Горещо пушено свинско у дома

Опитни готвачи често избират свинско месо за пушене. Оказва се, че е леко, сочно и меко, ако е правилно приготвено. Можете да използвате различни части: гърди, шунка, ребра, шунка и др. Горещото пушено свинче със сигурност ще зарадва с богат вкус и приятен аромат. В подготовката на голямо значение е рецептата марината - това е, че ви позволява да постигнете отличен резултат, правят месото по-пикантни и пикантни. Не е трудно да се пуши у дома, достатъчно е да запомните правилата и съветите, които ще предотвратят грешките.

Подготовка на свинско месо за пушене

Първият и един от най-важните етапи е изборът на свинско месо за готвене. Ако месото е свежо и качествено, то крайният продукт ще се окаже отличен. Трябва да купите хубаво парче, като обърнете внимание на състоянието на месото. Ако е хлъзгаво, нееластично, с неприятна миризма, това означава, че очевидно е застояло. Доброто свинско е еластично, розово, без скъп и бели вени. Между другото, ако мазнината има жълтеникав оттенък, тогава месото е старо и не трябва да се купува.

Избор на свинско месо за пушене

Изберете месо с бели ивици

Част може да избере всяка, разчитайки на вашия вкус. Отлично прилепване и гърди, шийка и шунка. Желателно е парчето да има повече месо, отколкото мазнина.

Преди да започнете пушенето на свинско месо, ще трябва да се подготвите. За да направите това, трябва да изплакнете добре парчето и, ако е необходимо, да го изрежете. Не се препоръчва да правите прекалено малки части, тъй като средният размер е най-подходящ за пушене. Ако искате деликатеството да се окаже пикантно и сочно, първо трябва да го мариновате. Рецептата на саламура е лека, така че е лесно.

Как да маринован свинско месо за пушене?

За свинското месо е най-добре да подготвите туршия с подправки и чесън. Трябва да се отбележи, че ще отнеме около 2-4 дни, за да се маринират в нея. Разбира се, ако искате, можете да намалите времето до 24 часа, но е по-добре да оцелеете възможно най-дълго.

съставки:

  • свинско месо - 3 кг;
  • вода - 4 литра;
  • чесън - 3-4 карамфил;
  • сол - 1 елемент;
  • пипер грах - 10-15 бр .;
  • дафинови листа - 4 бр.;
  • подправки на вкус.

Първо трябва да подготвите туршия. Рецептата предвижда водата да се заври, като се добавят сол, подправки, нарязан чесън, черен пипер и дафинов лист. Необходимо е да изчакате да заври, след това да го изключите и да го охладите.

Свинска марината

Рецепта марината за свински пушене

Месото трябва да се измие, нарязва на средни парчета и се поставя в тенджера. Не е нужно да го варете, просто го поставете в хладилника за 2-4 дни. През това време продуктът ще абсорбира всички подправки, ще стане по-мек и ще бъде по-лесно да се пуши.

Преди вашето готвене е важно да се мотае на чист въздух или във вентилирана стая и да се остави да се изсушава. Тогава можете да започнете горещо пушене свинете.

Препоръчваме: Как да пушите бузата у дома

Свинско месо

За да се пуши месото, не е необходимо да се накисва. Като опция можете да слюнкате - такава рецепта не е по-лоша. За да направите това, трябва да смесите солта и черен пипер на вкус и да изпечете парчетата месо с получената смес. След това продуктът трябва да бъде увит във фолио и поставен в хладилник за най-малко 3 дни. Важно е да го раздробите и да го превръщате ежедневно за по-добро очистване.

Посланик на свинското месо

Алтернативно, свинското месо може да бъде осолено

Когато отнеме три дни, можете да готвите свинско в пушенето. Тя ще има богат и оригинален вкус, който зависи от добавените подправки.

Как да пушите свинско в апартамент?

Горещото пушене на свинско у дома дава добри резултати. За да готвите месото по този начин, ще ви е необходимо специално устройство. Най-добрият вариант би бил пушенето, предназначено за апартаменти. Тя не изисква огън, защото се използва на печката.

Уют за дома

Ако няма специален капацитет, можете да го направите сами. За тази цел е подходящ небоядисан метален съд или кофа с капак. Също така ще е необходимо да изберете решетки за изрязване на месото, което да се побере в контейнера. Рецептата предвижда добавяне на плодови чипове в помещението за опушване - те допринасят за образуването на дим, който ще пуши месото.

Когато всичко е готово, можете да започнете да пушите свинско месо. За да направите това, парчетата трябва да бъдат поставени върху решетките, така че да не се допират един до друг. След това трябва да включите табелата и да покриете контейнера с капак. Приблизително веднъж на всеки 15-25 минути е необходимо да се освободи натрупаният дим, така че продуктът да не придобие горчив вкус. Необходимо е също така да проверите готовността, за да не превишите оставането в помещението за пушене. Средното време за готвене е около 2-3 часа, но може да намалее или да се увеличи в зависимост от размера на парчето. Когато е готово, трябва да го охладите, след това да го поднесете на масата или да го изпратите в хладилника.

Пушенето на открито в пушенето

Тези, които имат собствена земя, можете да опитате рецепта за пушене на свеж въздух. За да направите това, имате нужда от специална камера за опушване, можете да вземете конвенционална кофа, както и решетки и капак. Първо трябва да подготвите място за пожар и да поставите тухли около него, така че по-късно да могат да поставят контейнер за пушене. Вътре е необходимо да поставите чипове от овощни дървета и след това да поставите решетки.

Месото трябва да бъде мариновано, като се използва рецептата, описана по-горе, след това се оставя да изсъхне, след това се поставя върху скарата. Сега можете да запалите огън и да покриете резервоара с капак. След всеки половин час трябва да се изпуска дим. Не се изисква повече човешка намеса. Свинското месо ще бъде приготвено за около 3-4 часа. Ако е предварително заварено, времето ще бъде намалено до 1-2 часа.

Свинско в пушенето

Средно време за пушене на свинско месо - 2-3 часа

Когато продуктът е готов, е желателно да го оставите на улицата в окачено състояние за около 3 часа. След това можете да сервирате на масата с пресни зеленчуци, варени картофи и солени. Да се ​​съхранява в хладилник или фризер, докато не забележите признаци, че продуктът е започнал да се влошава.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти на ястия с течен димРецепти на ястия с течен дим
Топла и студена пушене салам у домаТопла и студена пушене салам у дома
Рецептата за пушене на говеждо месо у домаРецептата за пушене на говеждо месо у дома
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
» » Горещо пушено свинско у дома
© 2021 BggeHat.com