Готвене на горещо пушени ребра в марината

Пушените ребра са деликатес, който може да се използва като лека закуска или за приготвяне на други ястия. Продуктът е популярен сред gourmets, тъй като е сочен, нежен и с пикантен и богат вкус. Може да се закупи от магазина, но е по-добре да готвите сами. Ако пушите вкъщи, можете да постигнете точно вкуса, който е приятен за човека и цялото семейство. Рецептата за горещо пушене е проста и дори специалист по кулинарни изкуства може да се справи с нея.

Как да изберем и подготвим продукт?

За да направите пушените ребра наистина вкусни, трябва да изберете и подготвите продукта правилно. Трябва да купите опции с малко количество мазнини върху костта. Месото не трябва да е малко за готвене в помещение за пушене. Ребрата трябва да са пресни, така че съдовете с тях са наистина вкусни.

Също толкова важна е фазата на подготовка, която трябва да се извърши съгласно всички правила. Ще ви е необходим остър нож, който трябва да се реже по цялата дължина на хрущяла. Гърбът трябва да бъде отделен (ако е такъв), за да се получи гладка ивица от ребра. Излишната част може да се използва, например, за супа.

Свежи ребра

Препоръчително е да изберете ребрата с малко количество мазнини

След това продуктът трябва да се почисти от бялото фолио, което ще предотврати пушенето. Можете да направите това с нож, разделяйки ненужната част от основната.

Между другото, ако няма достатъчно място в помещението за пушене, то ястието може да бъде извито в епруветка и обвито с нишка. След това продуктът ще поеме по-малко място и ще бъде по-лесно да готвите.

Следва да се отбележи, че месото е по-меко, ако се готви преди последващата топлинна обработка. Ако желаете, можете да добавите подправки, за да получите по-интензивен вкус. Важно е да се има предвид, че е невъзможно веднага да се постави свинското месо в кутията за пушене от готварска печка. Трябва да го охладите и да стоите поне за няколко часа, а за предпочитане един ден или повече. Тогава тя ще се наслади на вкуса си и ще се превърне в една от любимите си деликатеси.

Салат за ребра с чесън и водка

Един от най-простите и в същото време успешни солни разтвори се приготвя, както следва. Трябва да вземете 1 литър вода, 3 дафинови листа, черен пипер и чесън на вкус, 50 ​​мл водка, супена лъжица захар, 120 грама сол. Всички съставки (с изключение на водка) трябва да се смесват и варят, като се отстранява пяната, докато тя се образува. След кипене, изключете и оставете да се охлади.

Месото трябва да се излива студен разтвор, така че да е напълно покрита. Не е нужно да го варете, просто го оставете в сместа. Определеното количество съставки се изчислява за 2 кг ребра. Самият капацитет трябва да се остави на хладно място в продължение на 3 дни. След това изсушете и разтрийте с подправки, смесени с водка. След това, рецептата изисква продуктът да бъде обвит с хранителен филм и да бъде изпратен в хладилника за един ден. Сега свинското месо ще бъде готово за горещо пушене. Калорийното съдържание на такъв продукт е 277 kcal на 100 g.

Марината с доматена паста и мед

За да приготвите необичайни ребра, за да вкусите в пушенето, ще трябва да направите добра маринада предварително. Има интересна рецепта, подходяща за това ястие. Колко време отнема да се накисва? Желателно е за един ден, но е възможно и по-малко.

Пушени ребра

Пушени ребра в доматен марината

съставки:

  1. бира - литър;
  2. чесън - 1 глава;
  3. растително масло - 80 ml;
  4. лук - 3-4 броя;
  5. мед - 2 супени лъжици. лъжици;
  6. Оцет балсамов - 4-5 супени лъжици. лъжици;
  7. доматена паста - 150 г;
  8. подправки, сол и черен пипер на вкус.
Препоръчваме: Колко бързо да пушите шунка в домашни условия

Необходимо е всички съставки да се смесят в 250 ml вода. Добавете ребрата към получената маса и я оставете на тъмно място за 12-24 часа. През това време те ще имат време да се потопят добре и можете да започнете да ги пушите. Ястието ще се окаже наистина вкусно, тъй като рецептата е нестандартна. Пушените свински ребра напълно съчетават различни туршии, печени или варени картофи, както и пресни зеленчуци.

Подготовка на варени ребра

Някои хора предпочитат варени пушени ребра и те могат да бъдат разбрани. Този продукт е особено деликатен и сочен. Той се подготвя просто. Той ще трябва да готви ребра в проста вода заедно с ябълчна киселина, захар, сол, чесън и дафинови листа. Можете да добавите подправки на вкус. Кухнята се нуждае от 30 минути до един час.



Варено-пушени ребра

След охлаждане е важно да поставите свинското месо заедно с разтвора в хладилника. Там да държат около 2-3 дни. След това можете да го изсушите и да го поставите в помещение за пушене.

Трябва да се отбележи, че варено-пушените ребра имат почти същото съдържание на калории като обикновените.

Процесът на пушене на ребрата в помещението за пушене

Когато ребрата вече са мариновани, можете да започнете да ги пушите. Добър вкус на ястието ще бъде получен, ако процесът е напълно изпълнен. Първо трябва да подготвите пушенето. Между другото, можете да си направите сами от импровизирани материали. За да направите това, трябва да вземете метална небоядисана тиган или кофа, определено ви трябва капак. Вътре в този контейнер трябва да се поставят решетки, които по-късно да поставят продукта. Поставете домашно помещението за опушване върху тухлите. Разредете огъня под него и се уверете, че не избледнява и не горя твърде много. В самото помещение за пушене трябва да има дървени стърготини от плодни дървета.

Пушенето на ребрата в опушената камера

След приключване на подготовката трябва да поставите върху решетките на ребрата. Загрейте ги за около 3 часа на средна температура. Приблизително на всеки 15-30 минути е необходимо да пуснете дим под капака, така че ястието да няма горчив вкус.

Когато свинското месо се приготвя, то трябва да се охлади и наряза. След това можете да се сервирате на масата като лека закуска или основно ястие.

Бих искал също така да отбележа, че липсата на улична пушеща камера не е извинение за отказ да се подготви това ястие. Има рецепта за апартамент, който е също толкова добър. Можете да направите както варено и пушено свинско, така и обикновено. За да направите това, ще ви е необходима умивалня с хидравличен печат. Този капацитет ще трябва да бъде поставен върху печката, да се поставят чиповете и да се запали горелката. След това просто трябва да поставите ребрата на решетката и да изчакате, докато бъдат готови. Колко време ще отнеме? Приблизително 2-3 часа. Важно е да не ги преекспонирате.

Пушенето на ребрата

Пушени ребра у дома

Какви ястия могат да се приготвят с ребра?

Пушените ребра са независимо ястие, но това не означава, че те не могат да се използват като съставка. Има рецепти, в които можете да добавите това пушено. Например, различни супи. Сред тях са грах, картофи, целина и заквасена сметана, борш, соянка.

Супа с ребра

Супа с пушени ребра

Има не само първите ястия, но и втората. Например: задушено с картофи, зеленчукова саксия с моркови, зеле, гъби и задушено зеле. Можете дори да направите унгарска салата. Той има същата композиция като Оливие, но вместо наденица те поставят ребра.

Ястия с варено-пушено свинско месо ще бъдат орнаменти на всяка маса, така че да ги направите ще бъде правилното решение. Разбира се, ребрата, приготвени в помещението за опушване, са най-подходящи, тъй като човек не може да се съмнява в качеството им. Въпреки че съдържанието на това ястие е доста високо, но понякога може да се поглезите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Рецепта за грахова супа с пушени ребраРецепта за грахова супа с пушени ребра
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Марк 6060 преглед на пушенето за пушенеМарк 6060 преглед на пушенето за пушене
Ароматна супа за готвене с пушени ребраАроматна супа за готвене с пушени ребра
Правилно пушене на овнешки ребраПравилно пушене на овнешки ребра
Как да пушите агне вкъщиКак да пушите агне вкъщи
» » Готвене на горещо пушени ребра в марината
© 2021 BggeHat.com