Пушена шаран у дома

Такъв кръст, познат във всички региони, има ярък вкус и мека консистенция. Този вид риба е подходящ за пържене, дава отлични цветове на вкуса и аромата на ушите, то е задушено и изсушено. Но от пушенето може да се получи абсолютно невероятно ястие. Този изискан деликатес може да украси дори празничната трапеза. За подготовката му за пушене и начините на готвене в пушенето, ще научите в тази статия.

Пушеният шаран е вкусно ястие, но е много трудно да го получи, защото не се произвежда в промишлен мащаб. Но можете да го приготвите сами, ако си купите собствена опушвачка. Днес има много възможности за това оборудване: от модели за пушене в природата до готвене в дома на обикновена кухня в многофамилна градска къща. Тютюнопушенето се различава малко от другите видове риби. Рецепти има много, всъщност всеки рибар и собственик има свой собствен - уникален и най-добър. Но преди да пушите, първо трябва да подготвите трупа.

Подгответе кръста за пушене

Приготвянето на кланични трупове за пушене се извършва почти идентично, независимо от избраната рецепта за готвене, т.е. кръстоносният шаран за студено пушене е подобен на всички други методи за готвене в дим:

  • Рибите могат да бъдат изкормени и почистени, или не можете да го направите.
  • Carrous трябва да се търкат със сол и черен пипер, а вие също можете да използвате подправки, билки или подправки. Съставките се полагат и в хриле.
  • Труповете се поставят в чиния и се притискат с преса. Ако е възможно контейнерът да бъде поставен в хладилника, е по-добре да го използвате. Там плочата трябва да остане за час и половина. При стайна температура посланикът ще бъде изпълняван по-бързо, но ще бъде неравномерен.
  • След извличане на рибата, тя трябва да бъде внимателно изплакната от излишната сол.
  • Тогава труповете се окачват на място, където има движения на въздуха. Те трябва напълно да изсъхнат и дори леко да восък.

Подгответе кръста за пушене

Методи за приготвяне на пушен шаран

Пушене шаран у дома може да се подготви по различни начини, които могат да бъдат условно класифицирани в естествени и химически. Първият тип включва обработката на риба с дим от дървени стърготини или чипове. Във втория случай се използват различни химични съединения, например, те могат да бъдат обработени с течен дим в кръста.

Студено пушене

Карпа на студени пушачи готвачи за дълго време, особено ако това е голяма риба. В този случай подготвените трупове се поставят върху куки или се поставят върху решетката. Температурата в помещението за пушене не трябва да надвишава 30 градуса С, но тази цифра зависи от размера на рибата. Времето за подготовка зависи от същия фактор. За студено пушене на малки трупове ще са достатъчни 4-6 часа, за по-тежки риби ще отнеме от 1 ден до 2 дни. Гигантите ще се готвят за 36 часа.

Препоръчваме: Ние подготвяме стерла на студено и горещо пушене



Важно! Ако пушите шаран, тогава след подготовката им не е нужно да ги отстранявате незабавно от пушенето. Те трябва да се охладят с него. За пушене, използвайте дървени стърготини или дървени стърготини, за предпочитане ако е от елша, дъб или овощни дървета. За да придадете на ястието допълнителен вкус, можете да добавите клонка от хвойна или друго ароматно растение няколко часа преди края на готвенето.

Преработка на гореща риба

Шаранът на горещите пушачи готви по-бързо. За готвене първо трябва да загреете камерата за опушване до +65 градуса. Тогава труповете се поставят в нея, по-добре е да се поставят върху печене или грил. В зависимост от размера на трупа, времето за пушене може да варира от един и половина до четири часа. Важно е от време на време да отваряте люка на оборудването, за да освободите излишния дим. В противен случай ястието може да придобие тъмен неприятен цвят и ще бъде горчива.

Преработка на гореща риба

Важно! Практиката показва, че ако искате да пушите голям шаран, по-добре е да изберете топло пушене. Клетката трябва да бъде изкормена и всяка овесена каша трябва да бъде поставена в перитонеума. Такова пълнене ще отнеме излишната течност и мазнини. Ако теглото на рибата е повече от 1 кг, по-добре е да направите разрез на гърба.

Лечение с течен дим

Лечението с течен дим у дома е прост метод. Той не се нуждае от оборудване, а само бутилка течност, наречена "течен дим". Въпреки че има и други рецепти. Например пушенето в най-популярния мулти-маркет днес. За това рибата трябва да бъде почистена и изкормена, сол, черен пипер и капак с течен дим. Тогава труповете се опаковат в фолио и се поставят върху дъното на контейнера. Техниката е зададена в режим на печене. Процесът продължава половин час. Подвид на такова лечение е даването на цвят на труповете с помощта на наситено пиво с чай или инфузия на люспи. Но тази рецепта ще даде само златист цвят ястие устата.

Ако знаете някакви особености при пушенето на шаран (включително течен дим) у дома, разкажете им за тях в коментара.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подготовка на риба за пушене от подбор на риба до маринатаПодготовка на риба за пушене от подбор на риба до марината
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
Как да пушите гореща пушена боб в пушенетоКак да пушите гореща пушена боб в пушенето
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
» » Пушена шаран у дома
© 2021 BggeHat.com