Пушенето у дома

Трудно е да си представим, че това месо, което не е много популярно в Русия, може да бъде толкова вкусно в пушена форма. Пушено яйце е много вкусен и здравословен продукт, който може да бъде приготвен вкъщи. В САЩ полезните свойства на ястията от това животно са оценени от дълго време, така че те струват два до три пъти повече от свинско или пилешко месо.

Интересни факти за нутрията

Това бозайник откъсване на гризачите във външния вид, подобен на плъх достига дължина от 60 см, с невъоръжено дължина опашка от около 45 cm. Разделно кланично животно достига 10-12 кг, без глава, опашка и вътрешности тежи приблизително три четвърти от първоначалното тегло. Месо в nutria тъмно-червени нюанси с бели междинни слоеве мазнини. Появява се вкусната му прилика с заешко месо и месо от бобър.

Под кожата в района на 4-6 прешлени са жлезите, които трябва внимателно да се отстраняват при рязане, без да се нарушава целостта. В противен случай месото ще придобие особен неприятен вкус.

Nutria пуши преди да сервира

В 100 грама месо от това животно съдържа 138-142 kcal, в зависимост от съдържанието му в мазнини. Продуктът съдържа 11 полиненаситени мастни киселини. И протеини, както показват проучвания, повече, отколкото в други видове месо.

Nutria се препоръчва за хранене на хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, както и за понижаване на кръвното налягане и укрепване на стените на кръвоносните съдове. Хранителните специалисти го препоръчват за хранене на възрастните хора с множествена склероза.

Поради повишеното съдържание на желязо в мускулната тъкан на яйцеклетката, се препоръчва при пациенти с анемия. Поради ниското съдържание на натриеви соли месото на това животно се счита за един от най-лесно асимилираните диетични месни продукти. Доказано е, че пушената супа почти не губи забележителните си качества.

Коптим нутиум

Преди да се надуе правилно у дома, то трябва да бъде мариновано, осолено по един от начините. Но преди този труп да се раздели на четири части: по хребета на две симетрични половини и отново на две или три части.Подготовка на месо от яйца

Малките трупове могат да бъдат пушени изцяло. Изрежете изоставащия филм на диафрагмата и кръвните съсиреци. Направете слаб (розов) разтвор на калиев перманганат и накиснете кланични трупове или парчета в него в продължение на 10-20 минути, след което ги излейте със стръмна вряла вода. Поставете 2-3 часа на студено.

  1. Бърз начин. Разтрийте месото с голяма каменна сол с подправки. Тя може да бъде: кардамон, дафинов лист, босилек, индийско орехче, куркума, копър, шафран, червен пипер, чесън. И можете да направите с сладък пипер. Завъртете в целофан и оставете за един ден на хладно място. Изплакнете с течаща вода и изсушете.
  2. Преди да пушите 10 кг месо, разбъркайте 1 кг сол и 150 г захар. Добавете настърганата глава от чесън, червен пипер, хмел-сандели, черен и червен пипер. Измийте и поръсете с това месо и го оставете на хладно място за една седмица под игото. Изплакнете с хладка вода. Ако месото изглежда леко осолено, накиснете го 2-3 часа във водата. Закачете се на вентилирано място за 24 часа за сушене.
Препоръчително: Топло и студено пушене на домашни колбаси

Горещо пушене

За да сте сигурни, че вашият димящ дим е особено вкусен, използвайте маринована рецепта с разнообразие от подправки. В много отношения вкусовите качества зависят и от използваните горими материали. Най-често, елша чипове се използват за създаване на дим, който е предварително напоен във вода за 1-3 часа. В допълнение към него се използват бук, дъб, пепел и трепетлика. Специална "доброта" е прикрепена към димните чипове на плодовите дървета и специалните ароматизирани добавки: розмарин, евкалипт, мента, дафинови листа, бадеми.

Разстилайте труповете или парчетата яйца на скара или виси в пушач. Повишете температурата до 80-100 ° C. Горещото пушене на домашни любимци отнема около 3-4 часа.



Експертите препоръчват 10-15 минути след началото на процеса, отворете опушващата камера и освободете първия дим и накрая не бързайте да се отваряте и оставяйте месото да се охлади в пушача.

След края на пушенето, оставете месото първо за 2-3 часа за проветряване, а след това за същото време в хладилника.

Горещо пушене при различни температури

Често се използва горещо пушено. Преди да пушите по този начин nutria, подгответе го една от опциите. Предварително загрявайте помещението за опушване и съхранявайте температурата за един час. След това го намалете до 40oC и пушете още 9 часа.

Можете да съхранявате горещо пушено месо за не повече от седмица, във фризер за период до един месец.

Качеството на дима се влияе и от размера на дървесния материал. По време на горенето, малки дървени стърготини могат да причинят прекалено интензивно горене и висока концентрация на въглероден диоксид, което дава пушена неприемлива горчивина.

Студено пушене

Преди да пушите цялата хранителна съставка, тя трябва да бъде маринована. Вторият метод е по-добър за това.

  1. Сложете парчетата пушенето мрежи всеки отделно. Можете да направите с обикновена марля, опаковайки я с месо. Или просто завъртете куките в труповете от жицата.
  2. Затворете готовия продукт в помещението за пушене.
  3. Започнете пушенето.
  4. Поддържайте процеса при температура от 28-30oC в продължение на 2-3 дни.
  5. Закачете пушеното месо в продължение на 10 часа на сенчесто вентилирано място.

Студено пушене на ястия

Съхранявайте такъв деликатес при стайна температура може 2 седмици, в хладилника 4 месеца, във фризера за 6-8 месеца. Ако разтривате парчетата с червен пипер, периодът на съхранение може да се удължи.

Ако имате други рецепти, предлагаме да ги споделите с цялата страна. Напишете рецепти за готвене и пушене nutria в секцията коментари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецептата за пушене на говеждо месо у домаРецептата за пушене на говеждо месо у дома
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
» » Пушенето у дома
© 2021 BggeHat.com