът на пушено пиле може да се влоши значително.



Има малък трик: всеки замразен продукт не харесва резкия температурен преход - най-добрият резултат се получава, ако процесът на размразяване преминава постепенно в естествени условия. Това се отнася за всяко месо, мляно месо и риба.

Препоръчително: Важно е малко да се пуши или да се пуши

Възможно ли е да поверите съхранението в хладилника

Ако на следващия ден след пушенето на дома (или пазаруване в магазин) ще ядете пушено пиле, можете да го държите за един ден в горния рафт на хладилника. През това време нищо няма да се случи с нея. Единственото условие: без полиетилен или пластмасов контейнер, само храна или восъчна хартия. Нека месото стане малко по-сухо, но няма да бъде изложено на патогенни микроби, които се размножават бързо във влажна среда (и кондензацията задължително се образува под филма!).

Поддържане на пушено пиле в хладилника

По този начин, месо могат да се съхраняват до 3 дни, с ежедневно наблюдение на продукта: необходимо е да се разшири и да се провери, за да видите дали е имало нападение над кора, мухъл, кисел или мухлясал миризма. Удължаването на срока на годност на продукта в хладилника ще помогне на вакуумен контейнер или вакуумни торби. Въздухът се отстранява от тях и съхраняващата среда при постоянна температура от 0 до + 3 ° С става по-благоприятна. Пилето ще остане използваемо за 7-10 дни.

Начини за съхранение на пушено пиле без хладилник

Дори и всички остарели пушачи не знаят как да съхраняват пушено пиле, ако в близост няма хладилник или фризер.
Тези, които живеят в частен дом, просто трябва да отидете до неотопляемата ви таванска стая. Това е най-оптималното място: има сухо, вентилирано пространство и подходяща температура.

Поддържане на пушено пиле у дома

Необходимо е да издърпате телта и върху нея да закачите парчета готово пушено пиле, поставени в чисти пликчета. Така че те могат да се съхраняват за дълго време (до 6 месеца), без да се влошава качеството. Ако пушено месо не е толкова много, тогава можете да направите с дървени или пластмасови кутии. По същия начин, опаковани парчета пиле трябва да бъдат поставени в кутия в един ред.

Можете да съхранявате пушени месни продукти в студена килера или в суха изба. За тази цел помещението е предварително подготвено:

  • да се отървете от насекоми и гризачи (ако има такива);
  • добре измийте подовете и стените;
  • излъчва;
  • Обработвайте рафтовете с гореща вода със сода;
  • стаята се суши няколко дни.

Важно: Пушените продукти не понасят влагата: имат неприятен сивкав слой, мухъл, повърхността става глупава и мирисът е кисел или гранясал. Не се опитвайте да запазите развален продукт, изхвърлете го със съжаление - здравето е по-скъпо.

Отивате до магазина за вкусна и ароматна пушена, купуват толкова храна, колкото можете да ядете веднага, а не да се налага да след това да се съхраняват някъде пушени гърди, което я вкус се влошава, а миризмата изчезва. Masters Начало пушено-добре е да се мисли по-рано от пространство за съхранение и пушат толкова, пиле, както всъщност можете да запазите в най-добрия начин, без обидни загуби.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сочни витаминени салати с пушено пиле и плодовеСочни витаминени салати с пушено пиле и плодове
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Начини на готвене и ползите от пушеното сиренеНачини на готвене и ползите от пушеното сирене
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Как да удължим срока на годност на пушен колбасКак да удължим срока на годност на пушен колбас
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
» » За съхранение и замразяване на пушено пиле
© 2021 BggeHat.com