Съвети за пушене terpuga, което трябва да знаете

Месото от пъстървата е много нежна и сочно, така че често се използва за пушене. Рецептата е съвсем проста и не изисква специални съставки. Единственото, от което се нуждаете, е специално устройство за готвене. Най-добре е да направите риба в пушенето, което можете да купите. Ако не е така, тогава можете да използвате конвенционална кофа или метална кутия, както и капак. Важно е те да не са боядисани, тъй като това може да развали рецептата.

Подготовка на терпугата за пушене

На първо място, трябва да си купите няколко парчета терпуд, както и подправки за него. Ако рибата е замръзнала, тогава ще трябва да я размразете първо. Препоръчва се да направите това в хладилника на долния рафт, след като опаковате съставката с хранителен филм. Това ще помогне да се предотврати появата на характерна миризма. Можете също така да размразите в студена солена вода, за да ускорите процеса. Основното нещо е да не се използва гореща течност за това.

Размразяване от размразяване

Не размразявайте рибата с гореща течност

Маринирането е важен етап. Рецептата позволява на всеки човек да реши сам кои съставки да използват за това. Можете просто да се ограничите до подправки и сол, или да го направите по-интересно.

съставки:

  • риба (terpug) - 1 кг;
  • заквасена сметана - 1 саксия;
  • сушени билки;
  • лимонов или лимонов сок;
  • подправки, сол.

Рибите трябва да се свалят, да се отстранят всички вътрешности, да се изплакнат и да се оставят да изсъхнат. След това трябва да се търкат със сол, подправки и сушени билки. Също добавете заквасена сметана и няколко лимонови филийки. Всичко, което трябва да смесите, и оставете да мариноватите в хладилника за около 3 часа.

Важно! Рибата трябва да е напълно суха, преди да започне да я пуши. Следователно, ще трябва да оставите маринатата да изтече в продължение на един час, а след това да започнете да готвите.

Инсталиране на отделение за пушене

За тези, които имат конвенционален опушвач или използват метален цев вместо това, ще трябва първо да установите предмета на малък хълм. Например, можете да използвате диск от колелото, в който можете да направите пожар. Можете също да поставите тухли. Ще ви трябват чипове, изработени от елша или друго дърво. Трябва да я сложи на дъното на маслената лампа.

Върнете се в пушенето

Кланичните трупове не трябва да се допират един до друг

Също така ще е необходимо да инсталирате тава за оттичане, в която ще се събира сокът, капещ по време на готвене. Отгоре трябва да инсталирате стойка и решетка, на която да поставите рибата.

Пушене на селскостопанския процес

Терпугата трябва да бъде завързана с въже, така че да не се разпада по време на готвенето. Трябва да се постави върху окото, така че рибата да не се докосва. Ще е необходимо да се разведе среден огън и да се уверите, че той не излиза или не се огъва твърде много. След около 10 минути трябва да отворите капака, за да освободите дим. С помощта на това ще бъде възможно да се отърве продуктът от горчивина, което може да развали вкуса.

Препоръчително: 2 лесни начина за пушене на щука


Сега трябва да покриете отново и да изчакате около 30-45 минути. През това време рибата трябва да бъде подготвена. Може да отнеме малко повече време, ако пламъкът е слаб. По-добре да не готвите повече от час и половина, тъй като ще има голям риск от разваляне.

Когато горещата пушена машина стане точно такава, тя може да се сервира на масата. Ще бъде добре както в топли, така и в студени. Пилингът може да бъде отстранен предварително или само след това, докато ядете. На плоча към нея е възможно да поставите пресни зеленчуци и лимон. Ако искате да имате странично ястие, тогава пържените или варени картофи ще бъдат перфектни.

Пушена риба

Препоръки и съвети

Рецептата за пушене терпуга, макар и проста, но много хора успяват да правят грешки, поради които продуктът е невъзможно да се яде.

На първо място се препоръчва да се използват не елда чипове, но ябълка. Въпреки че първият вариант се използва най-често, той не се счита за най-добрият избор. Факт е, че само пилешките ябълки няма да добавят вкуса на горчивина, която не всички хора ще харесат. Следователно, си струва да се трудите усилено, за да ги купите, ако не искате да разваляте цялото ястие.

Важно е правилно да поставите рибата, тъй като това също влияе върху вкуса. Ако това не стане, някои области може да останат влажни. Поставете съставката само на гърба, защото там се намира най-дебелото място. Трябва да е най-добре да пушите. Важно е също така, че в помещението за пушене има достатъчно място, така че рибата да не влиза в контакт помежду си.

Върнете се в пушенето

Правилното разположение на рибата в пушенето

Що се отнася до самия процес на готвене, има и нюанси. Някои хора смятат, че изобщо не е необходимо да повдигате капака. Това становище е погрешно, тъй като все още е необходимо да го отваряме, за да освободим излишния дим от време на време. Направете това веднъж на всеки 10 минути през целия процес. Ако това се вземе предвид, то ястието ще се окаже невероятно вкусно, деликатно и пикантно.

Видео на процеса на пушене:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
4 Методи за пушене на скумрия у дома4 Методи за пушене на скумрия у дома
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Рецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусноРецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусно
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Как да пушите гореща пушена боб в пушенетоКак да пушите гореща пушена боб в пушенето
» » Съвети за пушене terpuga, което трябва да знаете
© 2021 BggeHat.com