Пушени пилешки крила естествен диетичен продукт

Едно животно за балансирано хранене се нуждае от животински протеин, който е толкова в пилешкото месо. В допълнение, младото пилешко месо, което се доставя в магазините на птицефермата, е наситено с натурални витамини: B 1, B 9, B 12, B 6, B 2, A, E D, K, PP. Също така за хранителната маса е важно минералната композиция на месото: фосфор, калий, желязо, магнезий, калций, цинк, селен, йод, мед, сяра, хром, флуор и др.

Наличието на протеини, доста високо съдържание на калории в суровините ви позволява да получите енергията, необходима за пълния живот на човека.

Дебелата, пилешка кожа с мастна тъкан уврежда диетичната картина, така че се препоръчва хората, които страдат от повишено тегло, да изплакват кожата на птицата, преди да готвят храна от нея. Изключения са крилата, на които практически няма мазнини.

Пушени пилешки крила

Особено вкусни пушени пилешки крила, които запазват всички полезни вещества, съдържащи се в месото на птицата. Правилно приготвеното ястие има нежност и сочност на естественото месо. Калорийното съдържание на продукта е не по-малко от 290 ккал за всеки 100 грама месо.

Пушенето е един от най-старите методи за събиране на месо за дългосрочно съхранение. Горещият начин прави възможно запазването на свежестта и стойността на продукта до 3-4 дни, ако не използвате хладилника. Студеното пушене осигурява безопасността на крилата в продължение на няколко месеца.

Днес и двата метода на естествено пушене се използват рядко:

  • не всеки има камера за пушене и място, където да го използва по предназначение;
  • често използвана скара, барбекю или фурнар, което почти не намалява вкуса на готвеното пилешко месо;
  • не винаги е възможно да се закупят дърва за огрев от овощните дървета, необходими за процеса на пушене;
  • естественото пушене е труден процес.

Как да изберем качествени пилешки крила

Нечестният производител често използва багрила, аромати, "течен дим", за да даде на продукта приемлив вид и вкус на естествено пушене. Да не се купуват готови, но вредни за тялото пушени пилешки крила в търговската мрежа, е по-добре да ги готвя у дома. Освен това, ако пилетата са били отглеждани на хормони и антибиотици за увеличаване на мускулната маса, тогава най-малко вредни вещества се съдържат в крилата.

Препоръчително: Всичко, което трябва да знаете за горещо пушене

Купете страничен продукт от пиле е по-добре в охладено, а не замразено:

  • Охладеното месо е по-лесно да се определи чрез свежест: външен вид, мирис;
  • Не плащайте за водата, която се генерира по време на размразяването;
  • Замразеният продукт може да се съхранява от няколко месеца до няколко години, като губи всички хранителни качества с течение на времето.


Охладено пиле

Съдържанието на калории в пилешкия продукт също зависи пряко от срока на годност на замразеното месо.

По-полезен пушен пилешки продукт

Пушените пилешки крила не съдържат въглехидрати. Съставът на протеини и мазнини е около 30 и 20, съответно, на 100 грама месо. По време на приготвянето на съда не се добавят допълнителни мазнини - напротив, излишният мастен слой се приготвя при висока температура и остава на дъното на печенето или грила без повторна употреба.

Хората, които са с наднормено тегло, трябва да вземат предвид твърде високото съдържание на калории на варени криле при подготовката на менюто си

Правилно приготвените пилешки крила имат лечебен ефект при заболявания на нарушения метаболизъм: подагра, артрит, захарен диабет. Препоръчва се да се използват пушени криле в медицинско хранене за атеросклероза, хипертония, състояние след удар, сърдечно заболяване. Възрастните хора трябва да обогатяват диетата си с полезните вещества, съдържащи се в пилешкия продукт.

Броят на пилешките крила, поставени в една сервиса, трябва да бъде съгласуван с лекуващия лекар. Калоричното съдържание на продукта трябва да се вземе предвид при съставянето на диета.

Препоръчва се да се ядат варени криле със зеленчукова салата, натурални сосове, горчица, майонеза, хрян.

Противопоказания, като такива, за използването на вкусни пушен продукт не. Хората, страдащи от затлъстяване, трябва правилно да изчислят допустимото количество месни крила.

Достатъчно е 1-2 пъти седмично да ядете крила, приготвени с помощта на тютюнопушенето, за да напълнете тялото си с хранителни вещества и витамини, които са толкова наситени с това невероятно ястие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусноРецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусно
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Рецепта за топло и студено пилешко пилешко крилоРецепта за топло и студено пилешко пилешко крило
Хранителна стойност на пушени пилешки кракаХранителна стойност на пушени пилешки крака
Как да направите пушена калмариКак да направите пушена калмари
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
» » Пушени пилешки крила естествен диетичен продукт
© 2021 BggeHat.com