Рецепти варено-пушени наденица

Понякога искам да удовлетворя цялото семейство и да приготвя нещо апетитно и вкусно за тях. Например, варени пушени колбаси. Но как да го направите у дома? И кой да избере рецепта? Нека се опитаме да го разберем.

Метод номер 1

За да направите такива колбаси, ще ви е необходима пушене - това е задължителен признак. Защото на първо са пушени колбаси и след това са сварени. Така че, рецептата номер 1:

на килограм свинско месо:

  • свинска мас - 0,6 кг;
  • захар - 0,6 g;
  • сол - 30 гр.

На килограм говеждо месо:

  • захар - 1 g;
  • сол - 25 гр.

Първо ще трябва да измиете говеждо месо, нарязани на филийки и мелене с месомелачка. След това е необходимо да излеете необходимото количество захар и сол в полученото сирене (опитайте да се придържате към точните пропорции). Разбъркайте мляното месо, затворете контейнера с хранителен филм (или капак) и охладете за 6 часа.

Докато земното говеждо е чакало своя завой в хладилника, се занимава със свинско месо. За това, нарязани на свинско и мазнини (много фино), добавете захар и сол. Разбъркайте и оставете настрани.

Когато се налее земята (след 6 часа), го разбъркайте с нарязаната свинска мас и свинско месо. Смесете всичко, масата трябва да бъде хомогенна. Пълнежът за колбаси е готов. Сега трябва да запълниш червата с мляно месо, да завържеш краищата на бъдещите наденички и да пробиеш червата на няколко места.

Напълнете червата с мляно месо

Изпратете получените заготовки в помещението за опушване за не повече от 2 часа (пушенето трябва да е горещо). Колбасите трябва да бъдат извадени от опушената камера, когато придобият богат кафеникаво-червен цвят. След това колбасите трябва да се варят за един час. След "варещата баня" домашният колбас се оставя за 10 минути в студена вода. Това е цялата рецепта.

Метод № 2

Тази опция е по-лесна, ако не сте свикнали да изпадате в очакване, след това опитайте да готвите този вид наденица, като използвате следната рецепта:

  • бедрената част на говеждото месо е 700 грама;
  • свинско рамо - 700 g;
  • бекон (приемайте без кожа) - 300 g;
  • обикновена сол - 40 g;
  • черен пипер - 1 или 1,5 супени лъжици;
  • индийско орехче (земята) - 1 ч. л.

Първо, измийте свинското и говеждото месо, както и мазнината. След това отрежете всичко и се завийте в месомелачката. Полученото мляко се поръсва с подправки и се разбърква, докато стане хомогенно.

Пълнеж на наденички

Чувствайте се свободни да разбърквате котките и да изпращате празни пратки в помещението за опушване за един час. След това гответе колбасите и ги поставете върху чинията, за да се охладят.

Метод номер 3

Ако нямате пушачка и няма да я купите в близко бъдеще, тогава тази рецепта ще ви хареса. За производството ще ви трябва:

  • говеждо месо - 1 кг;
  • Свинско месо (с една четвърт мазнина) - 3 кг;
  • нитритна сол (можете да използвате камък) - 60 г;
  • обикновена (настолна сол) - 20 g;
  • захар - 1 супена лъжица;
  • чесън (гранулиран) - 0,5 супени лъжици;
  • кимион, кориандър или всяка смес от подправки - 1 супена лъжица;
  • ледена вода - 100 ml.

Първо, измийте месото. След това го прегледайте през месомелачката. Смесете всички подправки и поръсете ги с кайма. Започнете смесването на пълнежа, като добавите вода към него. Последователността трябва да стане лепкава. След това покрийте пълнежа с филм и почиствайте в хладилника за 24 часа.

Пригответе обвивката на наденицата предварително. Извадете кората и я напълнете с предформи от червата. Опитайте се да не позволите на въздуха да влезе в него и ако това е така, пробийте въздушния мехур с клечка за зъби (или игла). Просто не се отказвайте. Поставете варени колбаси в хладилника за цялата нощ.

Сутрин равномерно поставете наденицата върху решетката във фурната (за предпочитане в един колбас залепете температурния сензор) и се придържайте към температурния режим.

  • 50 ° C - в първия час;
  • 60 ° C - във втория час;
  • 70 ° C - трети час;
  • 80 ° C - четвърти час.
Препоръчваме: Тайни от марината и саламура за пушене месо

Когато вътрешната температура на продуктите достигне 70 ° C, всички колбаси могат да бъдат отстранени. След това те трябва да бъдат охладени във вода, избършете и поставени в хладилник за 9 часа.



Както можете да видите, методът на подготовка е почти еднакъв във всички случаи. Единственото нещо, което се променя, е пропорциите и подправките. Също така, можете да експериментирате, като промените рецептата и добавите онези подправки, които ви харесват.

Подготовка на черупката за колбаси

Преди да започнете да подготвяте сиренето, ще трябва да подготвите естествена черупка. Къде да започнем? Първата стъпка е избора на червата. По-добре е да използвате черупка от тънко червеното свинче. Поставете свинското черво в тиган, така че да виси малко и да поставите под него.

Сега трябва да изстискате съдържанието на червата. Започнете да правите това от стомаха, спускайки ръката си надолу по червата. От друга страна, отстранете мастната тъкан от изстисканото черво, като постепенно я спускате във вода. Изплакнете черупката в басейна с вода (или в кофа).

След това ще трябва да премахнете слузта от червата. За удобство можете да вземете тъп нож.

Почистване на свински черва

Издърпайте червата към себе си и вървете по него с нож в обратната посока. Ако нямате възможност да използвате тънките черва - няма значение. За лечение на рак на дебелото черво, те първо трябва да бъдат нарязани на парчета с големината на не повече от 60 cm. Можете да ги наобратно, и как да се измие и почисти съдържанието.

Съхранявайте бъдещата обвивка в контейнер с отвори за изтичане на течност. В противен случай всичко ще се влоши. И преди пълненето на червата с мляно месо, то трябва да се постави във вода.

"Витамини на колбаси" и техните свойства

Пушените колбаси, приготвени вкъщи, са много по-полезни от закупените. Тъй като рецептата предвижда наличието на натурални съставки и колбаси са не само вкусни, но и полезни. Какви витамини съдържат?

  • витамин В1;
  • витамин В2;
  • витамин В3;

Витами B1 е "чистият" на целия организъм. Той пази нервната система и разделя отровните киселини. Този витамин, с помощта на ензими, помага за разграждането на въглехидратите.

Vitami B2 - подобрява зрението, насърчава производството на хемоглобин, подобрява мозъчната активност и по-добре абсорбира желязото. Той също така помага на организма при изгарянето на захарта и подобрява метаболитните процеси.

Витами B3 - се среща най-много в домашно приготвените колбаси. Подобрява функционирането на храносмилателния тракт (стомашно-чревния тракт), намалява холестерола, стимулира вазодилатацията и подобрява кръвообращението.

В допълнение, тя съдържа много микроелементи. Като желязо, флуор, магнезий, йод, калций, фосфор.

Как могат да се използват варени пушени колбаси за готвене?

Такива колбаси могат да се консумират като самостоятелен продукт и да се създават кулинарни шедьоври от тях. Предястия на шишчета, отворени и затворени сандвичи, дори салати - в този случай никой не се осмелява да ограничи фантазията ви. Поради факта, че наденицата има много пикантен и необичаен вкус - тя ще може да направи разнообразие в почти всяка чиния. И ако искате да готвите пица, тогава Пушени пушени колбаси домашното готвене ще бъде идеална алтернатива на закупения колбас. Между другото, ако направите пушено варено колбаси, то може да се съхранява в хладилника повече от седмица.

Кой може да повреди варено-пушените колбаси?

Не се поддавайте на изкушение и яжте наденица, ако имате индивидуална непоносимост при готвенето. Просто не се отвличайте с наденица, защото е много високо в калории (не повече от 360 kcal на пръчка). Тези колбаси съдържат много сол в състава им, което може да доведе до подуване, ако силно се "наклоните" на него.

Пушените колбаси, които можете да направите в дома, са готвени, много вкусни и съдържат много витамини. Така че се наслаждавайте на подготовката и използването.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топла и студена пушене салам у домаТопла и студена пушене салам у дома
Рецептата за пушене на говеждо месо у домаРецептата за пушене на говеждо месо у дома
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Топ 5 необичайни салати от пушен колбасТоп 5 необичайни салати от пушен колбас
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Как да удължим срока на годност на пушен колбасКак да удължим срока на годност на пушен колбас
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
» » Рецепти варено-пушени наденица
© 2021 BggeHat.com