Как да се караме и да вдигаме пиле за пушене

Пушеното пиле е станало традиционен деликатес, достъпен за всяко семейство. Нежното и сочно месо служи като отличен втори курс или съставка за салата, супа. Можете да приготвите това ястие сами, ако знаете добра рецепта.

Преди да приготвите горещ или студен продукт за пушене, трябва да се маринова. Крака и крила са добри и без подправки, но с подправки те ще станат още по-вкусни. Важен момент: за готвене се нуждаете от специален уред за пушене. Ако не е така, тогава можете да използвате метална кофа или тиган с капак.

Марината за пушене на пиле

Как да подготвим пиле преди пушене?

Трябва да купите свежо и голямо пиле. Ако е възможно, по-добре е да вземете дом, отколкото магазин. За пушенето е подходящо като цяло птица и крака или крила. Месото трябва да се измие под вода и, ако е необходимо, изкормвано. Ако напусне перата, тогава те трябва да се запалят. Само след това ще бъде възможно да се накисне.

Важно е да не съхранявате пилето прекалено дълго в хладилника, а да готвите пресни, а не замразени. Тя запазва по-полезни вещества, се оказва по-сочно. Но да се купи птица с кожа на синкав сянка, хлъзгав на допир, с неприятна миризма не трябва да бъде. Старо и разглезено пиле по време на горещо или студено пушене е малко вероятно да бъде с високо качество.

Марината с джинджифил и кориандър

Марината пиле може да бъде по много начини. Тази рецепта се смята за една от най-добрите.

съставки:

  • сол;
  • дафинови листа - 4 бр.;
  • захар;
  • оцет 3 - 2 супени лъжици. л.;
  • джинджифил, кориандър, пипер, канела;
  • чесън - 3 карамфил;
  • хвойна - 6 бр.

За да се маринирате цял крак, крила или цялото пиле, се нуждаете от туршия пушено пиле - приблизително 3 литра. Приготвя се, както следва:

В кипяща вода, изсипете сол, супена лъжица захар и подправки. Плодовете от хвойна трябва да бъдат смачкани и също да паднат в тиган. Вие също ще трябва да добавите оцет и чесън. Купете всички заедно за 5-10 минути, след това изключете огъня и охладете.

Марината за пиле

Марината на плодовете от хвойна

Птицата трябва да се постави в марината и да се постави на върха, като се остави за около 3 дни в хладилника. Препоръчва се ежедневно да се обръщат трупове или парчета, за да се маринират по-добре.

Препоръчваме: Рецепта за готвене лаваш с пушено пиле

Сол за пиле



Приготвяне на пиле за топла или студено пушене, можете да подготвите специална туршия. Благодарение на него, бедрото и крилата ще станат ароматни, сочни и меки. За готвене е необходимо сушено копър, чесън, дафинов лист, черен пипер, сол и кимион. Можете да добавите други подправки, рецептата в това отношение не ограничава възможностите.

Сол за пиле

В този солен разтвор пилето се приготвя за 10 минути

Салата се приготвя, както следва: водата трябва да се вари в тенджера, след това се влага в нея скилидки чесън, дафинови листа, сол и други подправки. Кук трябва да бъде не повече от 10 минути. Марирането на пилето е просто: в контейнера, където се намира, се изсипва охладената саламура. След това месото трябва да се покрие с капак и да се остави в хладилника за поне един ден. След това саламът се слива и месото може да се приготви в помещението за пушене.

Марината за домашни птици с кетчуп

Можете да маринирате птица с кетчуп, ако искате по-пикантен вкус. Възможно е пушеното месо да се окаже леко пикантно, но няма да го направи по-лошо. За да подготвите такава рецепта, ще ви е необходима зехтин, мед, суха горчица, вино и кетчуп. Всички съставки трябва да бъдат внимателно смесени.

Получената маса трябва да бъде намазана с пиле, така че марината да е от всички страни. Поставете месото в затворен контейнер и го поставете в хладилен склад. След 6 часа може да се приготви в пушенето и след това да се сервира на масата.

Марината за пиле на кисело мляко

Не е ново, че някои хора натрупват месо в кефир. И се накисва в млечния продукт не може да бъде само птица, но също и свинско, говеждо, агнешко. Много е важно да изберете подходящите съставки правилно, за да не разваляте марината. Най-добре е да използвате готовата рецепта, която няма да се провали.

съставки:

  1. кефир - 400 ml;
  2. захар;
  3. зехтин - 50 мл;
  4. пресни листа от мента;
  5. чесън - 2 карамфил;
  6. пипер и сол.

Марината за пушене на кокошка се приготвя, както следва. Листата на мента трябва да се пюре, чесънът да се пусне в пресата. Смесете останалите съставки, така че да се получи хомогенна маса. Подправки и сол трябва да се добавят към вкуса.

Пилето трябва да бъде поставено в кефир, смесен с други съставки. Марината трябва да падне върху всяко парче месо. Капацитетът с месото на птицата е покрит с капак, сега трябва да бъде поставен в хладилника за около 8 часа. След това месото може да се използва за студено или горещо пушене. Ако всичко е направено правилно, то ще се окаже вкусно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусноРецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусно
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Пушенето на Турция у домаПушенето на Турция у дома
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
За съхранение и замразяване на пушено пилеЗа съхранение и замразяване на пушено пиле
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Рецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърдаРецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърда
Пушено пиле у домаПушено пиле у дома
» » Как да се караме и да вдигаме пиле за пушене
© 2021 BggeHat.com