Изграждане на умивалника за риба от импровизирани средства

Пушените рибни продукти винаги са били считани за деликатес, а също и основен атрибут на бирата. Купете го в магазините не е евтино удоволствие, а дори и производството му може да бъде съмнително. Рибите могат да бъдат пушени със собствени ръце и не е нужно да купуват готови пушилни за това, тя може да бъде изградена от импровизирани елементи. Размерът на оборудването ще зависи от количеството на продукта за пушене, разбира се, ако сте запален рибар и правите семейството си щастлив всеки ден с богат улов, то си струва да мислите за по-обширни инсталации.

Домашна умивалня за студена пушена риба

Студено пушене е предназначен за събиране на риба за дълъг период на съхранение, се използва за голям брой бързо развалящи се продукти. Ето защо, ако няма възможност да направите голяма пушечна фабрика със собствените си ръце, можете да използвате обикновен метод за пушене на студено. За да направите това, имате нужда от широк ръкав от плътен полиетилен, четири вертикални стълба с височина най-малко 1,5 метра и тел, която ще служи като напречна греда за окачване на риба.

Уют от полиетилен

Уют, изработена от полиетилен със собствени ръце

След това всичко се извършва на етапи:

  1. се избира еднаква земя, един квадратен метър е достатъчен;
  2. Полюсите се движат на еднакво разстояние един от друг, образувайки квадратна основа;
  3. между тях се изтеглят телени пръти, за да се спре рибата, а труповете не трябва да се допират един до друг;
  4. под дъното е монтирана кофа от горящи въглища и положена със свежа трева върху тях, за да се образува дебел дим;
  5. всичко това над опънатата полиетиленова втулка, предварително зашита отгоре, а долните ръбове са добре притиснати към земята.

По този начин, домашното строителство на първия ден може да отнеме 3 часа, в процеса на което е необходимо да добавите зелена трева. След това полиетиленът се отстранява за вентилация, а на следващия ден пушенето трябва да се повтори.

Как да си направите топло помещение за пушене

От кофата

Горещо пушене на риба Това не отнема много време, така че процесът може да се извърши в няколко удара. Най-лесният начин да пушите риба със собствените си ръце е да използвате конвенционална кофа.

Пушенето от кофата

Пушенето, горещо пушене, направено от кофа

В дъното на кофата, инсталирана на огъня, се изсипва чипове за пушене. След като се появи димът, в горната част на кофата се поставя решетка с трупове на риба. След 30-45 минути вече можете да ядете готов деликатес.

Кофа за пушене

От хладилника

Със сигурност в един стар навес или в дача, един стар хладилник в съветски стил стои под инструментите и различни дреболии. От него ще получите чудесна уютна къща, която може да се използва многократно.

Уют от хладилника

За помещението за пушене ще ви трябва само метална кутия, всички останали вътрешни елементи трябва да бъдат премахнати. В горната част на хладилника е направен малък отвор за комина със собствени ръце, три надлъжни ъгъла са монтирани във всяка страна, разстоянието между двата горни ъгъла трябва да съответства на дължината на труповете на рибата. На тях ще бъдат монтирани решетки с куки. На долната двойка ъгли ще се инсталира палет за натрупване на мазнини, който се загрява от продукта.

Хладилник-опушвална

Уют от стар хладилник

Тази домашна умивалня може да функционира от котлона, е инсталирана на дъното на хладилника и е покрита с палет с дървени стърготини или чипове. Наличието на твърда магнитна лента на вратата е добре дошло, тъй като изисква тясно запечатване.

Уют от хладилника

Като източник на огън се използва електрическа гореща плоча

От цевта



Метална цев може да бъде намерена във всеки летен обитател или собственик на селска къща. От него можете да направите надеждна пушеща камера, която ще служи за дузина години. Процесът на пушене в него не се различава от производствения процес. Ето защо, ако дъното на цевта е изгнило и вече не е подходящо за експлоатация, дайте му втори живот в името на пушенето. Освободете го със собствените си ръце от ненужно дъно.

Препоръчваме: Домашна електрическа камера за пушене

Пушенето от барел

Вътрешната цев е оборудвана с пръчки или решетки на две нива за окачване на риба. Устройството е инсталирано на тухли или камъни, между които е изградено огнище. Така получаваме пушене за пушене. Но ако огнището е във формата на отделна печка с комин към цевта, този процес ще осигури студено пушене.

Студено пушене от цевта

Домашна умивалня от стар варел

На този видеоклип можете да видите основното устройство на една пушеща камера от барел:

Ако погледнете внимателно ненужния метален скрап на собствения си сайт, можете да направите една пушечна фабрика със собствените си ръце от почти всичко:

  • от газовия цилиндър;
  • от неръждаем лист;
  • от барбекюто и стария барел;
  • от тухли.

Като източник се използват както противопожарни, така и електрически нагреватели.

Уют със собствени ръце за домашна пушена риба

Не всеки има възможност да стигне до дачата през студения сезон, въпреки че риболовът в този период продължава и въпросът е как да го направя пушенето за домашна употреба тютюнопушенето. Всяка домакиня ще намери котел или обикновен матрак, така че конусовидният капацитет ще направи удобно да поставите решетка и палет без допълнителни крепежни елементи. Желателно е "ушите" да са не само отстрани на съда, но и от капака.

В капака на котела направете десетмилиметрова дупка, през която преминава комина. Дупката се поставя в дупката с резба вътре, където е фиксирана с гайка. Горният край е снабден с гъста гумена тръба. За плътно прилепване на капака на "ушите" се правят отвори за болтовете и се поставя уплътнение от паронит.

Smokehouse на котел

Казан, преобразуван в помещение за пушене. Коминът се изрязва отгоре, за да се премахне димът от стаята

С вашите ръце от калай, направете печене лист с дъски под натрупване на мазнини, така че има празнина за проникване на дим от дървени стърготини, които ще бъдат изложени на дъното на миди. Последното ниво е решетката за риба.

Грил за риба

Рибата е поставена на решетката

Smokehouse се полага на бавен огън, докато тръбата трябва да се свали в трилитров буркан с вода, където трябва да има още една тръба, но с изхода към вентилатора или вентилационния канал. Това ще се отърве от дима в апартамента. Тук може да се направи пушене за пушене в апартамент със собствени ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Устройството за пушене за гараж практически съветиУстройството за пушене за гараж практически съвети
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
Преглед на пушенето пушена пушена гастрономПреглед на пушенето пушена пушена гастроном
Студено и горещо пушене човекСтудено и горещо пушене човек
Рецептата за студена и гореща пушена кашаРецептата за студена и гореща пушена каша
» » Изграждане на умивалника за риба от импровизирани средства
© 2021 BggeHat.com