Как правилно да маринован свинското месо преди пушене

Пушено свинско месото напълно допълва всяка маса като деликатес, който всеки ще хареса. Може да се готви вкъщи, за да спестите пари, докато го правите по-вкусно, отколкото в магазина. За свинско месо се препоръчва предварително да се използва туршия или туршия, така че месото да стане ароматно и сочно. Има различни рецепти, от които можете да избирате най-подходящите.

Свинска марината

Как да подготвим свинското месо преди пушене?

Закупуването на свинско месо е важен момент, тъй като качеството на ястието зависи от неговото качество. Месото трябва да е свежо и младо. Когато избирате, трябва да обърнете внимание на кожата: не трябва да има петна и жълтеникавост. Също така можете да проверите свежестта, както следва. Необходимо е да докосвате повърхността с пръст - ако зъбът бързо се изравни, продуктът е с високо качество.

Доброто свинско не трябва да има филм или лоша миризма. Цветът трябва да е светъл, тъй като тъмното месо е само в болни и стари животни. Желателно е да има малки вени, тъй като това е знак за добър продукт.

Свинско месо за пушене

За горещо или студено пушене можете да избирате различни части от свинско месо. Скуппула, гърдите и шията са най-добри. Ако използвате марината или туршия за подготовка, вкусът на свинското месо ще бъде отличен. Но преди да преработвате подправките, месото трябва да се измие и да се изсуши. Ако желаете, можете да го изрежете на големи парчета, за да получите по-добре.

Марината за пушене

Маринатата се състои от няколко съставки, между които може да има подправки, зеленчуци, плодове. За свинското месо се препоръчва да се използват доказани рецепти, за да се избегне развалянето на ястието. Например, подходящ е сочен марината с мед.

съставки:

  1. чесън;
  2. зехтин;
  3. лимонов сок;
  4. подправки;
  5. зеленчуци от магданоз;
  6. пипер и сол.

Приблизително 130 ml. смесете маслото с лимонов сок (50 ml) и добавете 50 g мед. Количеството подправки може да бъде определено според вашия собствен вкус, можете да поставите много от тях. Чесън (вземете около 3 карамфил) минава през пресата. Добавете получената маса към останалите съставки, изсипете сол и черен пипер. Маринирайте месото за около 12 часа.

Свинска марината

Свинска маринована на чесън и подправки

Оригиналната рецепта е марината с добавяне на вино. Ще се хареса на истинските гастрономи.

Препоръчително: Рецепти варено-пушени наденица

съставки:

  1. Cahors - 4 чаши;
  2. растително масло - 4 чаши;
  3. босилек;
  4. сол, черен пипер;
  5. горчив прах.


Всички съставки трябва да бъдат смесени, количеството на подправките се определя на вкуса. Свинското месо трябва да се постави в марината и да се накисва за най-малко 9 часа. Тази опция е идеална за горещо пушене, продуктът ще бъде наистина вкусен.

Друга интересна рецепта: туршия с плодове. Месото е изключително нежна и сочно.

съставки:

  1. киви плодове - 2 бр.;
  2. мандарин - 1 бр.;
  3. кардамон;
  4. Настъргана мащерка - 3 ч.л.
  5. Чили - 1 бр.;
  6. сол.

Tangerine сок трябва да се възползват максимално от резени плодове и киви или котлет или кайма. Съставките се смесват и добавят подправки. Между другото, подправките могат да бъдат избрани по Ваша преценка. Месото трябва да се постави в марината за около 3-4 часа. След това може да бъде изпратено в помещението за пушене.

Пиле за свинско месо

Много хора се чудят защо е необходима туршия за свинско месо - вече може да се окаже доста вкусно, без да се отделя време за подготовка за пушене. Но има някои причини, поради които трябва да мислите за използването на саламура. На първо място, това помага да се удължи срока на годност на свинското месо. Колкото по-наситена е накисната течност, толкова по-дълго месото няма да се разваля.

Пиле за свинско месо

Опростен саламура за свинско месо

Солната луга дезинфекцира месото, убива микроби и хелминти. Поради това процесът на гниене се забавя и човекът не рискува да бъде заразен с паразити. В допълнение, саламура увеличава соковете на продукта, а подправките правят месото по-ароматично.

За готвене ще ви трябва:

  1. сол;
  2. пипер;
  3. дафинови листа - 10 бр.;
  4. подправки за свинско месо.

Солта трябва да се постави около 150-200 грама на 5 литра вода. В допълнение към това се добавят останалите съставки. Всичко, което трябва да заври и извадете тавата от огъня. Свинското месо се поставя в саламура и се оставя за около 8 часа. През това време тя ще може да абсорбира подправки и сол. От време на време се препоръчва смесването на парчетата.

Много кулинарни експерти препоръчват добавяне на скилидки чесън. На средно пот те могат да бъдат използвани 4-6 парчета. Чесънът придава на крайния продукт приятна миризма. Тази саламура е идеална за всякакъв вид пушене. В същото време е лесно да се подготви и не изисква големи парични разходи. Добър вариант за тези, които предпочитат да не губят време и енергия при готвене марината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти на ястия с течен димРецепти на ястия с течен дим
Топла и студена пушене салам у домаТопла и студена пушене салам у дома
Рецептата за пушене на говеждо месо у домаРецептата за пушене на говеждо месо у дома
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
» » Как правилно да маринован свинското месо преди пушене
© 2021 BggeHat.com