Как да пушите агне вкъщи

Shish kebab от агне - традиционно ястие, навсякъде в търсенето. Той се приготвя в природата и у дома. Но има още едно не по-малко вкусно и полезно ястие от месото на това животно е пушено месо. Тя ще разшири разнообразието на вашата маса, може да бъде приготвена както в природата, така и в условията на обикновената градска кухня. За да направите това, достатъчно е да имате опушителна камера. За начините на вземане на пушени овнешко и мариновани рецепти можете да научите от тази статия.

Пушеното агнешко е истински деликатес. Ястието има изящен аромат и несравним вкус. Агнешкото не е обичано от всички, но онези, които го обичат, го предпочитат за всички останали видове месо. Този продукт - безспорен шампион сред другите сортове за нисък холестерол, и много по-добре се абсорбира. Агнешкото съдържа лецитин, който балансира съдържанието на холестерол в организма, така че често се включва в различни диети. Продуктът има високо съдържание на витамини и микроелементи. Пушено агнешко има всички тези предимства в най-голяма степен, в пушенето, ползите от това месо не намалява. Как да пушите този продукт у дома ще ви кажа по-долу, и започнете със спецификата на приготвяне на месо за готвене.

Подготовка на месо за пушене

Преди да пушите агнешко, то трябва да бъде мариновано. Тази процедура може да се извърши в съответствие с две рецепти:

  • За всеки килограм сурово месо се нуждаете от 40 грама сол, подправки - на вкус и (не се учудвайте) 10 грама лимонена киселина. Част от продукта трябва да бъде освободена от кости и мазнини или да не бъде освободена - в зависимост от рецептата. Солта, летливата вода и подправките се смесват в хомогенна маса и се смилат от продукта. Приготвеното агне е поставено в контейнер под потисничество. Продуктът трябва да бъде маринован през деня, от време на време месото трябва да се обърне.
  • Според друга рецепта, трябва да подготвите марината за пушене. Нейната основа може да бъде вода или вино. В него поставете сол, подправки, чесън и други любими съставки. В марината месото може да остане от 6 часа до няколко дни, в зависимост от температурния режим и размера на парчето.

Пресни агнета

След приключване на процедурата за приготвяне, агнета се изважда от контейнера и се закачва за сушене. В пушенето трябва да изсъхне. Много готвачи препоръчват допълнително подвиталит продукт в продължение на 5-6 дни, особено ако целта ви е пушено агнешко краче.

Агнешково охладено димче

Пушеното овче месо в дома е възможно по два начина: горещо и студено. Във втория случай, процедурата може да се извърши за от 10 до 15 дни при средна температура от 45 ° С. След отстраняване на продукта от Smokehouse, особено ако тя се пуши крак на агне, тя трябва да оцелее в суспендира форма най-малко на 10 часа.

Препоръчваме: Тайните на правилното пушене на месо вкъщи

Агнешково охладено димче

Важно! Пушенето на овнешко месо трябва да се направи не прекалено суха и не прекалено сурова дърва за огрев. Използвайте само твърда дървесина: елша, дъб или клен. Брезата не се доближава до овнешкото. Мирисът и вкусът на ястието могат да се подобрят с помощта на дърва за огрев, например чрез добавяне на дърво, храстовидни дървета, босилек или градински чай.

Горещо агнешко агне



Сега нека разберем как да пушите агнето в собствената си пушеща пушка. Подготвителният процес е сходен. Агнешкото от горещо опушени готвачи по-бързо - то ще бъде готово за 10-12 часа. Температурата в помещението за пушене трябва да бъде над 100 градуса, особено това е важно през първите два часа.

Горещо агнешко агне

Важно! При горещо пушене е важно да се контролира не само температурата, но и плътността на дима. Ако е изключително дебел, готовият продукт очевидно ще бъде горчив и ще има непривлекателен тъмен цвят. Важно е продуктът да не се разпалва. Месото трябва да е в дим. Преди изтегляне продуктът трябва да бъде проверен за наличност.

Можете да видите една от рецепти, как да пушите в пушенето агне на видео.

Как да съхранявате пушено месо от месо

Пушено агнешко краче може да бъде приготвено предварително или за в бъдеще, в този случай има проблем със съхраняването му. Това може да се извърши по три начина, в зависимост от времето за съхранение:

  • Ако продуктът е изяден в близко бъдеще, можете да използвате хладилника. Пушеното овнешко е готвено по горещ начин, трае до 5 дни, студено - до 10.
  • Ако се предполага, че се съхранява за дълго време, по-добре е да използвате фризера. В зависимост от температурния режим продуктът може да бъде до шест месеца. Размразяването на месото трябва да бъде в стабилна температура, т.е. е по-добре просто да го смените в хладилник за известно време.
  • Ако сте в природата, поради това домакинските уреди не са достъпни за вас. В този случай можете да използвате фризера или да обвиете агнето в коприва и да го поставите на сянка в изчистено място. Ясно е, че за дълго време месото не е позволено.

Ако знаете тайните, как да пушите овнешко в собствения си пушач у дома или интересните рецепти за готвене, споделете ги с други гастрономи в блока за коментари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Хранителна стойност на пушени пилешки кракаХранителна стойност на пушени пилешки крака
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Правилно пушене на овнешки ребраПравилно пушене на овнешки ребра
Пушенето у домаПушенето у дома
Рецепта за пушене бобърРецепта за пушене бобър
» » Как да пушите агне вкъщи
© 2021 BggeHat.com