Пушенето на риба на риболовно пътуване

Не е ли гурме празник, печена риба, уловена само на риболовно пътуване? И ако това е платика, сом, змиорка или костур, дом и без пръсти могат да се върнат - поглъщат. Почистващата пушачка е подарък за истински рибар. Пушенето на риба е топло и студено. Помислете кой е по-подходящ за използване на открито.

Копим риболов

Горещото пушене е различно от скоростта на готвене на хладилника на продукта. Но също така и за ядене на риба, подготвени по този начин, е необходимо бързо - за 3-4 дни, вместо за 2 седмици, както при студено пушене.

Туризъм

Много рибари вземат много риболовни принадлежности с тях, включително пушене за пушене. Помещенията за пушене могат да бъдат направени фабрично или направени на ръка.

Туризъм

Туристическа газова пушеща камера

За да направите това, дебелина от неръждаема стомана от 1,5-2 mm. От него трябва да заварявате кутия, закрепена към страните на дръжката, за да улесните носенето на помещението за пушене от място на място. В горната част на кутията трябва да има затворен капак. През деня пробийте няколко дупки. В една от стените, за да се оборудва вратата, така че е удобно да се разбърква клоните. Височината на кутията е не по-малка от 25 см, тъй като на тази височина ще има щифтове, задържащи решетката за поставяне на рибата. Помещенията за пушене са готови.

Стъпка по стъпка рецепта за пушене на риба в мини smokehouse

На дъното на кутията на пушача лежеше шепа сухи клонки или стърготини от елша, бреза, череша. Няколко клона от планинска пепел ще придадат на крайния продукт необичаен вкус. Ако няма подходящи дървета в близост до мястото на риболов, ще трябва да вземете клони и дървени стърготини с вас. Те могат да бъдат закупени на пазара или в супермаркет.

  1. Поставете решетката върху хоризонталните щифтове. Тя може да бъде взета от стара готварска печка или направена по поръчка.
  2. Поставете изкормата риба в един слой на решетката. За да опитате рибата е по-наситено, първо трябва да се осолява, да се подправя или да се маринира за няколко часа.
  3. Върнете горната част на кутията с капак и я поставете върху огъня или я окачете.
  4. Вътре в помещението за пушене димът преминава през пукнатините между стените и дупките в долната част. Пожарът няма да може да се изпари в чекмеджето без достъп до въздуха.
Препоръчваме: Как да направите пушене от барел за студено пушене



На 2 кг средно големи риби ще се изразходват не повече от 40 минути.

Как да пушите риба без метална умивалня

Ако риболовът не е включен опушвална и рибни деликатеси като, можете да го направите на място. Особено удобно е да се подреди на глинен бряг.

  1. Съберете камъните и ги поставете по такъв начин, че да направите тръба. Вътре трябва да се поставят 5-6 големи риби. Ако наблизо има стара бъчва без дъно или кофа, това е още по-добре.
  2. На дъното на тръбата поставете подходящи клони от широколистни дървета и храсти. Иглолисените не могат да бъдат, тъй като съдържат смола и рибата ще има горчив вкус.
  3. Свийте рибата по телта през очите и виси във вътрешността на импровизираната стая за пушене.
  4. Покрийте горната част с нещо като капак, още по-добре - пликче.
  5. Около помещението за пушене, за да построиш огън, така че да прониква през пукнатините навътре. Внимавайте за пламъка, така че димът да върви равномерно.
  6. Ако пушенето ще има стени само от три страни, през дупка, вместо в четвъртата стена, да построи огън точно отвътре. Изчакайте да изгори и започнете да пушите.

Домашна умивалня на екскурзия

След 2-3 часа пушенето може да приключи.

Уют за 1 минута

Още по-лесно е да се построи умивалница за риба в дупка на риболовно пътуване на обикновен пръстен бряг.

  1. Изкопайте дупка 0,5х0,5х0,5 м.
  2. От пръчки за изграждане на решетка, ги заби в стените на дупката на разстояние от 15-25 см от дъното.
  3. На решетка гъсто да се комбинират средно големи риби.
  4. Отстрани, направете копаене, за да получите дъното на дупката и да построите огън от клоните. Те трябва да са леко влажни, така че да не горят, а да пушат.
  5. Заградете тунела, така че достъпът до въздух спира и огънят изгасва и димът изчезва.
  6. Уверете се, че в помещението за пушене се дава гъст дим.
  7. Завъртете рибата на скарата на всеки половин час.

Пушенето се счита за завършено, когато рибата придобива златен униформа. Това ще се случи 2-3 часа след началото на процеса.

Няколко нюанса. Рибата преди осоляването трябва да извади хрилете и да източи кръвта. Някои рибари не остъргват скалите. Голяма риба осолена най-малко 5 часа, средната - 3 часа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
Студено и горещо пушене човекСтудено и горещо пушене човек
Популярен начин да се пуши скумрия в пушенетоПопулярен начин да се пуши скумрия в пушенето
» » Пушенето на риба на риболовно пътуване
© 2021 BggeHat.com