Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене

Пушената риба е прекрасна закуска и декорация на всяка празнична трапеза. Той се продава в повечето магазини, но опцията за закупуване не е толкова вкусна, колкото готвене у дома. Няма нищо трудно да направите посланик и да се пушите сами. За да направите това, дори не е необходимо да купувате специална пушеща камера. Вместо това е възможно да се използват импровизирани адаптации, например метална кофа или кутия. Важно е правилно да се приготвят съставките преди пушене. Необходимо е да се мариноват по горещ или студен начин, така че в крайна сметка ястието се оказва по-ароматно, пикантно и апетитно. Ако желаете, можете да солите без добавяне на саламура. За готвене, можете да използвате любимата си рецепта, която казва какви съставки да се вземат и колко от тях ще се нуждаят.

Подготовка на риба за очистене

Не се препоръчва да се сол неподготвена риба, тъй като продуктът, който не е преработен, може да разваля цялото ястие. Важни трупове, предназначени за горещо или студено пушене, преди готвене да се изплакнат добре и да се почистват от люспи. Ако рибата е свежа, то е позволено да се готви с вътрешностите. Въпреки това, по-добре е да продължавате да я усещате, преди да започнете соленето. Времето не отнема много, но ще се окаже по-вкусно.

Подготовка на риба за пушене

Малката риба не може да бъде почистена или изкормена

Ако се избере голяма риба, която не се вписва в помещението за пушене, трябва да се нарязва на парчета със среден размер. Но, например, скумрия или костур може да се излее изцяло. Те са малки в себе си и дори няколко парчета са поставени на мрежата.

Марината с главата или не, всеки може да реши сам. Рецептата позволява и двете опции. Като правило, ако солта риба с главата, това няма да бъде по-лошо.

Как да накарате рибата да пуши

Рецептата за рибна супа е полезна за всеки, който обича пушеното месо. Можете да го вградите у дома, без да използвате специални устройства. Процесът може да отнеме толкова часове и няколко дни. Смята се, че най-добре е да се накисва поне един ден, за да получите страхотен вкус. Но ако трябва да готвите бързо, можете да намалите времето за отлепване за горещо или студено пушене.

За най-простите кисели краставички се изисква само сол и риба. Труповете се вземат, измиват и приготвят преди пушенето и са покрити със сол. Колко да добавите хранителни добавки, за да разрешите готвача. Най-важното е, че тя попада върху труповете от всички страни, в противен случай посланикът ще бъде екзекутиран неравномерно. След това рибата се поставя в контейнер и се покрива с капак. Оставете на тъмно място за един ден (можете да я държите на температура до + 15 ° C). След определеното време, когато осоляването завърши, труповете се изпращат в помещението за пушене за горещо или студено пушене.

Посланик на рибата

Бърз метод на осоляване

Има и други начини за саливане на риба, така че да се окаже вкусно и ароматно. Препоръчително е да използвате подправки, за да направите рецептата интересна. Посланикът трябва да бъде изпълняван по следния начин.

Измитите и изкормени кланични трупове трябва да се поставят в контейнер, покрит със сол и да се добавят подправки. Солта се препоръчва с пипер, червен пипер, босилек и колко да се постави, зависи от вашето желание.

Препоръчително е също да добавите около 2 супени лъжици захар, тъй като ускорява соленето. След това продуктът трябва да бъде покрит с капак и да бъде изпратен в хладилника за един ден. Достатъчно е да започнете готвенето след 3-4 часа, но е по-добре да го държите по-дълго. Ако посланикът беше изпълнен правилно, крайният резултат ще бъде задоволен.

Препоръчваме: Сребърен дърводелец на студено и горещо пушене

Как да маринирате рибата



Марината за пушене на риба може да се приготви, ако искате да получите по-необичаен и деликатен вкус. Посланикът се улеснява, но окисляването прави продукта много апетитен. Правилно избраната рецепта е ключът към успеха и гаранция, че всички ще харесат ястието. Поради това е необходимо да си вземете домашно, внимателно да събирате съставки и да подготвяте добра питка.

Спираловият солен разтвор се счита за един от най-популярните и тествани. Силната саламура е идеална за приготвяне на риба преди студено или горещо пушене. Важно е да се определи правилно колко сол трябва да се добави. За да направите това, поставете картофи във вряща вода и започнете да излеете сол. Смята се, че когато картофите изцяло изплуват на повърхността, саламът е готов.

Колко съставки ще са необходими:

  • дафинови листа - 5-6 бр.;
  • чесън - 4 карамфил;
  • градински чай, мащерка и розмарин на вкус;
  • захар, канела и черен пипер - 1 супена лъжица. лъжица;
  • лимон - 2 броя;
  • оранжево - 1 брой;
  • лук - 3 бр.

В саламура, трябва да добавите всички изброени съставки, тяхната сума може да бъде намалена или увеличена по желание. Лук, портокал и лимон трябва да бъдат отрязани предварително. Всичко трябва да се вари. Рецептата предвижда, че солевият разтвор се приготвя за около 10 минути. След това готовата маринада за пушене на риба трябва да се прибави към контейнера с кланични трупове и да се остави за 12 часа. През това време саламура ще даде на месото невероятен аромат. Това е начинът да се маринова преди готвене.

Рибен саламура

Рибен саламура

Забележително е рецептата за студено пушене, в която се използва хранителен нитрат. В допълнение към другите съставки, нитратът се добавя към саламурата, за да се удължи срока на годност на продукта. За приготвянето на марината се изисква да се вземат приблизително 10 g от тази добавка.

съставки:

  1. нитрат - 10 g;
  2. чесън - 6 денички;
  3. захар - 2 супени лъжици. лъжици;
  4. сол - 2 супени лъжици. лъжици;
  5. пипер на вкус.

Салат за студено пушене се приготвя, както следва.

Маринатата приема сол, захар, чесън, черен пипер и сол. Вие определяте колко подправки да използвате за марината. Всички съставки се поставят във вряща вода и се варят в продължение на 5 минути. След това саламура се излива в купа с трупове.

Тази марината за пушене на риба ще помогне да се постигне вкус, който дава на обичайния посланик. Колко време ще се изисква продуктът преди пушене? От няколко часа до ден.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
4 Методи за пушене на скумрия у дома4 Методи за пушене на скумрия у дома
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
» » Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
© 2021 BggeHat.com