Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера

Пушеният бекон е популярен в славянските страни. Счита се за вкусна закуска, която може да се сервира дори на празничната трапеза. Купете този продукт в магазина или гответе сами. Ако искате да направите мазнина в собствената си стая за пушене или във фурната, достатъчно е да знаете как правилно да пушите свинска мас, включително време и температура на пушене. Много хора се интересуват от калоричното съдържание на пушен бекон, но повечето не се чудят дали има полза или вреда от него. Ако обаче наблюдавате здравето си, трябва да го използвате в разумни количества.

От ползите и опасностите от мазнините

Всеки разбира, че мазнините са мастен продукт, честото използване на които може да доведе до наднормено тегло. От него обаче има не само вреда, но и ползата. Преди всичко свинският бекон осигурява на тялото необходимите витамини и елементи. Той съдържа мастни киселини, които укрепват имунната система и предотвратяват образуването на възпалителни процеси.

Бял пушен бекон се използва за медицински цели, тъй като укрепва сърдечно-съдовата система. Той напълно предотвратява настинки, пневмония, проблеми с бронхиалните тръби. Той премахва токсините и шлаките от тялото, които се натрупват поради недохранване и замърсена околна среда. Съставът на продукта е впечатляващ: той включва калий, магнезий, калций, фосфор, натрий, селен и различни витамини.

свинска мас

Не беше достатъчно, стана бекон

Хората, които водят активен начин на живот, ще се възползват от този деликатес. Препоръчвайте го дори на бременни жени, така че те могат безопасно да вземат пушена рецепта до бележка. Salo поддържа жизнеността и осигурява енергия за деня. Използва се в народната медицина за лечение на зъбобол, проблеми със ставите, екзема. В този случай, обаче, тя не се прилага в пушена форма, а се натрошава като мехлем.

Ползите от мазнините са очевидни, но лесно се подготвят. В него няма паразити, поради което не е необходима специална обработка. Някои хора я използват дори в сурова форма. Продуктът лесно се смила, холеретично и предпазва стомаха от негативните ефекти на алкохолните напитки. Ето защо често се сервира на празници, в които хората приемат алкохол.

Въпреки че ползите са страхотни, но има вреда. Варено-пушени продукт съдържа холестерол, който навлиза в тялото в големи количества, е в състояние да предизвика развитието на сърдечно-съдови заболявания, както и проблемите с органите на стомашно-чревния тракт. Необходимо е да се внимава такава мазнина за хора с болни бъбреци.

По отношение на калориите, мазнината от горещите пушени 100 g съдържа 775 kcal. Такава фигура може да изплаши онези, които следват фигурата си. Струва си да се има предвид, че ползите от този продукт ще бъдат само ако един ден да се яде не повече от 50-80 г. Увеличаването на порции може да навреди на тялото.

Салати с гореща пушена храна

Горещо пушеното сало е приготвено във фурната или в пушач. Вторият вариант е много по-добър, защото продуктът е наистина вкусен, ароматен и качествен. Рецептата е подходяща за тези, които имат собствена къща или парцел близо до къщата. Ще бъде необходимо само да се изгради камера за пушене или да се използва метална кофа. След това е възможно по всяко време да се пуши мазнината на чист въздух.

Препоръчваме: Как да пушите свински уши

Подготовка на мазнини за пушене е необходимо, за да се направи продуктът наистина добър. Подготовката за пушене не отнема много време. Необходимо е да изплакнете и нарязвате на продълговати парчета. От всички страни избършете със сол, ако желаете, можете да добавите подправки. В тази форма трябва да дадете минимум 2-3 часа и за предпочитане един ден. Колко да държите, всеки взема решение независимо.

Смела в пушенето

Сало може да бъде окачено в камера за пушене на куки



Сега една също толкова важна част - готвене опушване да работят. Той трябва да бъде правилно инсталиран над огъня. За да направите това, имате нужда от тухли, които лежат около огъня. Те пускат помещението за пушене така, че да е точно над пламъка. Вътре се изсипаха чипс от плодово дърво, върху тях се поставяше решетката и върху нея се разстилаха парченца мазнини.

На този етап остава да запали огъня и да покрие капака. Важно е да не следите температурата, но зад огъня. Пламъкът трябва да е среден, за да направи всичко правилно.

Парчетата се намират в помещението за опушване от 30 минути на час - времето е почти същото като при готвенето във фурната. Можете да ги получите, когато са покрити с вкусна кафява кора.

Препоръчително е продуктът да се охлади, дори да го поставите в хладилника за един ден, докато се втвърди. Сега мазнината на горещото пушене може да се сервира на масата. Това няма да бъде по-лошо, отколкото студено, но значително ще надвиши вкусовите качества на вареното във фурната.

Студен начин за пушене на мазнини

Пушенето на мазнини е възможно в много отношения - както горещо, така и студено. В тези два случая температурата варира, както и времето на процеса. Рецептата е лесна за запомняне и изпълнение. Единственото нещо, ако искате да получите готовия продукт възможно най-скоро, е по-добре да пушите във фурната.

Студена пушена салон

Мастната готовност се определя от апетитен кафеникав цвят

Тлъстината на студено пушене се получава по-малко мазни, придобива кафяв цвят и уникален аромат. Заболяването е възможно само с преяждане, това е по-добре да не позволява.

съставки:

  • мазнина - 2 кг;
  • вода - 5 л;
  • подправки;
  • сол - 500 г.

Мазнините по студен метод е възможно предварително да се вари в солена вода с подправки. Тогава ще стане по-нежна. Възможността за варено пушене може да е дори по-интересна от стандартната. Мазнините, месото с мастен слой ще трябва да се разпространи върху баровете в помещението за пушене. Температурата не трябва да превишава 20 ° С. Колко да го подготвят? Рецептата осигурява 2-3 дни. Във фурната може да се направи за по-малко от час. Трябва да се отбележи, че варено-пушеният бекон, приготвен по студен начин, практически не уврежда тялото.

Видео за готвене на горещи мазнини в пушенето:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Хранителна стойност на пушени пилешки кракаХранителна стойност на пушени пилешки крака
Как да направите пушена калмариКак да направите пушена калмари
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецепта за пушене бобърРецепта за пушене бобър
Вкусни и полезни супи от пушени продуктиВкусни и полезни супи от пушени продукти
Пушена сьомга с течен димПушена сьомга с течен дим
Правилното осоляване на пушените мазнини у домаПравилното осоляване на пушените мазнини у дома
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
» » Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера
© 2021 BggeHat.com