Пушено пиле у дома

Много любители на пушени продукти нямат възможност да го готвят у дома, но всъщност не е нужно да имате много време, специално място и устройства за пушене, например пиле. Вкъщи пушеното пиле ще бъде не по-малко вкусно и ароматно.

Пилето може да се пуши по няколко начина: горещо, студено и с помощта на "течен дим". Пушена риба с добавянето на "течен дим" - опростена версия, която изисква по-малко внимание и време за готвене, но при прилагане и използване на химически концентрат, овкусители и мирис - минимум.

Месото, приготвено студено, отнема време - понякога няколко дни, но горещо пушене пиле, това е напълно възможно да се направи у дома, така че в месото от канцерогени няма да бъде, а вкусът и ароматът няма да признаят резултатите от други начини на подготовка.

Горещо пушено пиле вкъщи

Подготовка за пушене

за домашно пушене трябва да изберете прясно пиле, и е по-добре, ако е охладено, отколкото замразено. Пилето с добро качество трябва да има бяла и розова кожа без петна, драскотини, фрактури, всички пера трябва да бъдат премахнати. При натискане върху качествено месо, не могат да се появят дълбоки вдлъбнатини - образуваната яма на свежия труп ще изтече бързо. Също така, един добър продукт няма неприятни миризми.

Охладено пиле

замяна пушенето вкъщи може да съставят тиган, в който пилето ще се вмести напълно. Дъното трябва да е дебело, така че при готвене на дървени стърготини и месо да не се изгорят. След пушенето може да бъде трудно да се отървете от миризмата на дим и въглеродни отлагания, така че е по-добре да вземете тиган, който няма да се използва за готвене на други видове храна.

Стърготините се използват готови, изработени от дървесина от всякакъв вид. Ако дървени стърготини са подготвени самостоятелно, те не трябва да бъдат иглолистни, в противен случай готовият продукт ще мирише на смола, което ще разваля целия аромат и ще даде горчивина на месото.

Пушенето на пиле ще изисква форма на алуминий за пилешки труп или фолио от този размер, така че да можете да покриете дъното на тигана и да направите полите. Също така се нуждаете от малка кърпа, изработена от памук.

Капацитет на фолиото

Съставките

За да направите пиле, трябва да вземете:

  • Пилето, с тегло 1-1,5 кг, преди готвене, трябва да се измие, да се изсуши и да се отсече излишната мазнина;
  • 5-6 лъжици сол за трапеза;
  • 2 литра вода;

Ако искате да дадете месото пикантно, то е по-добре да подготвите марината, за която се нуждаете:

  • Вода - 1,5-2 литра;
  • Подправки: червен или черен пипер, канела или друго, според вашите вкусове, или можете да използвате готови подправки за шиш кебап;
  • чесън - 3-4 карамфил;
  • оцет 9 - 1 чаена лъжичка или лимонов сок, вар;
  • захар - 1 чаена лъжичка;
  • сол 3-4 супени лъжици;
  • дафинови листа.
Препоръчва се: Пилешка гърда Coptena у дома - стъпка по стъпка рецепта


Всички съставки, с изключение на чесъна, се изсипват във вода и се варят в продължение на 5 минути. Марината трябва да се охлажда до 20-30 градуса, и пуснете в нея пилето в продължение на 10-12 часа, а след това може да се отстрани от саламурата, изплакнете с чиста вода и се оставя за 1,5-2 часа, за да се отървете от излишната влага. Възстановена пиле, начупена с чесън - сега месото може да бъде пушено.

Избирай пиле

Ако месото не изисква олющване, пилето се нарязва, измива и осолява. Той може да бъде разделен на 2 части и леко отблъснат. След това, с вода с разтворена сол, трябва да излее пилето, поставени в тиган или друг контейнер. Торът трябва да бъде поставен на студено място в продължение на 8 часа, за да може месото да има време, за да се очисти. Може да ускори процеса, ако спринцовката със солена вода, за да кланично инжекции всеки 4-5 см. След това, търкайте пиле с подправки и чесън, въпреки че можете да го направите без тях.

Пушеният процес

В тигана, избран за горещо пушене, изпълнен с дървени стърготини слой от около 2 cm. Над формата на дървени стърготини се поставя в алуминиеви, той може да бъде заменен няколко пъти сгъват фолио ръб ще трябва да се повиши до пилешка мазнина не е класирана в дървени стърготини. Готовият, изтри пиле или част от нея със суха кърпа, пуснат на фолиото и плътно затворен съд с капак увити кърпа който първо е необходимо да се накисва в студена вода.

Пушене на тютюнев дим

В дъното на пота лежахме дървени стърготини, поставяхме нагоре контейнер с фолио и грил под пилето

Месо в импровизирана пушеща камина се поставя на печка. Пожарът трябва да бъде силен за половин час, след това температурата се понижава и тенджерата се държи на бавен огън още 30 минути. След това плочата може да се изключи, но пилето трябва да се остави да се охлади, без да отваря капака.

След 20 минути месото е напълно готово, но ако имате съмнения, можете да пробиете трупа на най-дебелото място - чист сок - гаранция за готовност. Яжте пилето в гореща и студена форма, но кожата от него трябва да се отстрани и да не се яде, защото абсорбира всички изпарения от стърготините по време на готвене.

Пушеното пиле може да се превърне в самостоятелно ястие и можете да го добавите към салати и халофити. Като гарнитура добре пригодени, например, кисело ябълки, пържени в мазнини, оставени след пушене. Белезникави и нарязани ябълки могат да се добавят към пилето по време на пушенето, около 10 минути преди края на процеса.

Също така ви препоръчваме да видите как можете да пушите пиле в завод за фабрика в дома:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Как да използвате подробни инструкции за течен димКак да използвате подробни инструкции за течен дим
Хранителна стойност на пушени пилешки кракаХранителна стойност на пушени пилешки крака
За съхранение и замразяване на пушено пилеЗа съхранение и замразяване на пушено пиле
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Рецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърдаРецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърда
» » Пушено пиле у дома
© 2021 BggeHat.com