Грах супа и вкусна пушена пилешка гърда

Пушена гърда - съставка с деликатен вкус, от която можете да приготвите вкусни салати, както и първа и втора ястия. Успешното решение ще бъде да готвите грахова супа, която перфектно се комбинира с пушени продукти. В нея можете да поставите различни зеленчуци, които ще направят ястието не само вкусно, но и полезно.

Градинска супа с гърди

Градинска супа с пушен бекон "Classic"

Тази рецепта е позната на много от детството, тъй като тя е подготвена няколко десетилетия от домакините. Тя може да бъде приготвена с различни видове месо, но ще бъде най-успешна с пушена гърда. Той е сърдечен, ароматен и може да се сервира както за обяд, така и за вечеря.

съставки:

  • гърда пиле - 250-280 грама;
  • грапава каша - 320 грама;
  • картофи - 4-5 парчета със среден размер;
  • моркови - 1 брой;
  • крушка - 1 брой;
  • магданоз, сол, подправки.

Състав на супата

Преди да започнете готвенето супа с пушен бекон, Препоръчва се градинският грах да се накисва в студена вода за поне 2 часа. Може да отнеме около 10 часа, за да се смекчи, така че е по-добре да го подготвите предварително. Подутият грах трябва да се постави във вода и да се постави върху готварска печка. За подготовката му трябва да се разпределят около 40 минути.

Междувременно можете да започнете да приготвяте други съставки. Първо трябва да почистите картофите и след това да ги нарязате на парчета. Колкото по-малки са кубовете, толкова по-бързо ще бъдат заварени. Също така ще трябва да настържете моркова върху голяма ренде, да накълцате лука и да ги разбъркате заедно.

Зеленчуците трябва да бъдат хвърлени в тиган, добавете малко зеленчуково или зехтинче и започнете да ги запържвате. Направете това, докато се появи златната кора. След това, печено трябва да се отстрани от огъня и, заедно с картофите, да се постави в тенджера, където граховата супа вече е варена.

Нарежихме съставките

Веднага след като супата се сгъсти и картофите се разпадат, е време да започнете пушен бекон. Трябва да се нарязва на средни парчета и да се пържи в тиган с помощта на масло. Направете това за около 5 минути, като се разбърква редовно. След това съставката трябва да се добави към супата и готви ястието за около 10 минути.

Ако грахът стане мек, а бульонът, напоен с вкуса на пушеното пиле, огънят може да бъде изключен. Препоръчва се супата да се напълни под капака в продължение на 15 минути, след което може да се излее върху чиниите. В готовото ястие трябва да се поставят изсушени и пресни билки, сол и подправки.



тост

Градинската супа обикновено се сервира заедно с бисквити, които можете да направите сами. За да направите това, трябва да изрежете хляба на малки парченца, да добавите подтиснатия чесън в тях и да изпратите всичко на тигана. Запържете малко количество масло до златисто кафяво. Важно е да не позволявате на бисквитите да станат черни. Можете също да ги готвите във фурната, оставяйки ги там за 10-15 минути. Поставете бисквитите направо в супата от грахово зърно непосредствено преди сервиране.

Препоръчваме: Подготвяме вкусна супа с пушен пилешки крак

Грах супа с пилешки гърди "Зеленчук"

Тази рецепта за пуешка супа с пушено е различна от стандартната. Той ще се хареса на любителите на зеленчуци и леки ястия, след което няма усещане за тежест в стомаха. Можете да го приготвите на стандартна рецепта, за да разнообразите менюто си.

съставки:

  • пушена пилешка гърда - 250 грама;
  • грахово зърно - 250-300 грама;
  • картофи - 3-4 броя;
  • карфиол - 200 грама;
  • моркови - 1 брой;
  • броколи - 150 грама;
  • зелен грах - 200 грама;
  • крушка - 1 брой;
  • гъби - 150-200 грама;
  • зеленчуци, подправки, сол.

Опитните домакини препоръчват предварително накисване на грах, в противен случай то ще бъде приготвено за повече от 2 часа. По-добре е да правите това през нощта, тъй като крупът може да се накисва за 5 и 10 часа. Препоръчително е през това време да се смени водата в нея поне веднъж. Грахът, готов за готвене, трябва да се хвърли в саксия с вода и да се загрее за около 30 минути.

По това време трябва да започнете зеленчуците. Първо трябва да отрежете картофите в малки кубчета, така че по-късно да бъде по-лесно и по-приятно за ядене. Също така трябва да разтривате морковите на средна ренде, нарязани на лук и гъби. Между другото, като гъби можете да вземете шампанско, масло или стриди гъби. Растителната смес трябва да се постави върху тиган и да се запържва до златисто. Важно е да не се допусне да се зачеркне, тъй като това ще влоши вкуса.

Готовите зеленчуци и картофи трябва да се поставят в тенджера и да се разбъркат добре. Пригответе ги най-малко 20 минути. След това можете да продължите към пушената гърда. Тя трябва да бъде нарязана и поставена в супа.

Добавете гърдата към супата

След пет минути трябва да добавите карфиол, броколи и зелен грах. Важно е тези зеленчуци да бъдат поставени 10 минути преди приготвянето им, защото ако ги готвите по-дълго, те ще загубят вкуса си.

Преди много готови за супа трябва да се хвърлят дафинов лист, сол и подправки по желание. Всичко това трябва да се смеси и да се запали за няколко минути. Супата ще бъде готова, когато грахът и картофите станат меки. След това може да се изключи и да се остави под капака в продължение на 10-15 минути, така че ястието да настоява. Между другото, ако искате, можете да добавите чесън към него, което ще направи вкуса по-пикантен.

Сервирайте супата с пресни билки, което ще бъде отлична декорация и ще направи рецептата по-интересна. Също така е много желателно да поставите галета, които можете да купите или да готвите сами. Препоръчително е да се направи втори курс освен супа, тъй като не е достатъчно богат. Добре с тази рецепта хармонизира картофено пюре и котлети, които също могат да се готвят лесно и бързо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Готварска грахова супа с пушен саламГотварска грахова супа с пушен салам
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребраПопулярни рецепти от грахова супа с пушени ребра
Рецепта за грахова супа с пушени ребраРецепта за грахова супа с пушени ребра
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Готвене на вкусна супа с пушен пилешки кракГотвене на вкусна супа с пушен пилешки крак
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
» » Грах супа и вкусна пушена пилешка гърда
© 2021 BggeHat.com