Събираме домашно опушване от тавата със собствените си ръце

Харесва ли ви пушено месо, риба, зеленчуци, сирене? Всичко това може да се подготви самостоятелно! Например, ако сте направили отделение за пушене от готварска печка под налягане със собствените си ръце. Smokehouse позволява използването на горещ метод за пушене за приготвяне на различни продукти.

Smokehouse ще бъде готов след няколко минути, ако имате предварително необходимите "аксесоари":

  1. вземете пот или готварска печка с голям обем;
  2. натрупваш манган, може да си стар;
  3. намери две тухли;
  4. Намерете стар барбекю грил;
  5. да вземе pelmennitsu от метал;
  6. Вземете чиния, чийто диаметър е малко по-малък от диаметъра на тигана;
  7. както и чипове за пушене (за една порция, достатъчно са няколко чипа);
  8. въглища или дърва за огрев.

Първо, трябва да поставите фреза на земята и да заредите тухли в него. На тях поставете тигана. На дъното излейте малко чипове. На него можете да поставите чиния - това ще капе на мазнини.

На печката са поставени саксии

Задайте тигана на фурна

След това поставете решетката така, че да лежи до стените на около една трета от дъното. От горе поставете пельменница.

Поставяме решетка и пелменицу

Той поставя това, което се планира да пуши. Затваря капака. Пушенето е направено от собствените си ръце.

Подобен дизайн може да се приложи и у дома. Тогава вместо барбекю ще има печка. И е необходимо да се предвиди качулка: за това, готварският под налягане премахва вентила, маркуча се вкарва в дупката, която се изважда в прозореца.

Съвети ценители

За да пуши, работи добре и пушеното ястие се оказа вкусно, струва си да се вземат предвид някои от нюансите. Така че, бедрените чипове дават киселия вкус на крайния продукт. Иглолистните сортове дават горчивина.

Aspen има още един ефект - дава вкусен вкус. Пушените продукти на бреза получават лек вкус на катран. Най-подходящите за много фенове са наречени чипове от ябълки, сливи и круши.

Можете да добавите няколко чипа към чипсът на касис, череша или мента. И също клонки от хвойна.

Смята се, че ако димът е напоен преди пушенето, димът, преминаващ през влажно дърво, ще остави в него вредни вещества.

Ден на рибите

Можете да пушите със собствените си ръце! Преди всичко - риба. Преди началото на процеса, се правят разфасовки върху кланичния труп и се изпичат лимонови филии. Можете да скара риба с подправки. Подходящи са различни подправки, копър и магданоз. За рязкост можете да добавите чили и чесън.

Рибени пържоли, които пушачите дават, съветват преди марината. Като солена смес се използва: водата се комбинира със сол, дафинови листа и черен пипер. Всичко това може да бъде поръсено с лимонов сок или да добавите нещо друго. Всъщност, маринатата може да бъде всичко. Има рецепти с мед. Pomarinov, рибата трябва да бъде избърсана или леко изсъхнала. Процесът на пушене на риба отнема четиридесет минути до един час и половина.

Препоръчително: Защо да изхвърляте, да направите по-добра стая за пушене


Пушена пъстърва в тенджера

Пушени морски дарове също са добри - скариди, омари, раци. Те не трябва да бъдат подготвени предварително, можете да излеете соев сос и лимонов сок. След като морските дарове са пушени в продължение на 20-30 минути, те могат да бъдат поръсени с масло - кремообразно или маслинено. Или бяло вино, както правят във Франция.

месо на компанията

За направата на месо пушени продукти домашно опушване - чудесен вариант. Можете да готвите колбаси, особено тези, които са със сирене вътре. Достатъчно е да се къпят петнадесет или двадесет минути.

Пушени колбаси

Пилето ще изисква повече време: краката и филетата се пушат около половин час. Важно е да не прекалявате, в противен случай месото ще бъде прекалено сухо. Преди това пилето може да се накисва в една и съща марината, която се предлага за риба.

Заравянето на птица е по-трудно. По-добре е да го наварите преди полуготовата подготовка или да се печете.

Изящен деликатес е пушено свинско филе, приготвено със собствените си ръце. Той се накисва от три до пет часа с пресен копър (може да бъде много).

Мариновано свинско месо

След това нарязайте месото и скилидния чесън от сърцето. Пригответе се за четиридесет минути. Свинските ребра също работят добре в домашна пушеща камера. И като съпровод на свинско се предлагат различни зеленчуци и горещ сос. За говеждо и агнешко месо, сосове от червени боровинки или червени боровинки са много подходящи.

Можете да пушите мазнини. Тя, подобно на месото, леко се избърсва, преди да се изсуши и пуши.

Вегетарианска маса

Вегетарианците също имат какво да ядат: home smokehouse тя ще дойде по-удобно. Зеленчуците и гъбите могат да бъдат не само допълнение към месото, но и самостоятелно ястие. Можете да готвите "с дим" сладки пиперки, патладжани, малки тиквички, лук, домати и царевица. Процесът отнема двадесет до тридесет минути.

От гъби са особено добри за пушене бял, podberezoviki и boletus. Маслото също е много вкусно. За гъби е добре да използвате марината от пипер, соев сос, билки, зехтин.

Пушени зеленчуци

Пушени гъби

Сиренето също се пуши отделно. За да направите това, тя се нарязва на парчета, а фолиото се поставя върху пелменицата. Сервирайте сирене с маслини, можете да го придружите с грозде, ядки, сервирайте вино.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Smokehouse от хладилника със собствените си ръце на занаятчиите за бележкаSmokehouse от хладилника със собствените си ръце на занаятчиите за бележка
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Уют от медицински биксеси със собствени ръцеУют от медицински биксеси със собствени ръце
Горещо пушене в бъчви самостоятелно направени структуриГорещо пушене в бъчви самостоятелно направени структури
Как да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средстваКак да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средства
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Изграждане на умивалника за риба от импровизирани средстваИзграждане на умивалника за риба от импровизирани средства
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Уют от парче тръбаУют от парче тръба
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
» » Събираме домашно опушване от тавата със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com