Характеристики на добра пушиня за горещо пушене

Пушена риба, месо и дори плодове - отличен деликатес, който се получава при специални условия. За да се изпълни тази задача, се използва пушенето за пушене, което прави възможно бързото размазване на месо, което ще стане вкусно ястие. Броят на готовите продукти може да се коригира: различни видовете пушещи къщи имат различни размери. Ефектът от дима има благоприятен ефект върху запазването на продукта, който придобива запазените свойства, чрез които обогатява структурата.

Горещ пушек пушене

прозорец метал с плътно затварящ се капак, приемане на решетка (или няколко) събиране контейнер за мазнини с присъствието на долната зона. Ако използвате термини, дизайнът включва:

  • стая за пушене;
  • палета;
  • решетка;
  • горивна камера от дървен материал.
Схема за пушене с гореща дим

Принципната структура на пушачите

Разположението на елементите има следния принцип: на дъното е поставен пушечен генератор - дървен чип, върху решетката - продукти. Пушенето, пушена горещо, се поставя на огъня, което предизвиква образуването на дим, когато долната повърхност се нагрява. Експертите съветват използвайте дървени стърготини, притежаващи добра способност да пушат. Целият процес на консервиране се извършва с капака затворен, така че да се създават определени условия вътре. Основната разлика от горещ тип пушене става бърз процес на превръщане на суровини (риба, месо) в готов продукт. Докато студен тип изисква много време - до няколко дни, напротив, с помощта на горещ дим за консервиране е възможно да готвя ястие в 2-3 часа или дори по-рано.

Какво мога да готвя?

Всички сурови продукти, съдържащи месо - говеждо и свинско месо, домашни птици и карантия, колбаси и колбаси - получават приятен аромат на дим по време на готвене. Можете дори да готвите цялото пиле, но преди това все още трябва да го варете. Не е забранено пушенето и мастните храни в пушенето на горещо пушене, например мазнини (таблата ще събира излишната мазнина). Предварително мариновани морски дарове, като скариди и миди, често се използват за получаване на златиста кора и безвкусен вкус.

пушени скариди

Пушените морски дарове са особено вкусни

Зеленчуците са изложени на дим за по-нататъшно приготвяне на закуски, най-често вземат домати, сладки пиперки, тиквички, патладжани. Мекотата и аромата са по-добри от другите методи на готвене, привличащи ценителите на вкусна храна. Круши, ябълки, сливи - пикантно ястие за гастрономи, които знаят много за вкусна храна.

Сортовете на опушванията

По-бързи и по-скъпи могат да бъдат различни видове пушене за горещо пушене, съсредоточени върху техните нужди.

Най-простата домашна пушиня

Барел с капак, в който се поставя месото, е пример за обикновена пушеща пушка, направена от собствените си ръце. Принципът на действие е прост: недалеч от цевта е източник на огън, димът от който се предава чрез метална тръба. Въпреки това, липсата на знания и практика в повечето дилетанти води до резултат, когато процесът на пушене е на ниско ниво. Това се дължи на разстоянието на източника на огън до цевта. Колкото по-дълго - толкова по-студен е димът. В резултат на това може да се окаже, че не е пушил продукт.

Пушенето от барел

Просто пушене горещо пушене от метален цев

Стационарен пушеч

Има неотделяема структура, поставена върху основата. Тези решения могат да бъдат намерени в дворовете на къщи, често оградена покрив, а в някои комплекси на отдих на открито. Стационарни опушвална за пушена често се изисква наличието на повишена нужда от пушене, така че той е оборудван с голяма горивна камера. Много пушещи камъни се създават със собствени ръце или с помощта на специалисти.

Пушенето е направено от тухли

Опушване от тухли ще украси вашия сайт

Портативен модел

Практичната и мобилна опция е евтин и компактен разглобяем дизайн. Такова помещение за опушване е правоъгълен метален мини-кутия, в който протича процесът на горещо пушене. Най-често срещаният компактен уред за опушване за горещо пушене има размери (в сантиметри): ширина - 50, дължина - 40 и височина - 30. Подобни опции са лесни и възможността да ги вземете с вас на екскурзия, в страната, можете и на пътуване. Достатъчно е да поставите камерата за опушване на огнището или огън, за да започнете процеса на топлинна обработка.

Портативен пушене

Такова помещение за опушване винаги може да се вземе, да се разхождате и да се разхождате



Приложимо използване на тези модели и у дома: те могат да бъдат поставени директно върху газовата печка в апартамента с маркуча в прозореца за отстраняване на димни пари. Важно е в модела да има воден капан, който да предотвратява внасянето на миризми в стаята.

опушвална на газов котлон

Пушенето при горещо пушене в дома е в състояние да пуши малки парчета, които могат да бъдат приготвени за по-малко от 1 час. Той често се продава в големи хипермаркети и специализирани магазини.

Препоръчителни: Предимства и недостатъци на пушенето Kasseler

Голяма пушеща камера

Хора, които активно се занимават с риболов, и компании, които прилагат пушени продукти, не можете да правите без външни устройства. Увеличеният обем на контейнера позволява бързо готвене на голямо количество суров продукт, което намалява разходите за време. В разширения бункер на багажника можете лесно да поставите цял котлет, агнешко или свинско краче. За един ден такова пушене на горещо пушене може да даде повече от 50 килограма продукти. Като се има предвид високата производителност, производителите на някои модели ги оборудват с чадъри, които опростяват използването на оборудване в затворени пространства.

Умивалници по вид натоварване. Дизайнът може да има вертикално натоварване (увеличение на височината) и хоризонтално (увеличение на ширината). Първият вид опушвач е удобен за използване в стаи с високи тавани, а вторият - с нисък.

Електрическа пушене

Отсъствието на необходимостта от изграждане на огън е основното предимство на това решение. При достъп до захранващия източник, отделението за пушене просто се включва в контакта, а останалата част от процеса се стартира автоматично. Потребителите на такива системи пускат много време, което би било необходимо за запалване на огън и печка. Специално предимство е способността да се регулира отоплението, за да се регулира работата.

всички електрически пушенето Разделете се в устройства със затворени и отворени устройства. Голямата нагряваща повърхност се осигурява от опции със затворени тен, които могат да се нарекат по-функционални. Някои модели могат да бъдат свързани към автоматична батерия.

Умивалници за въглища и газ

Модерни готови решения са представени от затворени системи за готвене, които включват врата за добавяне на брикети, клони и дървени стърготини. Устройствата се характеризират с повишено удобство и икономичност. Като се имат предвид сравнително ниските разходи за газ в Русия, интересът се дължи и на варианти за газ, принципът на който се основава единствено на изгарянето на тази природна суровина. Една бутилка от пропан е всичко, от което се нуждаете, за да получите вкусно пушено ястие. Моделите за пушене на газ и въглища са удобни за практическо използване в региони с чести прекъсвания на електрозахранването. Особеността на газовото решение е по-честата грижа за устройството.

Уют за дома

Тази група включва както преносими опции, така и електрически, които могат да функционират у дома. Понякога при устройства за готвене в дома се разбират и всички устройства, които се използват изключително за битови домакинства.

Съвет: кога избирайки пушенето за горещо пушене, да се вземат предвид размерите на стаята, обема на обработените продукти, условията за доставка на електроенергия и целта за използване на устройството, за да се купи най-добрия вариант.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Устройството за пушене за гараж практически съветиУстройството за пушене за гараж практически съвети
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
» » Характеристики на добра пушиня за горещо пушене
© 2021 BggeHat.com