Коптим с аерогрила

Вероятно няма никой, който по един или друг начин няма да хареса пушената храна. В този случай можете да пушите почти всяка храна, която имате на ваше разположение: свинска мас, месо, риба, сирене и много други. Храната, приготвена по този начин, ще излъчва такива аромати, пред които е много трудно да се устои. Но за мнозина процесът на пушене е свързан с екскурзия до природата, където специални прекрасни пушеки се приготвят в специални пушачи. Технологиите обаче не стоят неподвижни и, за да задоволят тези нужди, изобретят и измислят въздушен дизайн, който позволява на пушещия процес да се извършва вкъщи. Тютюнопушенето на различни продукти не е по-лошо по отношение на вкуса, по-традиционното пушене в пушенето.

Пушенето в аерограма

Най-често срещаният продукт, който се използва при пушенето, е разнообразието от риби. Приготвен по този начин, той оказва влияние върху вкуса и миризмата му, но е важно да запомните, че прекомерната консумация на такава храна няма да бъде много полезна за вашето тяло. Има две основни неща метод за пушене на риба в aerogril:

Всеки метод има свои собствени характеристики и изисквания, както за продукта, така и за свързаните с него материали. При горещо пушене рибата трябва първо да бъде внимателно приготвена - изкормена и добре изсушена. Процесът на пушене може да се извърши както с помощта на дървени стърготини, така и с помощта на конвенционалните течен дим. Ако използвате втория вариант, преработената риба трябва да бъде правилно покрита с тази консистенция и да я остави да маринова за 30-40 минути.

Риби в течен дим

Смесена риба с течен дим

След това настройваме настройките на airgrove така, че вентилаторът на устройството да работи с неговата средна скорост. Температурата е около 150-180 градуса. След половин час можете да приготвите риба от устройството, да я разнесете с масло и да го увиете с фолио.

Риба в фолио

Увиваме пушената риба във фолио

При студено пушене, алгоритъмът на действията е идентичен, с изключение на това, че настройките на аерогрила ще се различават леко. Скоростта на охладителя трябва да е под средната и температурата да е около 70 градуса.

Препоръчително: Рецепта за студена пушена риба у дома

Струва си да се отбележи, че размерите на аерогрилите са много ограничени, което прави невъзможно приготвянето на големи риби в него. Също така е важно да се гарантира, че храната за готвене не докосва стените на устройството, което може да повлияе неблагоприятно на работата на аерогрила.

Процес на тютюнопушене в aerogrill с обшивки от елша

Струва си да се отбележи, че приготвянето на храна в аерогрили не изисква специални знания и умения. Достатъчно е само да проучите подробните инструкции за устройството, които описват основните характеристики и режимите на готвене. Може би най-важното е подготовката на рибата.

Помислете, например, за пушенето на костур в това звено. Като начало, рибата се почиства от люспи, изкормва се, премахва всички ненужни и се измива.

Почистете костурчето

Орезата трябва внимателно да се почисти

За по-интензивен вкус рибата може да бъде предварително маринована:

Сол - на вкус;

Пипер - на вкус;

Лимонов сок - 1 чаена лъжичка;

Соев сос - 1 супена лъжица.

В тази марината, рибата се държи около половин час. Докато това се случи, можете да направите подготовката на обшивката на елша. Първо те се накисват в топла вода, приблизително 10-15 минути.

Одеяла във вода

Чиповете трябва да се накисват във вода

След това дърпаме стърготините от водата и ги слагаме на дъното на устройството или на табела.

Последният етап ще бъде полагането на риба на решетката. След това задайте средната скорост на вентилатора и температура около 180 градуса. И това е всичко! Остава само да изчакате 30-35 минути и да се насладите на вкуса пушена риба.

пушена костур

В заключение

Няма значение кой продукт ще изберем за готвене в aerogrill. Дали това е месо, мазнини, сирене или, както в нашия случай, риба. Във всеки случай всеки продукт, приготвен по този начин, ще се различава благоприятно от аналозите на магазините, които са широко представени в много магазини. Да, и много по-хубава е храната, която той е приготвил със собствените си ръце, сякаш знаеше, че ще има минимални вредни вещества, които не могат да се кажат за продуктите, продавани в магазина. Така че можем да кажем, че всички любители на пушени деликатеси трябва да помислят за възможната покупка на това устройство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Технология на пушенето на риба от миналотоТехнология на пушенето на риба от миналото
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Студена и гореща пушена сьомгаСтудена и гореща пушена сьомга
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
» » Коптим с аерогрила
© 2021 BggeHat.com