Рецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусно

С началото на топлия сезон всеки се стреми да отиде по-бързо на природата и да яде вкусно месо. Но как да го приготвите така, че кората да е ароматна и вкусът да се помни отдавна? За тази статия са представени някои от най-добрите начини за приготвяне на пилешко месо, което няма да остави никой безразличен.

Рецептата за пушене

Пилешка шунка в минерална вода

За готвенето отнема около час, пушач или тенджера с дебели стени. Самият метод е доста прост и не изисква значителни усилия. По този начин вкусното месо може да бъде приготвено не само в природата, но и у дома.

Рецептата е доста проста. Така че, трябва:

  • пилешки крака - 10 броя;
  • майонеза - 400 г;
  • минерална вода - 1,5 литра;
  • сол;
  • пипер;
  • дървени стърготини.

Непосредствено преди процеса на пушене ние вдигаме пилешкото краче. Отнема много малко време. Можете да накиснете месо дори в пластмасова торбичка. Всички съставки са добре смесени и поставени в хладилника за половин час. Това е достатъчно.

След половин час маринова, пилешките крака могат да започнат да пушат. На дъното на отделението за пушене е необходимо да се оформят чиповете за пушене, а над него се инсталира специална тава за печене, в която се събират мазнини. На свой ред, над него се поставя решетка, върху която е разположено месото. Краката не трябва да се пакетират плътно, защото димът трябва да ги покрива от всички страни.

За най-добри резултати краката са покрити с капак. Когато димът започне да излиза отдолу, трябва да забележите 20 минути. Времето може да варира в зависимост от желания резултат. Като оптимален вариант, пушете 20 минути, това е достатъчно за готвене на месо. Можете да проверите за наличност с помощта на прорез. Ако прозрачният сок се освободи, кракът може да се отстрани.

В резултат на това пилешкото бедро е много вкусно и сочно. Важно е да се обърне внимание при пушенето на количество дървени стърготини, така че в резултат на това месото не придобива горчив вкус. Също така не ревностни и с времето на подготовка, ако бедрото е преекспонирано, тогава те ще станат прекалено сухи. Следователно, ако това е първото преживяване на пушенето, то то трябва да бъде ограничено до 20 минути.

Рецепта за крака и подправки

Можете да пушите цял крак по различни начини. И този урок е съвсем прост. Един от най-често използваните методи е подготовката на пилешки крака върху дървени стърготини от плодни дървета. В резултат на това получавате вкусно ястие, а ароматът, който се отделя по време на готвене, няма да предизвика наистина апетит. За пушенето ще ви трябва:

  • пилешки крака в необходимото количество;
  • подправки;
  • дървени стърготини от плодни дървета.

Първо трябва да измиете добре месото. След като целият крак се втрива с подправки, които се избират на базата на лични предпочитания. Не забравяйте солта и пипер, в противен случай ястието ще бъде свеж. Пилешкото бебе се маринира в хладилника в продължение на 5 часа, след което се суши върху салфетка.

Маринум крак

За да пушите месото, което ви трябва около половин час, ако не е готово, добавете още 10 минути. За да направите това, 3 резета дървени стърготини се изсипват под решетката, а краката се подреждат така, че парчетата да не се допират един до друг. Такава мярка е необходима за по-добра пропускливост на дим от всички страни. Първите 10 минути месото е под капака и веднага щом димът започне да се излива отдолу, той се отстранява, в противен случай вкусът на шунката ще бъде горчив. След като пусне дима, тя се връща на мястото. Тази процедура се извършва всеки път, когато се получи дим.

Препоръчва се: Топли и студени пушени рецепти за патици


Легът в дома

Насладете се на вкусна храна без химически добавки могат да бъдат предоставени, ако са били варени от себе си. Има много рецепти за пушене пилешки крака. След 30 минути можете да се насладите на вкусно, ароматно месо.

За начало трябва да направите резерви от следните съставки:

  • 4 крака;
  • подправки, включително пипер и сол;
  • приблизително 200 гр. чипс от бук;
  • фолио.

Използването на тази рецепта, специален пушенето не е необходимо, достатъчно gosjatnitsy. Преди това целият крак трябва да се изплакне добре и да се изсуши преди пушенето. Можете да използвате хартиена кърпа, за да спестите време. Преди пушене, месото пипер, сол и, ако желаете, търкайте с любимите си подправки.

Така че дъното на гюсюница е покрито с фолио и от него са направени лъкове. След това не трябва да има празнини между листовете. За пушене пилешки крака могат да се използват букови пилета, но можете да череша. Те са равномерно излят върху фолиото и покрити с още един лист отгоре. Преди да поставите месото в тигана, трябва да кафява дървесината.

Дим - това е сигурен знак, че дървеният материал е готов. След това целият крак е изложен. Тъй като рецептата предполага тютюнопушене в тенджера, първо трябва да отрежете големи парчета. Госията е плътно покрита с капак и оставена на висок огън за около 10 минути.

След като кората на пилешките копчета е изгоряла, пожарът намалява и е в това състояние още 20 минути. В резултат на това се получават румени и ароматни парчета. Ако gusjatnitsa не присъства, е възможно да се използва обикновен тенджера. Тази рецепта може да се използва за готвене на риба и други видове месо.

Горещ пушен крак с хвойна

Вкъщи подготовката на краката не е трудна и скъпа. За тази цел не е необходимо да използвате помещение за пушене. В никакъв случай не трябва да използвате замразено месо, то трябва да се приготви: изплакнете и разтрийте с подправки. Времето marinovki в хладилника е 6 часа. След това целият крак се изсушава за половин час.

За подготовката на пилешкото бебе ще ви трябва:

  • 5 кг крака;
  • плодове от хвойна - 100 g;
  • пипер;
  • лист от лаврово дърво;
  • канела от земята - 3 г;
  • сол;
  • захар - 25 гр.

Всяко парче допълнително се втрива със захар и канела. В пушенето месото се поставя след накисване в саламурата.

За да приготвите саламура, трябва да добавите предпочитаните подправки в 5 литра вода и да кипнете за не повече от 5 минути. След като се охлади, можете да излеете целия крак и да го поставите под разпад за 3 часа.

Пилешко бедро в саламура

Трябва да пушите изсушено месо, взета от саламура. Преди това тя е издърпана заедно с канап и плътно увита в хартия. Зачервяването на шунката е означено с червеникава кора. Тази рецепта предполага последващото проветряване на месото в хладно помещение през целия ден. По този начин се постига уникален вкус.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Рецепта за салата с ананас и пушена гърдаРецепта за салата с ананас и пушена гърда
Готвене на вкусна супа с пушен пилешки кракГотвене на вкусна супа с пушен пилешки крак
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Рецепта за грахова супа със свинско месоРецепта за грахова супа със свинско месо
» » Рецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусно
© 2021 BggeHat.com