Рецепта за пушено пиле в пушенето

Като във вашето домакинство такова прекрасно устройство, като пушене, винаги искам да го използвам по предназначение, да готвя нещо такова, да се моля на близките и приятелите ви. Хората пушат месо и риба от древни времена, тъй като самата технология на готвене предполага дългосрочно съхранение на крайния продукт и хладилниците са били изобретени не толкова отдавна. В нашето време, за да готвите месо по този начин, това означава да получите много положителни от самия процес на готвене и последвалото ядене на необичайно ароматно и вкусно ястие.

Пилешкото месо е много по-нежна от останалите, така че ако пилето в пушенето се приготви правилно, дори обикновената вечеря ще се превърне в истински празник.

Опитни кулинарни експерти знаят, че пушенето на пиле е възможно по два начина: горещо и студено. Първият вариант е най-бързият, ще отнеме няколко часа, докато пилето ще се окаже нежно, сочно, тъй като процесът на преработка се извършва при висока температура над сто градуса.

Ако има желание да се готви пиле по един втори начин, тогава трябва да се настроите за дългото чакане. Тъй като рецептата задължава да спазвате температурен режим от тридесет градуса за целия период на пушене, защото за да пушите месото, в този случай се нуждаете от дим от дълъг тлеещ огън.

Оказва се, рецептата за горещо пушене пиле най-полезно от гледна точка на време и вкус. Следователно тази рецепта на подготовка заслужава внимание на първо място.

Подготовка на инвентара

Камерата за пушене трябва да се измие преди началото на процеса. Външните аромати и изгорелите остатъци от предишното ястие могат значително да увредят "репутацията" на приготвения продукт и мазнините, изгорени повече от веднъж, са вредни за здравето.

В дъното на пушача трябва да се постави фолио, ще получи ярък, богат аромат, и времето за обработка ще бъде леко намалена. След това дървесни стърготини заспиват. Всеки вид дърво е подходящ, но най-добре е да използвате елша, череша или дъб. Необичайно вкусно ястие ще се появи, ако използвате череши чипове.

Палета се издига отгоре, където тече мазнината, а след това и решетката, пилето ще се приготви върху нея.

Определено ще ви трябва дълбоко ястие за мариноване, режеща дъска, остър нож.

Приготвяне на продукти

Размразеното пиле и по-добре, ако е пиле, трябва да е без пера и вътрешности. Клетката трябва да се измие с течаща вода, маринована. Струва си да се отбележи, че правилно мариновано пиле е гаранция за успех. Следователно, технологията на подготовка трябва да се наблюдава безупречно.



Пилето е нарязано наполовина, леко отблъскано от специален чук. Не е нужно да побеждавате много месото, раздробяването на костите е извън въпроса. За да удряте, е необходимо само за да бъдат напълно наситени с месото, а пушеното пиле ще се появи нежно, сочно.

Рецептата за марината е проста. Важно е, че месото в него е напоено дълго време. За поддържане на трупа в саламура е по-добре нощта, а на сутринта да се пуши. За да приготвите марината, ще ви трябва:

  • 3 литра вода;
  • 2 чаши сол;
  • чаша гранулирана захар;
  • чесънна глава;
  • половин чаша оцет 9;
  • дафинов лист;
  • Подправки и билки се прибавят на вкус.
Препоръчваме: Тайните на пушената гъска у дома

За да се придържате към рецептата, водата трябва да се вари, солта и захарта в топла вода се разтварят много по-добре. Чесънът и зелените се раздробяват, след което заедно с оцет се добавя към разтвора, охладен до стайна температура. Освен това, както вече беше споменато, пилето се спуска в марината и се оставя за една нощ, за предпочитане на хладно място.

След мариниране на трупа трябва да се вентилира. Можете да го виси на улицата, предварително напълване с разфасовки на кожата, малки парченца от мазнини и чесън.

Процес на готвене

Преди да поставите месото в опушвална, е необходимо да се направи огън, след това внимателно загряване на камерата до 250 ° C. След кокошка "уреждат" в устройството за получаване и корема там за около 4 часа или до храна термометър показва температурата на 180 ° С в гърдата на капака опушване, понякога е необходимо да се отваря и почиства с кърпа, тъй като се образува сажди, сажди. Капе от по-горе, те ще развалят апетитни златисто кафяво тъмни петна, а тази рецепта не предоставя.

Брилянтен филм върху повърхността на кожата подсказва, че ястието е готово, пилето може да бъде премахнато.

Съвети на опитни готвачи

Да е правилно дим пушено пиле, не прави грешки, препоръчително е да се консултирате с опитни занаятчии.

  1. Най-добре е да купувате охладено месо, но не замразено. Клетката трябва да бъде розова, без мирис и всякакви механични повреди.
  2. Ако процесът на накисване трябва да бъде ускорен, солевият разтвор може да се инжектира под кожата със спринцовка. Инжекциите се извършват на всеки 5 сантиметра.
  3. Когато има съмнения относно произхода на месото, то тютюнопушенето трябва да бъде отменено и готвенето на пилето да се извършва горещо. Всички вредни микроби, яйца от паразити, ще умрат под влияние на висока температура.
  4. Течният дим е отделна тема за разговор. Не можете да го използвате категорично. Вредните вещества, които съставляват продукта, са много вредни за здравето и реагират с продукта за готвене под влиянието на температурата, се превръщат в истинска отрова. Поради това е по-добре да бъдете търпеливи и да не ускорявате процеса с помощта на химически препарати.
  5. За тези, които не са безразлични към вкусната и ароматна коричка, която се формира върху пилето, препоръчително е следният съвет. Преди да поставите каркаса в камерата за пушене, разтрийте го със суха смес. Рецептата за тази смес е сол, захар, черен пипер. Броят на съставките се определя от размера на птиците и личните вкусови предпочитания.
  6. Преди да започнете да ядете, пилето трябва да се охлади. Пушеното месо е по-вкусно, отколкото студено, отколкото топло.

Пилешки калории и съдържание на хранителни вещества, таблица 1 (приблизително 600g):

Хранително вещество за хранене
калории1139.2захар4,3 g
мазнини61,7gпротеин124,6
холестерол399.2 mgкалций85,2mg
натрий2122,6mnтиамин0,3 mg
въглехидратижелязо5,9mg
целулоза0,5 грВитамин С3 mg

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Рецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусноРецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусно
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
За съхранение и замразяване на пушено пилеЗа съхранение и замразяване на пушено пиле
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Как да пушите агне вкъщиКак да пушите агне вкъщи
Пушено пиле у домаПушено пиле у дома
» » Рецепта за пушено пиле в пушенето
© 2021 BggeHat.com