Как да направите пушена калмари

Калмар се счита за един от най-достъпните морски дарове, тъй като може лесно и сравнително евтино да се купува в магазина. Месото му може да бъде приготвено като добавка към гарнитурата, добавено към салатите или използвано като лека закуска. Пушената калмара ще остави много малко безразлични - вкусът й е необичаен и пикантен. Някои хора се интересуват дали има полза и вреда на този продукт, колко калории има. Това няма да навреди, ако искате да се пушите. По-долу можете да прочетете не само информация за продукта, но и оригинални домашно приготвени рецепти. Ръководени от тях, можете да приготвите вкусни морски дарове.

Пушена калмари - калории, полза и вреда

Калмарът е главоноги, които традиционно се използват за храна. Тя принадлежи към групата на морските дарове и се счита за хранителна. Можете да го ядете варено, сушено, мариновано, пържено, задушено, печено и консервирано. В допълнение, можете да добавите към пайове, суши, кнедли, салати и супи.

Кърмата на месото

Месото калмари е не само вкусно, но и полезно

Този популярен морски дарове е богат на витамини и полезни минерали.

Съдържа витамини (C, PP, E, B9, B6, B2, B1) и минерали - фосфор, желязо, магнезий, калций, йод, мед, натрий, калий. Калоричното съдържание на пушената калмария е 242 kcal на 100 g, докато протеините - 53 g, мазнините - 2 g, въглехидратите - 3 g.

Използването на този продукт е извън съмнение. Както може да се разбере от състава, тя обогатява тялото с необходимите витамини и минерали и също така е незаменим източник на протеин. Учените са доказали, че хората, които консумират калмари в храната си, значително подобряват здравето си.

Положително действие:

  • работата на сърдечно-съдовата система е нормализирана;
  • укрепва мускулната тъкан;
  • подобрява якостта на съдовете, увеличава еластичността;
  • превенция на заболявания на стомашно-чревния тракт;
  • тялото се почиства от токсини и токсини;
  • ендокринната система започва да работи нормално.

Въпреки че ползите са доста големи, пушената калмари може да причини някаква вреда. На първо място, ако тя е с лошо качество, може би храна и дори живачно отравяне. Това се случва, ако морските дарове са били уловени в замърсено с околната среда място или срокът на валидност е изтекъл. Трябва да се има предвид, че някои хора могат да имат алергия към морски дарове.

Заболяването може да причини високо калорично съдържание на пушено месо: ако е в големи количества, то може да се увеличи. Не забравяйте канцерогенните вещества, които се използват при преработката - те също могат да навредят на тялото.

Пушенето калмари в аерогарата

Капмата от горещо пушене е най-лесна за приготвяне в аерогрил. Дори и начинаещ може да се справи със задачата. Рецепта не изисква много пари, трябва да купите няколко неща.

Препоръчва се: 4 начина да се пуши скумрия у дома

Какво ви е необходимо:

  1. калмари;
  2. препарат за пушене "Течен дим";
  3. сол;
  4. дървени стърготини за пушене;
  5. aerogrill.

Морските дарове могат да се вземат толкова дълго, колкото искате. Те ще трябва да бъдат измити и почистени от вътрешностите. Трябва също да премахнете филма. Препоръчително е да поставите месото в кипяща вода, след което е било по-лесно да се почисти. Когато на него няма останал филм, ще трябва да изплакнете отново и да го поставите в саксия с вода. Кук няколко минути, след което изключете и изсушете трупа. Изрежете калмари може да бъде както искате, например пръстени или ивици.



калмари в аерогенера

Сега трябва да подготвим авиография. В палета му трябва да се поставят чипове - елша, дъб или ябълка и да се навлажнят с вода и течен дим. Температурата на аерогрила трябва да бъде зададена на 230 ° C, скоростта на въртене трябва да бъде умерена. Морските дарове трябва да се приготвят за около 15 минути. Не бързайте и ги изваждайте преди определеното време, в този случай те ще станат "гумени". Прекаленото е също така невъзможно: те ще станат прекалено меки и тяхната полезност ще намалее. Ако рецептата се уважава, то ястието става вкусно.

Приготвяне на гореща пушена калмария

Притежателите на конвенционална пушиня могат да приготвят месо от калмари, като използват предишната рецепта. Подготвителният етап е непроменен, суровините също ще трябва да бъдат изкормени, почистени и измити. След това можете или да започнете готвенето веднага, или първо да заспивате.

Рецептата е изключително проста: за половин килограм калмари трябва да смесите една супена лъжица сол, половин лъжица захар и щипка подправки. С тази смес разпръснете калмари и след половин час я поставете върху скарата на пушенето.

Калмар в пушенето

Гореща пушена калма

Подгответе ястието при температура не по-висока от 130 ° C, на всеки 10 минути отваряйки капака и освобождавайки дима. Това трябва да гарантира, че продуктът не се окаже горчив. След около 30 минути (вероятно по-рано), калмарът ще бъде готов. Трябва да придобие богат златист цвят и да стане мек. Когато използвате този продукт, препоръчително е да запомните колко калории има в него.

Хранителните специалисти препоръчват да не се яде повече от 100-150 грама дневно, за да не се подобри. Тогава от такава храна ще се възползват, а не ще навредят.

Приготвяне на студено тютюнопушене

Месото на мидите също може да бъде приготвено на студено. Това ще отнеме повече време, но съдържанието на калории ще бъде по-ниско - само 138 ккал на 100 грама. За подготовка се изисква закупуване на труп от калмари, подправки и сол.

Първо трябва да отлепете почиствания продукт от всички страни с подправки и сол, да го поставите на чиния и да го увиете в хранителен филм. След като държите в хладилника за около ден, изплакнете със студена вода. След това закачете на чист въздух или близо до вентилатора, докато изсъхне.

Студени пушени каламари

Отнема се около 8 часа, за да се пуши студено. За помещението за пушене се използват елша чипове, температурата не трябва да е по-висока от 35 ° С. Когато морските дарове са готови, те трябва да останат на свеж въздух за няколко часа. Когато най-накрая изсъхне, можете да го изядете. За предпочитане, нарязани преди хранене.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Втори курсове и закуски от пушен колбасВтори курсове и закуски от пушен колбас
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Студена и гореща пушена сьомгаСтудена и гореща пушена сьомга
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камераМетод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера
Хранителна стойност на пушени пилешки кракаХранителна стойност на пушени пилешки крака
» » Как да направите пушена калмари
© 2021 BggeHat.com