Рецептата за пушена миризма

Smelt е много вкусна и питателна риба, предимствата й при готвенето са, че везните се почистват лесно, костите са меки и могат да се консумират. Смята се, че прясната риба мирише на краставици, а завършената има изискан вкус. Но ако пушите тази риба, тогава ще получите истински деликатес, който може да задоволи вкусовете на дори и уважавани гастрономи. За методите на подготовка и пушене ще научите в тази статия.

Пушената миризма е изискан деликатес, който можете да получите, ако купите собствена опушителна камера. Изборът на модел зависи от това къде и в какви количества ще подготвите това ястие. Днес голямо разнообразие от това полезно оборудване се продава: от домашни опции, които могат да се използват в обикновена градска кухня, до големи контейнери, в които можете да приготвите миризма за себе си, роднини, приятели или за продажба. Пушената миризма, купена в магазина, не е евтина, а самообработката ще ви позволи да ядете здраво, вкусно и икономично.

Подготовка на риба за пушене

Преди да започнете пушенето, трябва да подготвите миризмата. Мащабът се премахва по желание, но коремът е по-подходящ за извличане и изпразване. Тогава трупът трябва да се търка със смес от сол, черен пипер и подправки. Ако решите да оставите главата си, тогава и хрилете трябва да бъдат пълни със съставки. Приготвената риба се поставя в купа, притиснат с насилие и остава буквално за половин час.

Важно! Ако възнамерявате да пушите голямо количество риба, трябва да го солите по-дълго - до 1 ден. Не се притеснявайте, че ястието ще бъде осолено, рибата ще отнеме точно толкова, колкото се нуждае.

По това време можете да подготвите помещение за пушене за процеса. Не поставяйте повече дървени стърготини, отколкото се препоръчва от производителя, в противен случай миризмата ще е горчива, цветът му ще стане тъмно и канцерогените ще се появят в състава. След осоляването, рибата трябва да се изплакне в голям обем студена вода и да се изсуши. Няма да е безполезно дори да го нанасяте малко преди пушенето.

Важно! За тютюнопушенето трябва да използвате дървени стърготини или дървени стърготини. Оптимално, ако е елша, дъб, овощни дървета или бук. Ако искате да подобрите аромата или да добавите тонове на вкуса, в края на пушенето добавете към дървени стърготини една клонка от хвойна или розмарин.

Препоръчваме: Рецепта за студена и гореща пушена сьомга

Пушените пушени пушени

Умирай студено пушена варени за дълго време, колко време да похарчите за процеса зависи от размера на рибата. Този тип риба се приготвя най-добре на решетка или на тава за печене. Трябва да пушите, както следва:

  • Дървесината се напълва в помещението за опушване, рибата се поставя върху лист за печене и се поставя в камера за пушене.
  • Smokehouse се загрява до + 30 градуса С
  • Пушенето се извършва най-малко 12 часа, в зависимост от размера на труповете и качеството на резултата, който искате.
  • Уютът се изключва, рибата се охлажда, след което може да се отстрани и да се постави на масата.

Горещ начин на готвене



Потопете горещите пушени готвачи бързо. Има няколко рецепти, които зависят от температурния режим. Опитайте всичко и изберете този, който е по-подходящ за вашите вкусове. Например, най-бързият начин е да затоплите помещението за опушване до +70 градуса С и да поставите там малките рибни трупове за половин час. Ако миризмата ви е по-голяма, процесът може да продължи до 4 часа, но при по-ниска температура.

Важно! Ако пушите рибата в продължение на няколко часа, не забравяйте да отваряте люка от време на време и да освободите излишния дим. В противен случай ястието не само ще придобие неприятен вкус и мирис, но също така ще бъде запълнено с канцерогени, които са изключително вредни за здравето.

Полезни свойства на миризма

Smelt може да се разглежда като диетичен продукт, 100 грама съдържат само 102 kcal. Месото на рибата е нежна и невероятно вкусно. Гурметите оценяват хайвера. В мирише много протеини, малко мазнини и абсолютно никакви въглехидрати. Той е богат на полезни "Омега3" и "Омега6", които нормализират почти всички жизнени процеси в тялото. В тази форма на риба съдържа, може би, всички групи витамини и много минерални елементи.

Характеристиките на храненето миришат на масата

Пушената миризма е по-добре поднесена като самостоятелно основно ястие, в противен случай удивителният вкус ще се изгуби между другото. Освен това е лесно да се получи храносмилане. Заедно с това ястие е по-добре да ядете зеленчуци и плодове във всякакъв вид и количество. В този случай приемането на храна ще бъде най-полезно за здравето.

Ако знаете каквито и да било специални рецепти или характеристики на готвене мирише в пушенето, споделете ги в коментара блок.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Рецепта за студена и гореща пушена сьомгаРецепта за студена и гореща пушена сьомга
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
» » Рецептата за пушена миризма
© 2021 BggeHat.com