Топла и студена пушене салам у дома

Пушената наденица е вкусна деликатес, а ако е приготвена сама, да у дома, това е само бомба. Тъй като понякога искате да ядете това ястие, но трябва да знаете как да пушите домашно наденица.

Домашната пушена наденица е труден процес и всичко започва с марината от месо. Възможно е да се марат и вече получени колбаси, но отначало ще бъде по-вкусно.

Марината и селекцията на месото

За мляното месо е важно да изберете правилното месо и мазнини. Искаш ли качествен продукт, нали?

Изберете 2 вида месо - това ще доведе до деликатно и сочно лечение. Идеално подходящо свинско месо и всяко постно месо (телешко, говеждо, птиче). Оказва се, че не само месото играе важна роля, но и избора на мазнини. Ако решите да следвате предпочитанията за вкус, ако искате да почувствате парчетата в продукта, трябва да купите свинска мазнина от главата на трупа или иначе се нарича буза. Мазнините вътре в процеса на готвене ще се разпръснат равномерно върху продукта и няма да се усещат. Най-често избирайте свинска мас в съотношение до 30, но не по-малко от 20.

Сурово месо

Основното правило: да не се използва замразено месо повече от 3 месеца или да се размразява поне веднъж. В резултат на това се оказва, бедни и вкус.

Два начина на марината

Домашно напуснатото на студено наденица задължително изисква предварително дълго осоляване. В противен случай можете да получите отравяне. Горещо пушените колбаси у дома не могат да бъдат зашити (друго име за маринатиране), при условие че температурата е над 70⁰.

Сухият метод осигурява около 21 дни на очистене. Това ще изисква сол и подправки. Разбира се, можете да вземете подправките си. Най-често се използва за 1 кг сол:

  • карамфил - 5 г;
  • черен пипер черен пипер - 5 г;
  • захар - 25 g;

Месо в марината

Можете да определите окото и карамфил, и да пипер на една чаена лъжичка, и захар - трапезарията.

Получената смес разтрива парчета, те трябва да са приблизително еднакви по магнитуд. Поставяме слоевете в контейнера и поставяме товара на върха. Не можете да проверите месото до следващата отметка. Не се страхувайте, че избраната рецепта за пушена наденица няма да работи поради развалено месо. Ще ви бъдат дадени знаци: мирис, пяна, слуз и мухъл. Солта не трябва да допуска този процес, но всичко е възможно.

След около 5 дни месото ще се задържа и следващата стъпка трябва да бъде завършена. Добавете още парчета в контейнера, но вече изливаме марината от изчислението: 200 грама сол на 1 литър вода. Отново покриваме товара и не се притеснявайте за седмица 2.

Студените и горещите пушени колбаси у дома могат да бъдат ушити. Процесът е по-прост, но по-дълъг за около 5 дни. За него имате нужда от 270 грама сол и 1 литър вряща вода. Салата трябва да бъде охладена и излята в контейнер с месо.

След просото трябва да изрежете месото и да го инспектирате. Цветът трябва да бъде еднакъв. За пробата можете да приготвите малко ястие (шиш кебап, пържена пържола). Ако се оказа солено, струва си да се потапя в чиста вода за 5-8 минути. Това ще доведе до излишната сол и ще можете да започнете да приготвяте сиренето, а след това пушете колбаса.

Студено пушено колбаси

Домашните колбаси, приготвени при температура на пушене до 40 ° C, се наричат ​​наденица, задушени на студено. Такива температури се постигат чрез разединяване на камерата за пушене и огнището с огън. Чрез специална тръба димът преминава в камерата и благодарение на него и на чиповете се получава пушен продукт. Процесът ще отнеме от няколко дни до един месец. Това зависи от температурата и полуготовия продукт.

Кренвирши е по-добре да се мотае на естествени куки или качулки - това може да бъде всеки клон. Приемът на дим трябва да бъде постоянен и равномерен, в друг случай наденицата с пушене на студено ще се окаже, че не е пушена.

Препоръчваме: Подготовка на горещо пушени ребра в марината

Студено пушене

Изберете чипа, от който се нуждаете компетентно. Пушените колбаси у дома никога не предполагат използването на иглолистни дървета и бреза. Това се използва или от безскрупулни производители, или от професионалисти. Може да сте в състояние да укроти тези видове, но е по-добре да не поемате рискове, особено ако има среща на гостите. Сажди може с плодове и ягодоплодни дървета, хвойна, леска, елша и др. Г. Чиповете могат да бъдат приготвени със собствените си ръце, и можете да си купите в магазина конфекция. Как да направя, мисля, че всеки знае, но какво да добавим към сместа:

  • различни видове дървета, по-добре без кора;
  • Подправки: дафинови листа, карамфил, черен пипер;
  • плодове;
  • плодове;
  • Ядки, например, бадеми.


Не казва, че трябва да вземете всичко. Всяка съставка добавя свой собствен аромат. Направеният микс ще даде уникалност на вашето ястие.

Мляното месо трябва да се пълни плътно, да се изхвърля въздухът. Пушената студена наденица губи много влага и месото леко намалява. По-добре е да разделите големите колбаси на малки колбаси. Те трябва да бъдат изсушени на добре проветриво място за около 5-7 дни.

Знак за готовността на продукта ще бъде златисто-кафяв цвят, набръчкана и суха черупка.

Ако искате сушен пушен колбас, а след това процесът, описан по-горе, прекарват до 3-4 дни и след това изсъхне в добре вентилирана стая. Ако има липса на въздух, върху продукта ще се появи плесен, който може да се отстрани с помощта на солена вода. Сушенето на наденички струва около месец, а след това яжте.

Горещо пушене на колбаси

Домашните горещо пушени колбаси готвят много по-бързо. Не може да се осоли и добавете подправките към пълнежа. Същата температура на готвене от 60⁰. Огнището и камерата са много близо. Важно е да търсите чиповете да тлеят, но не и да изгорите. Избираме чиповете по аналогия с горния метод.

След пълненето на черупката трябва да се изсуши, достатъчно за 1-2 дни. Преди сушенето можете да готвите наденица. наденица горещо пушене не харесва влагата. При висока температура, тя губи много бързо, така че не добавяйте много вода към пълнежа. Не изсушавайте след готвене, просто го охлаждайте.

Горещо пушене

Дръжте двата варианта в хладилника. Сладките пушени колбаси се съхраняват в продължение на около месец, а горещо - за 7-10 дни.

Горещо пушената колбас у дома може да стане вашето коронено ястие, както и студено. Защото винаги е по-вкусно и по-полезно от производството.

рецепти

Рецепта за готвене пушена наденица Можете да изберете студен метод от комплекта. Ето един от лесните и тествани.

Правилните съставки:

  • говеждо и свинско месо 1: 1. Вземете рецептата от 1 кг;
  • брашно 0,5 кг;
  • сол 100 g;
  • кориандър - половин чаена лъжичка;
  • пипер - 2 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л.
  • вода 350-400 ml.

Готов пушен салам

Измиваме месото и нарязваме на парчета, отначало до такава, че е по-удобно да се отблъскваме. След като биете, намажете месото и мазнината на малки парченца. Сгънете в купа и заспивайте с подправки, излейте вода и почистете на хладно място (хладилник, например) за един ден, покрит с хранителен филм. След запълване на почистена обвивка, без да има място и няма въздух. Ние готвяме около 4 дни.

Рецептата за горещо пушене:

  • свинско 1 кг;
  • сол 40 g;
  • захар 6 ​​g;
  • черен и червен пипер до 3 g;
  • нишесте 1 супена лъжица. л.;
  • месен бульон 120 гр.;
  • пресен чесън.

Ние правим кайма с двойно преминаване, добавете всички подправки и разбъркайте добре. В същото време постепенно добавете бульона. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна маса. Запълваме червата и изпращаме пушека до пълната подготовка.

В пушенето можете да приготвяте вкусни ястия. Опитайте и няма да съжалявате, и ако вече сте професионалист по този въпрос или имате собствена рецепта, моля, напишете го. Споделете също така не са описани тънкостите и вашите чипове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти варено-пушени наденицаРецепти варено-пушени наденица
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Топ 5 необичайни салати от пушен колбасТоп 5 необичайни салати от пушен колбас
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
» » Топла и студена пушене салам у дома
© 2021 BggeHat.com