Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работа

Разнообразие от ястия, приготвени с помощта на тютюнопушенето, като много хора. Но за да купуват готови продукти, произведени по промишлени методи, някои потребители се страхуват поради възможното наличие на химикали в пушените продукти. Ето защо домашните пушачи стават все по-популярни. Различните типове умивалници ви позволяват да подготвите необходимите продукти в апартамента, на парцела и дори на екскурзия. За това не е нужно да се притеснявате за пушач: можете просто да изберете от тези, които са на разположение за свободна продажба.

Има два начина за задушаване на храната: топла и студена. Съответно, видовете пушещи помещения ще се различават по техните характеристики.

Видове пушеци и принципа на тяхната работа

Както вече беше споменато, пушенето се използва за приготвяне на ястия по метода на горещо и студено пушене.

Умивалници за студено пушене

Студеният пушен продукт се получава при температура от 18 до 25 градуса. В същото време влагата се отстранява постепенно от коритото за готвене и общата продължителност на процеса достига три дни. Така замърсеният продукт се съхранява много по-дълго от горещо пушено ястие.

Пушенето за студено пушене е проектирано така, че димът, достигащ суровината, да е вече студен. Компонентите на устройството са:

  • където е спрян продуктът;
  • генератор на дим или пещ;
  • комин.
Студено пушене

Така изглежда като пушене за студено пушене

Принципът на пушенето за студено пушене е както следва:

  • В отделението за пещ се поставят дървени стърготини. За да придадете на ястието желания аромат, можете да изберете талаш от различни видове дървесина. Обикновено изберете плодове, но също така ще отговарят на върба, елша, липа. Не се препоръчва използването на иглолистни дървета за тютюнопушене: поради повишената си вкус, продуктът може да бъде развален само.
  • когато изгарянето създава естествено течение, димът навлиза в комина. Охлаждайки там, тя прониква в камерата за пушене, където пушеният продукт директно се пуши.
Smokehouse HK

Основните елементи на пушенето:
1. Камина
2. Комин
3. Камера

За пушенето, инсталирано на открито, коминът е подреден под формата на изкоп. Той се копае дълбоко и широко върху щипката щик. Над тази канавка покрива с шисти или лист от желязо, лежеше копка, така че димът да не излиза ненужно.

Димоотвод

Коминната камера се задълбочава в окопа

Умивалници за горещо пушене

Горещото пушене се различава от студеното пушене, тъй като процесът се извършва при температура от 35 до 150 градуса. Съответно, приготвянето на продукта е много по-бързо: от няколко часа до един ден. Фенове на горещо пушене предпочитат този метод не само заради своята скорост, но и защото в този случай влагата от продукта практически не изчезва и ястието се оказва, че е достатъчно дебело. Срокът на годност на съдовете, приготвени по метода на горещото пушене, е малък.

Пушенето за горещо пушене е подредено малко по-различно, отколкото при студено. Ако в първия случай камерата за пушене е отделена от димовия генератор и комуникирана с нея с комин, тогава с горещо пушене всичко се извършва в едно затворено пространство.

В резервоара, разделени хоризонтално чрез решетка, отгоре изгорените чипове, а продуктите, предназначени за пушене, се окачват отгоре. Димът, излъчван от горивото, обхваща суровините, като по този начин се получава пушенето. След това димът прониква през комина, в съответствие с принципа на обикновена пещ.

Препоръчваме: Преглед на професионални пушещи заводи Ишица


Пушенето

Съставни части пушенето пушене Те са следните:

  • контейнер;
  • решетка;
  • комин.

Умивалниците от двата вида са стационарни и преносими. Тези два вида се различават по обем и в случая на комина за пушене тип "пушене". В случай на стационарна инсталация на помещение за опушване, както е споменато по-горе, коминът се изкопава в земята. В помещения за пушене от преносим тип за отстраняване на дим се използва тръба, свързваща камерата за пушене и димовия генератор.

Изграждането на помещение за опушване по време на екскурзия

За тези, които искат да вкусят пушени деликатеси от собствената си подготовка, докато се разхождате, се препоръчва да се организира пушене за пушене. За това са необходими само няколко елемента и дори човекът, който не го е направил, ще се справи с инсталацията. За да направите студен пушач на спирка, трябва да вземете:

  • полиетиленово фолио;
  • куки за окачване;
  •  материал за рамката, например няколко ленти.

Така че, за маршируването на устройството пушенето пушене, следва:

  1. Изберете място с наклон най-малко 60˚;
  2. в горната част на хълма, изграждане на скелетна рамка и обвиване с полиетиленово фолио;
  3. в долната част на склона подгответе място за пожара;
  4. за свързване на камина със скелетна "тръба", която може да бъде построена с помощта на клони, полиетилен и трева;
  5. В рамката поставете куките и окачете продуктите върху тях.

За да се направи пушене за горещо пушене, е необходимо много по-малко усилия. За това имате нужда от:

  • капацитет, например кофа;
  • Решетката с диаметър, съответстващ на долната трета на кофата;
  • покрие.

Под дъното на кофата се поставя огън, в дъното са разпръснати стърготини и храната се поставя върху решетката. За да може димът да остане в камерата за пушене за по-дълго време, е необходимо да се покрие кофата с капак, но да се остави малка празнина за изхода на дим.

Пушенето от кофата

Огънят се размножава точно под кофата

Ако няма желание да се забърквате с оформянето на помещение за пушене в лагера, можете да закупите преносими промишлени устройства. Освен това се произвеждат устройства, които позволяват продуктите за пушене в апартамента. Те са с две модификации: електрически и за отопление на газ. От улицата стационарни пушачи вкъщи се различават само в това, че нагревателят не е пламък, а електричество или газ. В електрическите кули е монтиран ТЕМ (отоплителен електрически нагревател), а газът е монтиран върху газовата печка.

Полезна конструктивна особеност на домашните пушачи е водният печат. Това е корито, което минава по периметъра на стените на апарата близо до горния ръб. Там се събира вода и се поставя капак. Тази врата е проектирана да отсече миризми, които се появяват в процеса на пушене. Извличането на дим се осъществява чрез фитинга във капака. Той трябва да бъде свързан с качулката посредством специална тръба.

В промишленото производство са описани опушвачи от двата вида - горещи и студено пушене. От дома преносими те се различават само в обемите и дизайна на качулката. Най-често индустриалните пушачи са електрически.

Полезни съвети

В заключение, искам да дам някои съвети на онези, които искат да направят пушен деликатес със собствените си ръце:

  • не започвайте да пушите при лошо време;
  • внимателно следете температурата в устройството;
  • най-добре е да започнете процеса на пушене сутрин;
  • поставете палета, където мазнината ще капе;
  • не гледайте често в камерата за пушене.

Направи себе си пушено месо - процесът е прост и очарователен. Бон апетит!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Плюсове и минуси на пушек дим димПлюсове и минуси на пушек дим дим
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Марк 6060 преглед на пушенето за пушенеМарк 6060 преглед на пушенето за пушене
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Избор на пушене за домашно пушенеИзбор на пушене за домашно пушене
» » Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
© 2021 BggeHat.com