Рецептата за студена и гореща пушена каша

Кета е една от най-ценните търговски риби от семейството на сьомга. Хайверът й е особено ценен. Не е изненадващо, защото веднага след хвърляне на хайвера умира. Но самата кета във всички хипостази се оценява силно, особено пушена кета по някакъв начин.

Кет функции

Риболовът на тази риба в Русия е изключително малък. Почти всичко, което виждате на рафтовете, се внася. Възрастните индивиди могат да достигнат един метър дължина и тежат 15 кг. Средно 100 грама риба представляват 34 протеини и 10 мазнини. Средното съдържание на калории, което зависи от сезона, е 162 ккал пресни.

Уникалността на камъка е, че човешкото тяло абсорбира почти целия протеинов резерв, всяка калория е от полза. Месото съдържа основни аминокиселини. И тази риба е рекордьор за съдържанието на флуор.

Месото от сьомга съдържа:

  • витамини: Е, В1, В2, РР, С;
  • микроелементи: флуор, молибден, цинк, магнезий, желязо, калций, никел, калций, натрий, фосфор, флуор.

Третирането на дим добавя рибни калории. Следователно, студената пушена каша има калорична стойност от около 184 kcal на 100 g продукт.

Подготовка за пушене

Кета е голяма риба. Ако искате да пушите цялото, изплакнете корема и почистете вътре. Опитните професионалисти никога не измиват рибата отвътре, само изтрийте от кръвта със суха салфетка. Ако искате да оставяте главата си, отстранете хрилете от нея.

Преди да пушите, чашата салата трябва да се осолява. Това се прави по няколко начина.

Посланик в Салем

Този метод е измислен от рибарите от северната част на Русия. Всички вредни ларви, живеещи в риби, максимум кърмене за 21 дни. Ето защо, ако искате да пушите прясна риба, толкова много ще трябва да я спасите на леда!

  1. Каменна голяма сол. Ще ви трябва само големи кристали. Излишно изливане на вътрешната кухина, решетка външната.
  2. В ледника поставете плик, върху него - празно платно.
  3. Изсипете слой сол и поставете рибата върху него.
  4. Нагоре със сол и покриване с платно.

След 21 дни можете не само да пушите рибата, но и там. То се получава солено и плътно.

Обикновено осоляване

Ако купувате дълбоко замразена риба (-25о), наличието на микроорганизми може да не ви притеснява. Следователно, след като сте изкормени кето, то може да бъде осолено само два дни при стайна температура.

пресоване

Този метод се използва за бързо осоляване на невъоръжената риба, след което е възможно веднага да се пуши камината.

Препоръчително: Карпата е пушена у дома

Изперете саламурата. За 1 кг риба трябва да се вземат:

  • сол 20 g;
  • 80 ml вода;
  • лимонов сок 1 ч. л .;
  • ситно нарязан лук ½ лук;
  • черен пипер, дафинови листа.

Смесете съставките, завийте и опъвайте. Използвайте спринцовка, за да инжектирате охладената саламура в рибата. Като правило, след осоляването можете незабавно да отидете на пушене.

накисване



Задължителна операция след осоляване. Просто трябва да измиете рибата с вода и след това да я окачите. Поставете жица, въжета или въже с контур на опашката и я поставете в контейнер с вода за един или два дни. Сменете водата на всеки 6-8 часа. Измива се измитата и напоена риба от опашката и се оставя на въздуха за 12-20 часа.

Пушенето на сьомга

Принципът за това деликатество не се различава от никой друг. Пушенето в дома включва използването на специално оборудване.

Студено пушене

Приготвен по един от методите, описани по-горе, рибата се поставя в помещението за пушене. Чип предварително разклати за малко време в малко количество вода. Вкусната пушена студена каша е получена на чип от елша. Понякога се смесва с хвойна или птичи череши. Подходящ за това и дървесината от овощни дървета. Температурата на дима не трябва да надвишава 30 ° С. Целият процес трае 2-3 дни.

Рецептата на рибаря: "Аз запалвам суха елша, ябълка, череша, дори хвойна може да бъде. Тогава суров тъмник и върба без кора ... "

Горещо пушене

За да направите вкусна гореща пушена бисквитка вкъщи, трябва да използвате същите чипове, както и за студена. Димът трябва да е горещ, приблизително 80-160oC. Времето за пушене зависи от размера на продукта. Това е около 1-2 часа. За да имате гореща пушена каша има атрактивен златист цвят, можете да поръсите захар на чипс, около 1-2 супени лъжици.

В корема на камъка, ако го пушите цял, можете да поставите клонче от босилек или няколко листа от дафинови листа или дори само 3-4 пера от зелен лук. След това свържете трупа със сноп.

Поддържане на пушена каша

Горещата пушена риба, когато се съхранява в хладилника, не губи качествата си само за 4 дни. При обработка на продукта по студен начин, срокът на годност в хладилника може да бъде до 10 дни. Използването на фризер за тази цел увеличава периода до два месеца.

Ако не знаете как най-добре да съхранявате пушената кета, вземете вакуумен контейнер. Това ще увеличи всички срокове с един и половина пъти.

Ако имате неизвестни рецепти за камината за пушене, пишете за тях в коментарите към статията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Как да направите пушена калмариКак да направите пушена калмари
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Рецепта за студена и гореща пушена сьомгаРецепта за студена и гореща пушена сьомга
Пушена капелина у домаПушена капелина у дома
Популярни начини да пушите розова сьомгаПопулярни начини да пушите розова сьомга
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
» » Рецептата за студена и гореща пушена каша
© 2021 BggeHat.com