Цялата истина за пушеното пиле е добра или вреда?

Какво би могло да бъде по-добре от среща в кръг от приятели, след тежък работен ден, яде пушено пиле и студена бира? Удивително е колко много гурмети, въпреки високото съдържание на калории, предпочитат да заменят изпечените птици с пушения аналог.

Разбира се, в повечето случаи това е просто въпрос на вкус, но има и други причини, поради които понякога е за предпочитане да се пуши.

Свойства на пушено пиле

Разбира се, има много противоречиви мнения относно ползите и вредите от пушените продукти, но въпреки отрицателната обратна връзка, пушеното пиле не престава да бъде популярно сред купувачите. Всичко за уникалния си вкус, което не може да бъде постигнато чрез други методи на подготовка. Освен това има и други предимства, които, за съжаление, не са присъщи на печени и пържени опции. Вземете например забележителните си консервативни качества. Благодарение на тютюнопушенето или продължителното термично третиране, пушеното пиле се съхранява много по-дълго, без да губи пикантността и деликатния си вкус.

Полезни свойства на пилето

И ако говорим за ползите, тогава пилешко месо, както никой друг не е полезно за нашето здраве. Фосфор, протеин, калий и магнезий, които съдържат в излишък, са незаменими строителни материали за нашето тяло и помагат за предотвратяване на заболявания като хипертония, инсулт и инфаркт. В допълнение, естественото пушене дава на крайния продукт добър бактериален ефект, без добавяне на холестерол и допълнителни транс мазнини към него, които не могат да бъдат избегнати по време на пърженето.

Няколко думи за съдържанието на калории

Пилешко месо е една от най-ценните и хранителни храни за човешкото тяло. Тъй като пилешкото месо е с ниско съдържание на мазнини, то може безопасно да се нарича диетично. Той често се препоръчва на спортистите, тъй като съдържа витамини А, В и РР. Пушеното пиле е необичайно богато на желязо, така че се препоръчва за употреба и за хора с нисък хемоглобин.

Хранително вещество за хранене
калории1139.2захар4,3 g
мазнини61,7gпротеин124,6
холестерол399.2 mgкалций85,2mg
натрий2122,6mnтиамин0,3 mg
въглехидратижелязо5,9mg
целулоза0,5 грВитамин С3 mg
Препоръчваме: Начини на готвене и ползите от пушеното сирене


Ето защо е необходимо да обобщим някои положителни аспекти на пушенето:

  • богат вкус;
  • ниско съдържание на мазнини и холестерол;
  • високо съдържание на протеини и безопасност на витамините;
  • аминокиселини в оригиналната природна форма;
  • хранителна стойност;

Има обаче и друга страна на монетата, която би било нечестно да се игнорира. Пушеното месо под каквато и да е форма е противопоказано за хора с увреждания в храносмилателната система. Важно е да запомните, че тютюнопушенето се извършва както по естествен, така и по химичен начин, което не носи никаква полза за тялото.

Реалното предимство ще бъде само чрез естествено пушене, така че при покупката му си заслужава да се обръща внимание на начина, по който е извършено.

Химичното пушене не винаги е на пръв поглед различно от естественото, така че си струва да бъдете внимателни и да купувате такова месо на доказани места. В противен случай това може да доведе до сериозни здравословни проблеми. В крайна сметка е добре известно, че тютюнопушенето увеличава риска от развитие на тумори и насърчава затлъстяването. Разбира се, това се отнася до редовното използване на продукта. Ако веднъж годишно си позволите да ядете вредни пушени храни и нямате здравословни проблеми, това няма да доведе до фатални последици.

Изберете мъдро

Ако тази птица не ви донесе от баба ви, тогава вече съществува риск. Кюрдите, които се отглеждат "изкуствено" за пушене или скара, често са пълнени с антибиотици и хормони. За самите птици това служи като защита срещу инфекция, но в нас консумацията на този вид месо може да доведе до намаляване на имунната система и нарушения в микрофлората на тялото. Често това се проявява под формата на алергична реакция.

Естествено отглеждано пиле

Няма съмнение, че не е нужно да стигате до крайности. Такъв е животът, който не можем напълно да се защитим от вредните последици от околната среда, но в нашата власт да предприемем мерки за минимизиране на риска. Нека си спомним, че природното пушене има своите неопровержими предимства и химическото третиране на продукта, особено пилешко месо, е най-добре да се избягва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сочни витаминени салати с пушено пиле и плодовеСочни витаминени салати с пушено пиле и плодове
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Хранителна стойност на пушени пилешки кракаХранителна стойност на пушени пилешки крака
За съхранение и замразяване на пушено пилеЗа съхранение и замразяване на пушено пиле
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
» » Цялата истина за пушеното пиле е добра или вреда?
© 2021 BggeHat.com