Студено и горещо пушено пиле в пушенето

Пушено пиле - вкусно ароматно ястие, което може да реши няколко проблема на любовницата. Първо, да разнообразят масата, особено ако за обяд и вечеря често трябва да сервира пиле. На второ място, както пилето, така и студеното пушено, без съмнение украсяват празничната трапеза и ако бъдат правилно подготвени и сервирани, може да се превърне в корона. Третата причина е от значение за онези, които сами отглеждат пилета или купуват едновременно в насипно състояние голям брой трупове: пушенето у дома това също е начин за запазване на месото. Основното нещо е да пушите труп от мека месеста част в дома за пушене, спазвайки всички правила, като предварително сте избрали желаната рецепта за очистване.

Горещо пушено пиле

Пушеното пиле се използва за готвене не само като самостоятелно ястие. Месото му може да стане част от различни салати, мезета. Също така, пушеното пиле ще украси с вкус и аромат първите ястия - сол, kharcho. Няма една рецепта за втория курс с неговата употреба.

Пушеното пиле може да бъде приготвено по два начина: топло и студено. Това зависи от вида на помещението за пушене. И двата метода са подходящи за пушене у дома.

Пушеното пиле, продавано в магазините, често се обработва с "течен дим" - специален състав, чрез който вкусът на пушения продукт се постига без да се използва пушач. Въпреки това, това месо е импрегнирано с вредни вещества, така че е по-добре да се даде предпочитание на пушено пиле, приготвено вкъщи.

Горещо пушено пиле вкъщи

Горещото пушене е вид обработка на продукта с дим, при който температурата в димната камера се повишава до 100 градуса по Целзий и по-висока, месото излиза с варено-пушено, много меко и нежно. Времето за готвене на пилето в горещ пушач е около час-два, но срокът на годност на такъв продукт е малък.

Подготовка на пиле за пушене Горещият начин е да се маринират или да се очистват. Предварителните кланични трупове трябва да се изплакват добре и да се спестят от прекомерна влажност.

Горещо пушено пиле в пушенето: Рецепта # 1

  • Една птица получава сол в размер на 20 грама на килограм месо, черен пипер, набор от подправки. Тя може да бъде провансалски билки или хмел-suneli или пикантни подправки - ако желаете. Можете да направите стандартния набор от "сол + пипер". Пилето трябва да се търка отвън и отвътре със смес от сол и подправки и да се увие във филм или да се постави в пластмасова торба, ръкав.Пилето внимателно се търкаля със сол

Задръжте няколко часа, можете да го оставяте така за през нощта. След това вземете трупа, закачете го за час или две, защото излишната течност в пушача е безполезна. Поставете в камера за пушене за 30-50 минути, в зависимост от размера на пилето и характеристиките на пушенето. В края на пушенето, въздух.

Препоръчваме: Пушена пиле у дома

  • За маринатата кипят в почти охладена вода, добавете сол на супена лъжица скоростта на 2 литра, дафинов лист, бахар пипер, нарязани пресни или сушени чесън. Ще имате нужда от 2 супени лъжици захар и една чаена лъжичка оцетна същност за тази пропорция. Марината трябва да бъде приготвена така, че пилето да е напълно покрито. Дръжте най-малко 24 часа, аерирайте, пушете.


Зареждаме пилето в марината

  • От пиле 2 кг вземат супена лъжица сол с най-високо, едро нарязани лук, натрошен 2-3 зъб чесън, смачкани кардамон трикове 3 и 5 семена от кориандър. Всичко това се добавя вода - около два литра, добавете супена лъжица черен пипер (грах) и 2-3 дафинови листа. Довежда се до кипене и се вари в продължение на три минути. В охладената саламура поставете птицата и я оставете за ден-два, в зависимост от размера на трупа. Преди да пушите, изсушете за около три часа. След пушене също проветрете.

Пилешко студено пушене в домашен пушач

Студеното пушене е лечението на продукт, за който се използва охладен дим. Температурата в помещението за пушене не се повишава над 30 градуса по Целзий, процесът на пушене трае няколко дни. Месото е по-сухо и по-твърдо, отколкото при горещо пушене, но може да се съхранява много по-дълго.

Каркасата може да бъде нарязана наполовина на гърдите и гърба - половинките са по-добре да се копаят, подходящ е за горещо пушене и за студ.

Студени пушени пилешки рецепти:

  • На килограм месо микс чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка захар, ароматни и смлян черен пипер, четвърт чаена лъжичка лимонена киселина, три смачкани скилидки чесън и три хвойна. Горкайте пилето със смес и почистете го на студено. Посланикът продължава два дни, пушенето е същото. Преди да пушите и след като месото трябва да бъде вентилирано.

Разтриваме пиле с подправки

  • Птицата се разтрива със сол и се оставя на студа за 4 часа. Сварете с вода два лука, нарязан корен от магданоз, три супени лъжици лимонов сок и 100 грама масло, можете да добавите пикантен или пикантен сос на вкус. В охладено решение задръжте пилето за 24 часа, закачете го за 3 часа. Пушете 2-3 дни със студен дим, за предпочитане веднъж дневно, за да извлечете трупа за няколко часа. След края на пушенето, проветрете.

Тази рецепта изисква доставка на ястия: пушено пиле, нарязани на парчета, намазани с горчица, пържени в мазнина, поставете върху поднос, поръсва се с пържен лук и билки.

Пилето се нарязва на парчета и се сервира

Пушеното пиле не принадлежи към диетични продукти. Това е доста висококалорично, често мазна ястие, така че хората, които са склонни към затлъстяване, не трябва да злоупотребяват с това ястие. С повишено внимание е необходимо да се лекуват пушени продукти за хора, които имат проблеми с стомашно-чревния тракт. За да се избегне навлизането в тялото на вредни вещества, образувани по време на пушенето, е желателно да се отстрани пушената пилешка кожа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
За съхранение и замразяване на пушено пилеЗа съхранение и замразяване на пушено пиле
Рецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърдаРецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърда
Как да пушите агне вкъщиКак да пушите агне вкъщи
Пушено пиле у домаПушено пиле у дома
» » Студено и горещо пушено пиле в пушенето
© 2021 BggeHat.com