Хранителна стойност на пушени пилешки крака

Трудно е да се срещне човек, който би бил безразличен към пилето или въобще не. Някой е на диета, когато калоричното съдържание на всеки продукт е важно, а някой се интересува от вкус и обича да се наслаждава на мазни битове. Днес всеки купувач може да избере точно това, което харесва, независимо дали е така пушен пилешки крак, гърди или дори цял труп. Все пак не всички хора мислят колко полезно е пушени месни продукти, ръководени само от желанието да се вкуси сладък.

Ползите от пилешки бедра

Сега купуване на пушени пилешки крак предлага много изходи, защото интересът на купувачите към такъв продукт не е охладено. И не за нищо. Един вид пушено месо със златисто-кафява коричка може да съблазни дори най-предубедения потребител. И ароматът, който се разпространява от отдела на магазина, където продават пушено пиле, и привлича да види дали има нещо специално за витрината. Краката се различават не само при приятния вкус, специалната сочност, мекотата, но и с голям брой различни компоненти, полезни за човешкото тяло. Високото съдържание на животински мазнини прави продукта достатъчно задоволителен. Също достатъчно в състава на месните протеини.

Приблизителното съдържание на калории е 233 kcal. Протеините представляват 92 kcal (22.93), а за мазнините - 141 kcal (15.7 g). Пропорцията на въглехидратите е незначителна.

Отделно е необходимо да се каже за хранителната стойност на продукта (на порция = 350 грама), той включва:

  • Наситени мастни киселини (4, 123 g);
  • Холестерол (132 mg);
  • Вода (60, 34 g);
  • Малко количество моно-дизахариди, пепел.

Пилешкото бебе е богато на витамини от група В, биотин, холин, минерали (калий, фосфор, магнезий, мед).

Пилешкото бебе е подходящо за готвене на голямо разнообразие от ястия - което е достатъчно за господарката на домакинята. Гастрономите със сигурност ще оценят печено в пещ месо, предварително мариновани и поръсени с ароматни подправки. Но не забравяйте още един начин за обработка на продукта - пушенето, след което калоричното съдържание на ястието става по-голямо. След като вкусите пушени пилешки крака, малко вероятно е да забравите необичайния вкус и апетитен аромат. Пилето е използваемо както през зимата, така и през лятото, не причинява гравитация, неприятни усещания на стомашно-чревния тракт в жегата.

Пушена пилешка бедра



Трябва да се отбележи, че целият крак е вкусен и без странични ястия, често сервирани със свежи билки, леки зеленчукови салати. Някои хора дори използват пушено пилешко месо вместо кебап на пикници, походи. Просто вземете заедно точното количество пилешки бутчета, а след това да ги загрее на огън, месото, миришещи на пушек, има приятен вкус и аромат.

Често се използва пушени пилешки крака за приготвяне на ролки, служещи като ядивна черупка. Така че, рязане на месото по тънки резени и обвиване на вътрешността на пълнежа ви хареса, можете да получите отлично ястие за празнична вечеря. Особено приятно е, че съдържанието на калории в тази храна не е толкова голямо - понякога се оказва важно по време на продължителен празник. За домакините, които имат малко време за готвене, пушените пилешки крака се превръщат в незаменим продукт, тъй като е подходящо да ги служите като основно ястие, просто трябва да загреете малко месото. Гостите ще бъдат пълни и доволни. Не е лошо странично ястие за пушен варен ориз или пюре.

Препоръчваме: Възползване и вреди на пушената колбаса

Вредно за продукта

Вкусните качества на пушените продукти са приятни за много хора, а златната кора предизвиква апетит. Въпреки това, той е да се припомни, че пушено пиле не е толкова полезна, тъй като, например, парче варено пилешко или изготвен в Aerogrill. Съвременните доставчици на продукти, опитващи се да спечелят голяма полза, все повече използват традиционното пушене на краката - топло и студено. Обикновено производителите прибягват до използването на технология за пушене с така наречения "течен дим". В действителност, пилето не преминава през необходимите стъпки за обработка, а просто се накисва в течност, която дава мирис и вкус на пушени продукти. В резултат, пикантен вкус с докосване почти 70 случаи, свързани с присъствието на фенол призната токсично вещество, все още представляват 14 различни карбонилни съединения, например, ацетон, формалдехид, метилглиоксал, останалата част - Пушене други компоненти.

Важна роля играе качеството на месото, което се използва за пушене, скариране. По-често кокошките получават значителна доза антибиотици и естроген по време на целия им живот, а костното брашно е основата на пернат диети. Естрогенът е отговорен за наддаване на тегло, причинява човешки затлъстяване, антибиотици - нарушават чревната микрофлора, нисш имунитета, да предизвика алергични реакции. Естествено, когато ядете такава шунка, няма полза от това. И ако добавите към тези консерванти, добавени, за да увеличите срока на годност на продукта, месото изобщо не се използва. Разбира се, това не означава, че всяко закупено пиле ще съдържа всички изброени вредни вещества, но винаги съществува риск да се купи продукт, който не отговаря на стандартите.

прекалена пълнота

Отделно е необходимо да се каже за калоричното съдържание на пушената шунка. Ако продуктът се консумира в малки количества и не толкова често, то не може да навреди на тялото или талията. Редовното използване води до затлъстяване и набор от допълнителни килограми (достатъчно е да си припомним любителите на бързо хранене, където често в менюто има пушено месо). В допълнение, постоянното включване в диетата на пушени продукти застрашава развитието на ракови тумори, обостряне на болестите (ако има такива) на стомаха и червата, постепенното натрупване на холестерол в организма.

Ако човек иска пилешки бедра, не е необходимо да избирате изключително пушени продукти, готвене, пара, аерогрил, готвене в пещта, запазване на по-полезни вещества и по-малко увреждане на човека.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусноРецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусно
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Рецепта за салата от палачинка с пушено пилеРецепта за салата от палачинка с пушено пиле
Рецепта за салата с ананас и пушена гърдаРецепта за салата с ананас и пушена гърда
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
За съхранение и замразяване на пушено пилеЗа съхранение и замразяване на пушено пиле
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Сирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сиренеСирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сирене
» » Хранителна стойност на пушени пилешки крака
© 2021 BggeHat.com