Как да удължим срока на годност на пушената камбала

Пушенето е технология, която не само подобрява вкусовите и ароматните свойства на рибата, но също така е добър начин за опазване. Пушената камбала е смятано за деликатес, защото има изключителни качества. Че те не са загубени по време на съхранение, е необходимо да се спазват някои правила.

Ако сте купили голяма партида пушена камбала или сте я пушили в уютна камина у дома, вие сте изправени пред проблема с съхраняването на продукта. Важно е не само да се удължи срока на годност на рибата, но и да се запазят нейните вкусови и ароматни свойства. Нека се опитаме да разберем как да запазим камбала, студена пушена, гореща и половина гореща. Времето за безопасна консумация на риба за храна е ограничено до много тесен обхват, затова е изключително важно да се спазват всички необходими изисквания.

Срок на годност на пушената камбала в хладилника

Отговорът на въпроса как да се запази пушената камбала в обикновен хладилник зависи от следните обстоятелства:

  • метод на пушене;
  • време за пушене;
  • температурни параметри;
  • Индикатори за влажност;
  • наличие на вентилация.

Пушена камбала в секция

Хладилникът е оптималното място за съхранение, тъй като поддържа температурата ниска. Но и по отношение на съхранението на риба с различен начин на подготовка се различават:

  • Студена пушена камбала. Срок на годност - до 10 дни без загуба на вкус, с малки положителни температури.
  • Гореща пушена риба. Допуска се да се съхраняват не повече от 3 дни. Оптимални параметри: от -2 градуса С до +3 градуса С.
  • Продукти за полутвърдо третиране. Това ястие може да запази вкуса в хладилника до 5 дни.

Но ако трябва да държите камбала за по-дълго време, може да бъде замразен във фризера. Този метод, който запазва свежестта на продуктите, също е от значение за рибата.

Срокът на годност на пушената камбала във фризера

Решавайки да запазим камбала във фризера, трябва да разберем, че продуктът трябва да бъде потопен незабавно в условията на дълбоко замразяване. Това означава, че техниката трябва да бъде включена предварително, за да може да се оформят подходящите условия, за да се замразят. Времето за съхранение на фризера зависи от температурния режим:

  • Пушената камбала можете да спестите повече, ако намалите температурата на съдържанието до -5 градуса. Така че продуктът може да лежи до 2 месеца, но през цялото това време трябва да е добре проветряван. В противен случай ще се появи мухъл, а камбала ще престане да бъде безопасен за хората.
  • Рибата може да се съхранява в продължение на 1 месец при температура от -30 градуса. По отношение на този продукт има изисквания за влага във фризера, той трябва да варира от 75 до 80.
Препоръчително: Хранителна стойност на пушени пилешки крака


Замразена пушена камбала

Важно е не само как да се съхранява рибен продукт от горещо или студено пушене, но и условията за размразяване. Размразяване може да се извърши при температура не по-висока от 8 градуса С. В противен случай, ако например риба ход веднага от фризера върху кухненската маса, тя ще тече, а също така се променя консистенцията на месото. Също така трябва да се разбира, че колкото по-дълго се съхранява продуктът, толкова повече губи първоначалния си аромат и параметри на аромата.

Важно! Ако решите да съхранявате рибата в хладилник или фризер, трябва да следите този процес и да регулирате производителността при промяна на температурните параметри. За да направите това, до пушената камбала трябва да поставите специален термометър.

Други начини за съхраняване на пушената камбала

Но ако сте далеч от дома, например в природата или в новата дача, която все още не е оборудвана с домашни уреди, ще ви кажем как да съхранявате пушената камбала в този случай. Нашите предци не са имали хладилници, но те биха могли да осигурят свежестта на продукта:

  • Съхранение в тъкан, импрегнирана със сол. Пушената камбала може да бъде обвита в естествена тъкан, импрегнирана с разтвор на обикновена сол. На върха на рибата, обвита с хартия, а опаковката е поставена на сянка, така че лъчите на слънцето не могат да развалят продукта.
  • Съхранение във вентилируем таван. Халибът може да се постави в тъканна торба и да се окаже на тавана. Продуктът трябва да е на сянка.
  • Съхранение в чекмеджетата в мазето. Продуктът може да бъде поставен в кутия от картон или дърво, прегрупирайки го с листа от коприва, клонки от хвойна, крупи или дървени стърготини.

Халибут в кутията за съхранение

Когато получите продукта за консумация, трябва да проверите неговата пригодност. Първият знак за поквара е появата на слуз на повърхността. Освен това има неприятна миризма и мухъл. Тази риба не може да се яде, тя е рециклируема. В противен случай рискувате отравяне.

Ако имате интересна информация по този въпрос или знаете други начини за съхраняване на пушената камбала, споделете опита си в коментара.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Поддържане на пушени колбасиПоддържане на пушени колбаси
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Студена и гореща пушена сьомгаСтудена и гореща пушена сьомга
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Как да удължим срока на годност на пушен колбасКак да удължим срока на годност на пушен колбас
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
» » Как да удължим срока на годност на пушената камбала
© 2021 BggeHat.com