4 Начини да пушите бекон у дома

Пушеният бекон е отличен предястие, което е подходящо за всеки ден и за празнична трапеза. Може да се сервира на картофи, солени храни, да се приготвят сандвичи или да се яде като самостоятелен продукт. Хората, които обичат да се хранят вкусно и интелигентно в свинския корем, се опитват да го пушат вкъщи. Купуваната закуска никога не може да бъде сравнена с тази, която е подготвена самостоятелно. Всеки може да направи свинска мас, само трябва да знае добри рецепти.

Пушена салата у дома

Подготвителна фаза - маринована свинска мас

За да купите мазнини е желателно с месо слой и дебел слой мазнини. Перфектно се вписват парчета от корема, те се считат за най-меки. Подготовката е важна стъпка: те трябва да бъдат измити под вода и нарязани на големи парчета. За да готвите наистина вкусен пушен бекон, трябва да го мариноварате правилно. Рецептата можете да изберете тази, която по-скоро харесва.

Пушено сало

По-добре е да вземете салон с месов слой

Първият вариант е сухото осоляване без вода. Счита се, че е дълъг, тъй като отнема най-малко две седмици за правилното осоляване. През този период продуктът ще има време да абсорбира солта и подправките в точното количество. Свинското месо трябва да се търкаля в подправки и сол и след това да се постави на студено място в продължение на 14 дни. Едва след това ще бъде възможно да се обработва в пушенето.

Втората рецепта е марината. Той е този, който е предпочитан от хората, тъй като продуктът е осолен в продължение на 5 дни и се накисва равномерно.

съставки:

  • сол;
  • чесън - 1 глава;
  • дафинови листа - 5 броя;
  • суха горчица - 0,5 ч. л .;
  • подправки.

Всички съставки трябва да се смесват в саксия с вода (чесънът се нарязва на малки парченца). Някои хора допълнително захар, но това не е необходимо, рецептата, без да е добре. Самата мазнина трябва да се постави в пластмасов контейнер и след това да се налее получената марината. От горе, трябва да поставите тежък предмет, за да осигурите потискане, и поставете контейнера на студено място. Около една седмица по-късно, когато препаратът свърши, мазнината може да бъде приготвена с горещ метод за пушене.

Как да пушите свинска мас

Пушената салата у дома е интересен и полезен опит за кулинарния експерт. Ако рецептата е приятна и всичко ще се направи, както е необходимо, приготвянето на мазнина и свинско месо с маслен слой може да се превърне в редовна дейност. Aerogril е удобно устройство за това, защото с него можете да вкусно правите свинска мас.

Пушенето в пушенето е най-лесният начин

Пушенето в пушенето е най-лесният начин

Свинското месо трябва да бъде предварително мариновано, за да не губите време. Решетките aerogrill трябва предварително да смажат с растително масло, а отгоре да поставят парчета шкурка.

Първите 10 минути температурата трябва да бъде 230 ° C, а скоростта на въртене е средна. През следващите 20 минути температурата трябва да се намали до 150 ° С.



През това време пушеният бекон има време да се подготви, става сочно и вкусно. Препоръчва се да се охлади след скара, след това да се обвие в фолио и да се постави в хладилника. Рецептата ви позволява да ядете мазнини след няколко часа, но е по-добре да чакате един ден.

Препоръчваме: Как да пушите риба у дома

Пушена сьомга с течен дим

Течният дим се използва активно както при приготвянето на продукти за магазини, така и у дома. Части от мазнина и месо с маслен слой могат да бъдат пушени с използването на този концентрат. Не е нужно да готвите на открит огън в помещението за пушене - течен дим ще помогне да се постигне пушен вкус и да се даде на продукта вкус на дим. Рецептата е много проста и можете да я приложите по всяко време.

Течен дим

Течен разтвор за дим

В 1 литър вода трябва да добавите 6 супени лъжици сол и същото количество течен дим. Ако желаете, можете да поставите подправки и дафинови листа. Можете дори да използвате луковици, ще цвят парчета свински бекон в златист цвят.

Пушенето на мазнини у дома с течен дим се извършва по следния начин. Приготвя се на слаб огън за около 40 минути, след което се извлича и изсушава на свеж въздух. Преди сервиране препоръчваме триене на продукта с чесън и съхраняването му в хладилника за около 24 часа.

Горещ начин да пушите мазнина във фурната

Фурната е идеална за тези случаи, ако няма аерогрили. Тлъстината на домашните домашни любимци с гореща пушене е с приятен аромат и необичаен вкус. Преди да го приготвите във фурната, трябва да стоите в марината, чиято рецепта е написана по-горе.

Пушенето на мазнини във фурната

На листа за печене поставете фолиото, върху което поставете парчетата свинско месо. Не ги поставяйте една върху друга, ако обичате да пушите. Пещта трябва да се запали и да се загрее до температура от 90 ° С. След това се поставя решетка с бекон. Фурната трябва да бъде затворена за 40 минути, след което пушехме гореща пушена мазнина у дома. Времето за готвене може да бъде увеличено и до 2 часа, ако имате нужда от силно пушене. За кафява кора, температурата трябва да се повиши до 120 ° С.

Горещо пушена мазнина в домашен пушач

Друг начин за гореща пушена мазнина у дома е да се използва пушач, предназначен за апартамент. Тази рецепта ще ви помогне да направите вкусно пушено месо, което е практически същото като приготвеното в природата.

Отоплителната камера трябва да бъде инсталирана на газовата печка. Вътре поставете дърветата от дървени стърготини, както и поставете решетката с бекон. Първо трябва да се осолява, за да стане най-ароматен. След това се разстила на решетката, докато парчетата не трябва да се допират един до друг.

Под помещението за пушене е необходимо да запалите плочата. Покрийте самия уред с капак, така че димът да се обработва със свинска мас. Приблизително веднъж на всеки 10 минути се препоръчва да се освободи, като леко се отваря капакът. Това ще помогне да се отърве продуктът от горчив вкус. Така че мазнините могат да се приготвят от 30 минути до няколко часа. Всичко зависи от това колко трябва да получите пушен продукт. Препоръчва се редовно да се проверява за готовност. Силно сухо не си струва, защото сок ще се загуби. Можете да сервирате, когато мазнината е покрита с кафеникава кора. Препоръчва се първо да се охлади и след това да се среже за сервиране на масата. Пушеният аперитив ще бъде перфектно съчетан с картофи, сол, горчица и хляб. Той със сигурност ще привлече както семейството, така и гостите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Втори курсове и закуски от пушен колбасВтори курсове и закуски от пушен колбас
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камераМетод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
» » 4 Начини да пушите бекон у дома
© 2021 BggeHat.com