Правилно пушене на овнешки ребра

Все още не гастроном, вкусил правилно варени агнешки ребра, не се разочарова от тях. Но много малко хора знаят как да пушат овнешките ребра сами вкъщи. Междувременно е съвсем просто.

Агнешкото съдържа толкова протеини, колкото свинското месо, но е с по-малко мазнини. Той има още 30 съдържания на желязо, което го прави необходима за анемия. Минималното количество холестерол прави агнето най-добрия продукт за диетично хранене. Калоричното съдържание на 100 g е 135 kcal. Пушените овнешки орехи имат 24 грама протеин, 16 грама мазнини. Съдържанието на калории е 203 kcal, но това все още е половината от това в свинските ребра.Готови овнешки ребра

Лекарите не препоръчват да се яде агне по принцип, пушени, особено деца под 5-годишна възраст и възрастни хора. А също така и на всеки, който има проблеми с стомашно-чревния тракт.

Подготовка на

Агнешките ребра се продават като цели плочи и не е необходимо да ги разделяте за пушене. Достатъчно е просто да се измие и леко да изсъхне. Ако имате агне на масата за рязане, не е нужно да вземате филми от вътрешната страна на ребрата.

Маринада

За да се натроши 1 кг агнешко ребро, е необходимо да се направи саламура:

  • вода - 2 л;
  • каменна сол - 130 г;
  • нитритна сол 130 g;
  • захар - 10 гр.

Нитритната сол или пезололът се използват широко в производството на колбаси. Той не само придава на продукта приятен червеникав цвят след топлинна обработка, но също така подтиска патогенните бактерии, мухъл, като по този начин увеличава срока на годност. Той придава месо с приятен аромат и апетитен вкус.

Подготовка преди пушене

За да получите всички полезни и приятни свойства от psealosol, ръбовете трябва да се затоплят до стайна температура преди пушене.

  1. Поставете ребрата в табла и ги напълнете със саламура при стайна температура.
  2. Съдът се поставя в хладилник за 3 дни.
  3. Изплакнете ребрата в течаща вода.
  4. Изсушете 12 часа при стайна температура или един ден в хладилника.

С подобно обучение сте осигурени срещу осоляване и недозол. Можете да експериментирате, като добавите подправки към марината.

Сух начин на осоляване

Солта се взима 2 от масата на продукта. Пригответе солена смес, в която 1 кг сол е 1 супена лъжица. захар и чаена лъжичка от всички подправки, които ви харесват (пипер, лаврови, карамфил, червен пипер, розмарин и т.н.). Можете да добавите лук и чесън, но всички съставки, дори карамфил, трябва да бъдат внимателно смачкани. След това изберете един от начините за сухо осоляване.

  1. Първият начин. Поставете слой смес на дъното на тигана, след това слой от ребра, отново слой сол и т.н. Оставете на студено в продължение на 4-5 дни.
  2. Вторият начин. Разтрийте ребрата със солена смес, обвийте хранителния филм и поставете за 5 дни на студено.

След този период измийте ребрата, изсушете с памучен плат и закачете около 8-12 часа, така че солта да се разпредели равномерно върху месото. Опитайте месото да вкуси. Ако е осолена, накиснете го във вода при стайна температура с изчисление от 10 минути за всеки ден сол.

Коптски агнешки ребра

Има няколко начина за горещо и студено пушени ребра.

Препоръчваме: Как да пушите свински уши

Горещо пушене



Тя се различава от студената температура на дима, който ще обвие вашия продукт, и времето на излагане. Най-добре е горещо пушените овнешки ребра да са на температура 60-90 градуса 2-3 часа или 1,5 часа при температура 90-120 градуса. Времето на експозиция също зависи от възрастта на овнешкото и от обема на парчетата. Някои експерти препоръчват разделянето на ръбовете едно по едно.

За пушенето е най-добре да се използва елша стърготини, напоени дъбови чипове или бук. Можете да добавите клонки от плодни дървета.Горещо пушени ребра

Горещо горещо пушено

Характеризира се със скоростта на подготовка. Използват се само сол и смес от чушки. Ребрата се нарязват на сегменти и се поръсват с подправки. Поставете ги на скара и поставете в помещение за пушене.

Ребрата не се изсушават и не изсъхват, затова са силно наситени с влага. За да се гарантира, че изпарената течност не се събира върху капака на пушенето и не се капе по месото, направете лек наклон в капака, без да нарушавате преградата. За да направите това, е достатъчно да повдигнете едната страна на капака с 1-1,5 см.

След 30 минути пушене при температура 70 ° С, повишава се температурата до 100-120 ° С и се загряват ребрата още 30 минути.

Горещо пушене в домашен пушач

Не винаги времето благоприятства пътуване до природата. Ето защо, ако имате домашен пушач и добра качулка, горещо пушените овнешки ребра могат да се извършват у дома. Налейте 2-3 супени лъжици в тавата. елша чипове, нарязани на ребрата плоча на парчета с широчина около 15 см и ги обеси на куки.

Поставете пушенето в интензивен огън за 10-15 минути, докато чипа започне да гори, след това намалете топлината до средата и продължете пушенето за още 20 минути. Оставете продукта да се охлади напълно в помещението за пушене.

Студено пушене

Малко хора знаят как да опушват краищата на овцете хладно. Междувременно е много просто. Дори и вашият собствен умивалник, направен в дача не е трудно.

Първите 4 часа трябва да загрявате дима до 35-40 ° С. Общо ребра дим 5-7 часа. След това изчакайте няколко часа на чист въздух. Оставете я за една нощ на студено място, поставете в торбичка или опаковка в хранителен филм. Съхранявайте пушения продукт в хладилника за не повече от месец. Ако искате да удължите този период два пъти, прехвърлете го във фризера.

Колкото по-малко влага в продукта, толкова по-дълго се съхранява.

Ако знаете как да пушите овнешко ребра по други начини, предлагаме да споделите знанията си с нас в секцията за коментари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецептата за пушене на говеждо месо у домаРецептата за пушене на говеждо месо у дома
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребраПопулярни рецепти от грахова супа с пушени ребра
Рецепта за грахова супа с пушени ребраРецепта за грахова супа с пушени ребра
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камераМетод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера
Хранителна стойност на пушени пилешки кракаХранителна стойност на пушени пилешки крака
Как да направите пушена калмариКак да направите пушена калмари
» » Правилно пушене на овнешки ребра
© 2021 BggeHat.com