Халибут Студена и гореща пушена рецепта

Халибут - северна морска риба, която често се намира на броячи в различни форми. Вкусният и изключително полезен продукт отдавна е харесван от руснаците. Halibut студен пушени или горещи - основното ястие на всяка празнична трапеза. За това как да го подготвите, представете го и какво ви трябва за него, прочетете в нашата статия.

Запознайте се - това е камбала

Огромна риба, като храна на човек, има неоспорими предимства пред други подобни обитатели на моретата.

  1. Състои се от почти едно нежно и вкусно месо, което има високо съдържание на калории, почти няма кости.
  2. Простотата на риболова, сравнително голямото население и размерът на индивидите определят нейното средно ценово равнище.
  3. Рибата е много полезна. В черния дроб масло от камбала е витамин А 200 пъти повече, отколкото в риба (треска) мазнини. Месото съдържа ценни Омега-3, 7 аминокиселини, микроелементи от селен, фосфор, калций, калий и магнезий, витамини А, Е и Д.

Редовното използване на храносмилателната храна може да предпази от развитието на болестта на Алцхаймер и загубата на зрение. И тази риба е необичайно вкусна. Съдовете от него се подготвят просто и бързо. Тютюнопушенето у дома не е проблем и, за разлика от други термични обработки, запазва напълно всички полезни вещества и свойства.

Подготовка за пушене

За пушенето ще ви трябва риба с тегло около 3-5 кг. Изберете маслен труп с добра миризма. Неговите люспи трябва да се навлажняват блестящо, а месото да е бяло и еластично. Свежестта на охладената камбала е лесна за проверка, като я натиснете с пръст. Ако зъбът бързо изчезна, тогава можете спокойно да купите. Той е свеж. Замразената риба често се крие под дебел слой лед. Това означава, че те искат да ви мамят. Или рибата беше замразена няколко пъти, или с помощта на замръзнала вода те увеличиха теглото. Съхранявайте хладилния каркас може да бъде в хладилника за не повече от седмица.

Преди да се пуши на рибата, тя трябва да се размразява и се нарязва на парчета с ширина от около 6-10 см. За 3 килограма трупно е достатъчна, за да отсече главата и извадете вътрешността. Ако сте сигурни за качеството на рибата, можете да я оставите вътре или да готвите отделно черния дроб.

За да приготвите месо директно за пушене, изберете рецептата, която ви харесва най-добре.

Студено пушене на камбала

Този метод запазва всички хранителни вещества и хранителни вещества в продукта и ви позволява да го съхранявате по-дълго, отколкото при горещо пушене.

Обичайна рецепта, която използва опушвач.

  1. Разтрийте камбала със смес от сол и черен пипер: на 100 г сол 1/3 ч.л. черен пипер. Оставете при стайна температура в продължение на 12 часа.
  2. Изплакнете с течаща вода и поставете във вода за 3 часа, като го смените на всеки половин час.
  3. Изсушете рибата и я поставете на решетка в помещението за опушване за 4 часа.
  4. Извадете камбала, поръсете с вода, малко пипер със смес от чушки и го поставете обратно в пушача.
  5. Димът е 18 часа при температура на дима 25-30 ° С.
Препоръчително: Карпата е пушена у дома

Съхранява се такъв пушен продукт в продължение на около месец в хладилника, без да се губят зашеметяващите му качества.

Вкусът на студена пушена камбала зависи до голяма степен от това, кой горивен материал се използва за създаване на дим. Това могат да бъдат чипове, клони и дори по-добри дървени стърготини от хвойна, елша, от всички породи овощни дървета, леска, птиче череша и др.



Домашен начин на студено пушене включва използването на "течен дим". Тази рецепта е удобна, но опасна с предозиране на канцерогени.

  1. Разтрийте камбала със смес от сол и захар в съотношение 5: 1, поръсете с лимонов сок и плътно покрийте, поставете в хладилник за 50-70 часа. Превърнете парчетата веднъж на ден.
  2. Подгответе отвара от половин литър вода и шепа лучена кора.
  3. Измийте рибата, изсушете и поставете в студена бульон в продължение на 40 минути.
  4. Отново, сухи и покрийте с четка "течен дим".
  5. Закачете на хладно място, като поставите купа надолу, за да източите мазнината.

В един ден, един елитен продукт ще бъде готов да украси вашата маса. Можете да я съхранявате в хладилника за не повече от две седмици.

Гореща пушена камбала

Почти е невъзможно да се получи халбабур от горещо пушене в апартамент. За да направите това, използвайте специална фурна или отделение за пушене. Затова се преместваме в селската къща и я приготвяме там. Размразеният, измит труп трябва да бъде нарязан на стекове.

  1. Пригответе смес от сол и чушки. Разтрийте я с парчета риба.
  2. Маринатирайте 3-4 часа.
  3. На грила можете да поставите фолио, пробиване в него дупки за изтичане на мазнини. На него поставете нарязаната камбала и поставете всичко в опушената камера за половин час.

Димът в същото време трябва да е горещ, не под 80oC. Дръжте пушена гореща печена камбала не може да бъде повече от седмица в хладилника.

При пушене, така че изтичащите мазнини да не предизвикват изгаряне и да не правят пушека горчив, опитни специалисти инсталират табла с малко количество вода.

Сервиране на пушена камбала

Приготвихте вкусна храна. Калорийната му стойност е 142 kcal на 100 грама. Диетолозите твърдят, че при пърженето се увеличава 4 пъти повече.

Като правило тази мазна риба рядко се използва за готвене на други ястия, тъй като сама по себе си е вкусен, елитен продукт. Бяло тлъсто пушено студено пушено месо е красиво нарязано на тънки пластмасови 3-5 мм и се сервира на отделна чиния, украсена с копър и лимон филийки.

Халибът на горещо пушене под формата на пържоли се сервира разделено на две части, тъй като месото лесно се разпада в междинните слоеве. Това е най-добрата закуска за бира. Той се показа добре в топла салата с картофи и зеле от Савой.

Изпушената камбала е запазена за кратко, защото е много вкусна.

Ако имате нови, интересни рецепти за готвене на тази чудесна риба или нейното пушене, не забравяйте да я споделите с нас в коментарите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Рецепта за студена и гореща пушена сьомгаРецепта за студена и гореща пушена сьомга
Пушена капелина у домаПушена капелина у дома
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
Калоричното съдържание на пушената риба и нейните ползи знаят какво да ядат!Калоричното съдържание на пушената риба и нейните ползи знаят какво да ядат!
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
Carpenter студено и горещо пушенеCarpenter студено и горещо пушене
» » Халибут Студена и гореща пушена рецепта
© 2021 BggeHat.com