Как да пушите гореща пушена боб в пушенето

Bream - добър избор за пушене у дома и на открит огън, тъй като е лесно да се готви и ястието се превръща в вкусно. Важно е да знаете добра рецепта, която е подходяща за конкретен случай. Хората, които имат възможност готвач в пушенето, най-лесният начин. Ако пушачът не го направи, можете да го замените с метална кофа или тиган с подходящ капак. Важен нюанс: те не трябва да бъдат боядисани. Когато всичко е на склад, можете да започнете готвенето.

Подготовка на брам

Пушената боб трябва да се стартира с внимателна подготовка, от която зависи качеството на крайния продукт. Трябва да купите прясна риба, без неприятната миризма. Наскоро уловената брашма може да бъде приготвена изцяло, дори не можете да я нарязвате на парчета - вече е възможно да я издухате добре. Между другото, калоричността на прясната брада е само 105 kcal на 100 g.

подготовка за брашно

Преди да пушите, брамът трябва да се измие

Закупеният брам трябва да се изплакне обилно под течаща вода, за да се почистят замърсителите. Рибата на рибата трябва да бъде отрязана и отстранена отвътре. Главата може да бъде оставена, не е необходимо да се изтрива. Нарязани на парчета или не - това се решава от този, който готви рибата.

На тази подготовка не е свършено: рибата все още трябва да се търкат със сол и подправки.

съставки:

  • брам - 2-3 броя;
  • подправки за риба;
  • червен пипер;
  • сол и черен пипер.

Рецептата приема самостоятелен избор на подправки в зависимост от вкуса. Подправките се смесват със сол и черен пипер, след което се разтриват рибите от всички страни и отвътре. След това продуктът се оставя да престои поне за няколко часа и след това готвене.

Как да пушите бреза вкъщи

Бъркането на горещо пушене лесно се приготвя вкъщи в специален пушач, който е подходящ за използване на печката. Вътре в такава адаптация е необходимо да се изсипят дървесни стърготини, да се постави решетка върху нея, да се очертае рибата. Уютът е покрит с капак и огънят е осветен отдолу. Готвенето ще отнеме средно 30-60 минути. Веднъж на всеки 10 минути трябва да пуснете пушек и да проверите готовността. Ако е необходимо, можете да пушите по-дълго, до половин до два часа.

Пушено брамче

Горещо пушена брада

За да проверите готовността, можете да пробиете рибата на няколко места - ако кръвта не изпъква, вече можете да ядете. Забележка: кожата с готовата бряна е много лесно да се отстрани, а от суровото - само заедно с месото.



Калоричното съдържание на брашна, пушена по този начин, е 172 kcal на 100 g.

Студен метод на пушена брада с течен дим

Течният дим е подходящ за пушачи, които обичат да приготвят сами деликатеси. Благодарение на това вещество не е нужно да отделяте време и енергия за готвене на огън - много по-лесни готвачи за студена пуйка. Рибите трябва да бъдат почистени от люспи и вътрешности, след което да бъдат нарязани наполовина, да изсъхнат (това ще отнеме около 3 часа).

Препоръчваме: Как да готвя пушена шаран

Сега се нуждаем да се възползвате от течния дим. То трябва да се изсипе в голям контейнер, в който балът ще се побере напълно. Рибите трябва да бъдат потопени в течност и да се държат там в продължение на 10-15 минути (при желание, времето може да бъде увеличено до 30 минути). Остава крайната фаза: рибата се окачва на опашката в течение, а в един ден блатото, задушено от студ, е готово. По време на сушенето се препоръчва нещо да се разпространи или да се замести под изтичането на течности от рибата.

Опитни готвачи препоръчват подобряването на рецептата. Рибата трябва предварително да се избърсва със сол и подправки, а след това да остане 24 часа. Тогава вкусът и ароматът ще се окажат по-пикантни и необичайни. Можете да сервирате със зеленчуци, картофи или като самостоятелна закуска. Трябва да се отбележи, че такава пушена брашна има калорична стойност само 160 kcal на 100 g. На практика няма разлика с горещото лечение, и рецептата за течен дим не уврежда вкуса.

Пушена брада в помещение за пушене на открито

Горещо пушена брада

Пушенето на боб в пушенето

Street smokehouse е полезно нещо за тези, които обичат да готвят в природата. С помощта на това устройство ще можете да разнообразите менюто си за пътувания до дача. Можете да готвите не само кебап, но и например риба, птици, свинско, говеждо и дори зеленчуци. Преди това трябва да се складирате с дървен материал и чипс, за предпочитане с ябълка или елша.

Рецептата приема предварителната обработка на рибата със сол и подправки, след което тя трябва да се остави за няколко часа. По това време можете да направите инсталирането на пушенето. Първо трябва да оборудвате място за пожар, около него поставете тухли, на които да поставите пушенето. Във вътрешността му заспиват чипове, а на върха ги слагат решетки, на които се поставя брам. Рибите трябва да се поставят така, че да не влизат в контакт.

Сега трябва да запалите огъня и да покриете помещението за пушене с капак. След 15 минути, за да пуснете дим, така че рибата да не придобие горчив вкус. Рецептата е доста "бърза", тъй като ястието може да се приготви дори за 30 минути, по-рядко - на час. Необходим е дим, докато кръвта не престане да се откроява, когато пиърси месото.

Калоричното съдържание на тази ястие е 172 kcal на 100 g. Сервирайте я с пресни билки и зеленчуци, за предпочитане директно от градината. Вкусът на горещ пушено, приготвен в природата в пушенето, има вкусен вкус. Основното е, че рибата трябва да е свежа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Рецепта за студена и гореща пушена сьомгаРецепта за студена и гореща пушена сьомга
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
Пушена капелина у домаПушена капелина у дома
» » Как да пушите гореща пушена боб в пушенето
© 2021 BggeHat.com